Autor Subiect: Pensii private  (Citit de 17784 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Pensii private
« Răspuns #20 : 26.Ian.2015, 07:35:56 a.m. »
Din pacate, lumea se schimba, iar tendintele sunt ingrijoratoare. Postez o declaratie care a trecut neobservata, sau poate nu:
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=222715
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 26.Ian.2015, 09:26:07 a.m. »
Nu am știut ca ING a fost aproape de faliment, dar daca au fost si sistemul de pensii obligatoriu i-a scos din rahat nu face altceva decât sa-mi întărească părerea "buna" pe care o am despre acest sistem.
Spui sa citim sa ne interesam. Da-mi si mie un link.

Sent from my 
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline shpeedy

« Răspuns #22 : 26.Ian.2015, 09:34:16 a.m. »
Din pacate, lumea se schimba, iar tendintele sunt ingrijoratoare. Postez o declaratie care a trecut neobservata, sau poate nu:
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=222715

Intr-adevar trist, dar cat se poate de adevarat; orice om cu ceva intre urechi si conectat cat-de-cat la viata economico-sociala actuala isi da seama ca sistemul actual de asigurari sociale nu mai este sustenabil, atat la nivelul Romaniei, cat si la nivelul Europei.

Personal, nu-mi fac iluzii ca voi iesi vreodata "la pensie" (cel putin nu in sensul actual al termenului), intrucat pensia de la stat va fi un mizilic - comparativ cu pensiile de acum - atunci cand voi avea 65 ani (in conditiile unor contributii consistente actualmente). La cum se misca lucrurile, nici economiile tinute in banca nu par a mai fi sustenabile, in sensul oferirii unor dobanzi care sa vina in completarea pensiei de la stat.

Cele mai simple solutii (parerea mea) sunt sistemele private de pensii (pilonul 2 si 3), urmate de fondurile de investitii (cu riscurile aferente mai mici sau mai mari), dupa care vin solutiile mai costisitoare: propria afacere sau imobiliarele care sa asigure obtinerea unor venituri din chirii suficiente.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline edy70

« Răspuns #23 : 26.Ian.2015, 10:27:44 a.m. »

...................

Cele mai simple solutii (parerea mea) sunt sistemele private de pensii (pilonul 2 si 3), urmate de fondurile de investitii (cu riscurile aferente mai mici sau mai mari), dupa care vin solutiile mai costisitoare: propria afacere sau imobiliarele care sa asigure obtinerea unor venituri din chirii suficiente.

Cele mai simple solutii intr-o societate viitoare ce seamana cat de cat cu cea actuala.
Marea problema va fi anarhia. Si nu anarhia din spirit de fronda, ci cea nascuta din lipsa oricarei resurse, pe romaneste de foame.
Parerea mea, care este  :P
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline shpeedy

« Răspuns #24 : 26.Ian.2015, 10:31:28 a.m. »

Cele mai simple solutii intr-o societate viitoare ce seamana cat de cat cu cea actuala.

Corect, doar ca la ora actuala - cel putin in Ro - ponderea cea mai mare o reprezinta pensiile pilonul 1 si pilonul 2...

Marea problema va fi anarhia. Si nu anarhia din spirit de fronda, ci cea nascuta din lipsa oricarei resurse, pe romaneste de foame.

Recunosc ca m-ai pierdut... :(

Offline edy70

« Răspuns #25 : 26.Ian.2015, 11:28:13 a.m. »
Discutia se poate purta pe mai multe paliere si poate fi nesfarsita. Eu am vrut sa exprim plastic viitorul raportat la  ”normalitatea secolului XIX”, citata in articolul de mai sus. Pentru clasa de mijloc, pe cont propriu exact ce ai spus tu mai sus inseamna, dar ce te faci cu cei de la talpa tarii ("prosti, prosti da multi") cand politica sociala va tinde spre zero.
Viata reala este mult mai complexa decat o vedem de la inaltimea unui mai mic sau mai mare confort in care traim si ne permitem sa chibitam pe net.
Sunt convins ca intelegi ce vreau sa spun  :pardon:
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline shpeedy

« Răspuns #26 : 26.Ian.2015, 11:39:10 a.m. »
Discutia se poate purta pe mai multe paliere si poate fi nesfarsita. Eu am vrut sa exprim plastic viitorul raportat la  ”normalitatea secolului XIX”, citata in articolul de mai sus. Pentru clasa de mijloc, pe cont propriu exact ce ai spus tu mai sus inseamna, dar ce te faci cu cei de la talpa tarii ("prosti, prosti da multi") cand politica sociala va tinde spre zero.
Viata reala este mult mai complexa decat o vedem de la inaltimea unui mai mic sau mai mare confort in care traim si ne permitem sa chibitam pe net.
Sunt convins ca intelegi ce vreau sa spun  :pardon:

Da, inteleg ce vrei sa spui. Si ai dreptate - nici la nivelul tarii, nici la nivelul Europei (sau global) nu ne asteapta vremuri chiar bune...

Offline coby

« Răspuns #27 : 26.Ian.2015, 11:47:00 a.m. »
Oare cati ati votat " nu " si fara a continua cu intentia de a face pe viitor ? Ma intreb de ce oare ?  :-))
=> neincredere in sistem ?!
auto si moto

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #28 : 26.Ian.2015, 12:09:33 p.m. »
Se deviaza de la subiect.
Go Terios!!!:)

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #29 : 26.Ian.2015, 12:15:22 p.m. »
Oare cati ati votat " nu " si fara a continua cu intentia de a face pe viitor ? Ma intreb de ce oare ?  :-))
=> neincredere in sistem ?!

Poate sunt bogati si n-au nevoie...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice