Autor Subiect: Apuseni  (Citit de 9445 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
  • Gen: Bărbat
Re: Apuseni
« Răspuns #20 : 21.Iul.2010, 11:00:04 a.m. »
Pexic - am incercuit cu rosu pe harta atasata zona unde nu vad legatura dinspre Arieseni spre cheile Galbenei - prin unele descrieri/harti, locul este descris ca o coborare pe poteca prin padure, din Saua Luncsoara, cu iesire in drum la cantonul Luncsoara, de unde se continua drumul forestier pe cheile Galbenei. Am facut anul trecut cu piciorul circuitul cheilor Galbenei si am iesit la un moment dat in cheile Galbenei, intr-un drum bun.

In alta ordine de idei, am vazut ca se mai poate merge (teoretic) de la Garda, prin cheile Ordancusei, pestera Poarta lui Ionele, in sus spre platoul Padis, cu trecere prin poiana Calineasa. Am marcat acest traseu pe harta mea cu mov/roz. A incercat cineva pe acolo ?

Oricum, eu planuiesc sa ma cazez 2-3 zile la o pensiune prin Arieseni sau Garda si sa incerc: 1.Arieseni - cheile Galbenei, 2.Garda - Casa de Piatra/Coiba mare, 3.Garda - cheile ordancusei - Padis.
Ulterior, vreau sa urc in platou, unde sa mai stau o noapte la cabana Cetatile Ponorului, la Padis sau la cort la Glavoi si sa parcurg Cetatile Ponorului prin subteran. Le-am mai facut si anul trecut pe sus, dar acum revin cu cizme, lanterne, etc.

Apoi, vreau sa cobor intr-un fel spre Valea Draganului, de unde as incerca in alta zi sa urc pe langa baraj macar spre Ciripa, daca nu spre Stana de Vale.

Si am uitat sa zic ca pleacarea o fac prin Ranca - Transalpina, cu studiu de caz asupra Strategicii.

fost proprietar de Jimny

Offline >pexic<

« Răspuns #21 : 21.Iul.2010, 11:13:32 a.m. »
salut , harta ta e veche rau, ti-am desenat pe ea cu galben = drum practicabil cu jimny  / cu albastru drumuri de off-road extrem (asa erau acum 2 ani)

traseul cu roz.mov nu l-am facut dar l-am trecut pe lista acum pt sfarsitul lui august ;)

Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #22 : 21.Iul.2010, 12:12:30 p.m. »
Am o harta actualizata, insa doar printata, din aia de la Dimap, parca, iar acolo traseul cu roz e marcat cu dunga neagra neintrerupta pana la Padis.
Trecerea aia incercuita cu rosu e punctata, motiv pentru care ma intreb daca se poate trece pe acolo. Vom incerca, oricum, ca vreau sa merg intr-o zi de la Scarisoara - cheile Galbenei, apoi sa urc prin chei spre cascada Evantai si poate mai sus. Daca m-ar ajuta Jimny sa ajung la intrarea in chei, pe drumul forestier, as scuti timp pretios.

Apropo, se gasesc pe undeva hartile de la Dimap in format digital ?
fost proprietar de Jimny

Offline Paull

• Full Member
  • Mesaje postate: 249
« Răspuns #23 : 21.Iul.2010, 02:12:46 p.m. »
cand uri in padis? poate facem o mica intalnire suzuki :P sa mai cunosc si eu din membrii :P
Suzuki Swift 1.3 GS - B H  8 5  W P Y and VW Beetle '79 - B H  8 7  W P Y

Offline Paull

• Full Member
« Răspuns #24 : 21.Iul.2010, 02:15:03 p.m. »
poti sa mergi cu masina pana la intrarea in cheile galbenei linistit

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #25 : 21.Iul.2010, 02:37:14 p.m. »
cand uri in padis? poate facem o mica intalnire suzuki :P sa mai cunosc si eu din membrii :P

Voi fi in zona de sambata seara sau duminica de la amiaza, si stau pe valea Ariesului 2-3 zile.
Tu de unde zici ca pot ajunge cu masina in cheile Galbenei - de la Pietroasa sau de la Ariseni ?
fost proprietar de Jimny

Offline Paull

• Full Member
« Răspuns #26 : 21.Iul.2010, 02:48:40 p.m. »
in weekend-ul asta? de la pitroasa zic eu, de la arieseni nu stiu este ceva drum dar habar n-am in ce stadiu e!

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #27 : 21.Iul.2010, 05:01:49 p.m. »
Da, in we acesta. Plec din Bucuresti sambata dimineata si ajung in zona sambata seara sau fac o pauza pe drum si ajung duminica pe la amiaza.

Pe mine ma interesa trecerea dinspre Arieseni spre cheile Galbenei.
fost proprietar de Jimny

Offline Paull

• Full Member
« Răspuns #28 : 21.Iul.2010, 05:35:44 p.m. »
eu numai weekend-ul viitor merg :(
in legatura cu drumul am vb cu cineva care mi-a spus ca din cobles se poate merge pana la cheile galbenei, problema e ca nu stie cum e drumul din arieseni pana in cobles, el stie ca e destul de abrupt dar cica cu un jeep tzapan se poate merge :P

Offline >pexic<

« Răspuns #29 : 21.Iul.2010, 06:22:53 p.m. »
drumul e foarte ok, un singur hop ai : langa canton unde e exploatarea forestiera - e mult noroi daca a plouat recent - dar nu asa mult incat sa nu poti trece mai ales ca la dus esti in coborare.
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.