Autor Subiect: Pensii private  (Citit de 17785 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline body

Re: Pensii private
« Răspuns #10 : 23.Nov.2008, 04:28:32 p.m. »
Eu desi nu eram obligat ( aveam 35 de ani anul trecut ) mi-am facut pensie la ING , iar fie-mii care s-a nascut anul asta in aprilie i-am facut o chestie din aia ( bursa parca ii zice) unde platesc pana la 18 ani o rata lunara iar ei dau in 5 ani ( incepand de la 18 ani ) suma inapoi . Tot la ING . Altceva nu imi voi mai face , mai bine bag eu niste bani intr-un apartament ceva si la batranete vand .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline cristidav

« Răspuns #11 : 25.Ian.2015, 07:40:07 p.m. »
Sotia mea are pensie facultativa la ALianz, asemeni lui ASZ. Acum, ce-o fi, ramane de vazut...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline coby

« Răspuns #12 : 25.Ian.2015, 07:55:41 p.m. »
Pensiile astea private - dupa mine - in Ro sunt un mare " bullshit " , nici macar nu le as lua in considerare ; la fel si pensia de la stat care va disparea in cativa anisori ...
Asigurati va ca veti avea si alte venituri ( sau macar o casa in plus ) in momentul pensionarii caci altfel s ar putea sa aveti suprize neplacute !
auto si moto

Offline cristidav

« Răspuns #13 : 25.Ian.2015, 07:56:32 p.m. »
Zi de zi ma gandesc la asta... Multumim de sfat oricum :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #14 : 25.Ian.2015, 08:47:38 p.m. »
Pensiile astea private - dupa mine - in Ro sunt un mare " bullshit " , nici macar nu le as lua in considerare ; la fel si pensia de la stat care va disparea in cativa anisori ...
Asigurati va ca veti avea si alte venituri ( sau macar o casa in plus ) in momentul pensionarii caci altfel s ar putea sa aveti suprize neplacute !
Eu lucrez in cadrul unei astfel de institutii ce se ocupa cu pensiile private iar colegii mei nu lucreaza la misto(pilon2 obligatoriu si pilon 3 facultativ)iar eu ma ocup de partea administrativ/IT. Dezvolta, sunt  tare curios.
 Mereu ai fost Gica Contra :)
« Ultima Modificare: 25.Ian.2015, 08:49:45 p.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)

Offline cristidav

« Răspuns #15 : 25.Ian.2015, 09:12:56 p.m. »
Probabil e sceptic in cazul unei prabusiri a respectivei banci.

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #16 : 25.Ian.2015, 09:19:00 p.m. »
Intrebarile astea ti le pui in momentul cand nu sti ce inseamna fond de pensie privata.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 25.Ian.2015, 10:34:48 p.m. »
Eu desi nu eram obligat ( aveam 35 de ani anul trecut ) mi-am facut pensie la ING , iar fie-mii care s-a nascut anul asta in aprilie i-am facut o chestie din aia ( bursa parca ii zice) unde platesc pana la 18 ani o rata lunara iar ei dau in 5 ani ( incepand de la 18 ani ) suma inapoi . Tot la ING . Altceva nu imi voi mai face , mai bine bag eu niste bani intr-un apartament ceva si la batranete vand .
ING care tocmai se reinventeaza ca sa zic asa...
De aceasta data nu sunt de acord cu @lucianer. Si eu sunt de acord ca pensile private, cel putin in Romania, sunt cel mult ca bancile. My two cents.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #18 : 25.Ian.2015, 10:38:46 p.m. »
Au aparut in 2007. Eu lucrez la ei din 2009. In privinta ING, de 2ani au inceput formalitatile pentru a se detasa de celelalte "ramuri". Sa nu uitam ca ce au facut cu pensiile in Romania, au salvat ING de la faliment. Sincer, de la inceput lumea a considerat ca este o teapa...romanian style. Trebuie doar sa mai studiati putin subiectul fiindca pana la urma, ne priveste pe toti.
Rugati-va sa nu avem oguvernare care sa inchida pensiile private pentru bugetul statului. Asta este singura teama a celor din sistem.
« Ultima Modificare: 25.Ian.2015, 10:45:16 p.m. de lucianer »

Offline coby

« Răspuns #19 : 26.Ian.2015, 01:02:45 a.m. »
Probabil e sceptic in cazul unei prabusiri a respectivei banci.
Bravo ! Sau preluare de catre o alta " institutie " .
Nu zic : sa faceti ca mine neaparat ! Dimpotriva , stati ca " oile " la mana altora !
Faptul ca x, y lucreaza in domeniu e fix tranta , no offence , si da , sunt gica contra ca m am lamurit cum functioneaza sistemul . Daca cineva are incredere in sistem , e un prost - asa spus pe sleau , n are nimeni grija de tine daca tu nu ai . Eu unul prefer sa nu ma bazez pe " ce va fi " caci cu siguranta 100% nu stie nimeni , prefer varianta " ce este " si ce se poate ...
Intrebare pt @ lucianer : daca azi ai zbura din servici si prin absurd sau nu , n ai mai reusi sa ti gasesti de lucru cel putin nu la nivelul tau ci doar ca vanzator , pe toata durata vietii tale , ce ai zice in cazul asta ? Ce ai face ?( daca nu ai facut inainte cand inca puteai )
« Ultima Modificare: 26.Ian.2015, 01:05:32 a.m. de coby »
auto si moto