Autor Subiect: Placute de frana  (Citit de 11057 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Placute de frana
« Răspuns #10 : 05.Nov.2010, 06:07:58 p.m. »
Eu le-am schimbat la 21.000, la revizia de 2 ani. Se aprindea becul cand "clipocea" lichidul in butelca. Inclusiv mecanicul mi-a zis ca trebe schimbate. Daca folosesti mut frana (des si "alunecat"), e foarte posibil sa se duca si la "varste" mai fragede. Din ce s-a discutat pe-aici, TRW-urile noastre nu-s dintre cele mai longevive...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bogdanb

« Răspuns #11 : 05.Nov.2010, 09:44:13 p.m. »
Si mie mi se aprinde de putina vreme becul de brake si chiar am constatat ca discurile au facut o muchie de aprox. 2mm.
In primul rand as intreba, e ceva de facut in garantie? Adica, nu zic sa le schimbe, dar macar sa le planeze, stiu si eu...?
Si in al doilea rand, vad ca sunt destul de multe pareri ca TWR sunt cam slabute.
Asa ca, intreb si eu: este cineva care a incercat si altceva? Ferodo, EBC, Brembo?
Apoi pretul: am gasit pe un site set de placute Ferodo la aprox. 250 RON - si aveau si mai scumpe. Reprezentantele la ce preturi le vand pe ale lor?
Multe intrebari cand esti mic... :D
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline LeonardSZK

« Răspuns #12 : 05.Nov.2010, 10:01:07 p.m. »
200 lei. TRW
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline body

« Răspuns #13 : 06.Nov.2010, 09:21:55 p.m. »
Eu am cumparat EBC greenstuff pe care inca nu le-am montat . Am 35.000 km si se duce al doilea set . Ma doare in cot de garantia lor da' TRW nu mai pun pe masina . Nu e normal sa se duca la 15.000 km . Parerea mea e ca masina are un pic subdimensionate franele si datorita faptului ca primele modele nu aveau discuri pe spate.Mentionez ca NU VOI SCHIMBA la service autorizat Suzuki placutele.
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #14 : 06.Nov.2010, 10:59:13 p.m. »
Am un prieten care a avut Greenstuff si a fost multumit de ele.Pana a sarit cu masina in apa. =)) Dar nu de la frane.
Cel care i le-a vandut l-a avertizat ca la inceput o sa ii scartaie,dar dupa aia au fost ok.
Nu cred ca e vreo problema daca nu le schimbi la dealer.Eu la revizia de 2 ani la Swift le-am schimbat la un prieten cu vreo ora inainte sa ma duc la service.Aia au vazut ca sunt noi noute placutele,dar n-au zis nimic.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #15 : 11.Nov.2010, 12:21:26 a.m. »
Am schimbat placutele originale TRW la revizia de 30000, desi ar mai fi mers vreo 2-3000. Acum am tot TRW, puse de cei de la Redtor. Insa majoritatea soferilor nu stim sa franam, iar de aici diverse neajunsuri. Va spun si voua ce mi-a zis inginerul de la Redtor referitor la franare. E bine sa franezi mai in scurt dar nu cu scartait de roata, insa nici lin si pe distanta mare (adica la limita confortului), pentru ca altfel se calesc si discurile si placutele, si de aici rezulta si scartaitul acela enervant. Ca marca el sustine ca TRW si Textar sunt bune, insa Ferodo si mai bune - ca si compozitie si durata de utilizare.
Iar ca practica proprie, la cateva mii de km, eu schimb placutele intre ele (stanga - dreapta), pentru o uzare cat mai uniforma a discurilor si placutelor.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 11.Nov.2010, 09:17:39 a.m. »
Va spun si voua ce mi-a zis inginerul de la Redtor referitor la franare. E bine sa franezi mai in scurt dar nu cu scartait de roata, insa nici lin si pe distanta mare (adica la limita confortului), pentru ca altfel se calesc si discurile si placutele, si de aici rezulta si scartaitul acela enervant.
:) Da-mi voie sa fiu rezervat la remarca asta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #17 : 11.Nov.2010, 04:07:47 p.m. »
Eu asa franez. M-au tinut >30.000 placutele originiale. Nu brutal, dar nici de la 100 de metrii distanta. Cand observ ca va trebui sa opresc, ridic piciorul de pe acceleratie si in ultimii metrii franez ferm (nu brusc, nu cat sa te dau cu capul de bord sau ceva, dar ferm), si chiar inainte sa se opreasca masina ridic aproape de tot piciorul de pe frana, ca sa nu fie socul ala cand dai in nas la oprirea masinii. Asa nici nu se tocesc tare franele, nici nu se incing.
  • SX4 1.5
Alex

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #18 : 14.Nov.2010, 12:09:14 a.m. »
:) Da-mi voie sa fiu rezervat la remarca asta.

Nu-i bai, poti sa te indoiesti, insa eu cred asta, pentru ca dupa discutia aia, am schimbat stilul de franare si nu mai am scartait. Iar placutele sunt aceeasi marca. Si sa presupunem ca nu ar avea logica explicatia asta, insa alta nu am gasit. Oricum concluzia o voi trage cand se va uza si setul asta si atunci voi vedea cat m-au tinut.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #19 : 14.Nov.2010, 06:30:52 a.m. »
eu am 28.000. Placutele au inceput sa cam scartaie, dar m-am uitat la ele. Mai merg usor 4-5000 km. Cred ca scartaitul se rezolva prin curatare :P Si mentionez ca nu sunt sfios la franare, iar traficul de iasi nici nu ma lasa sa fiu ;) Spre exemplu ieri un tanar cu numere de italia a schimbat banda fara sa se asigure pe un bulevard mai maricel (viteza legala 60 km/h - eu aveam cam 65) iar eu am scos fum din roti ca sa nu intru in el. Uneori chiar nu poti evita franarea brusca, iar cea lina.. tot cam asa.. Doar locuim printre cele 7 coline :P