Autor Subiect: Buson de benzina defect?  (Citit de 4940 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gusti

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Buson de benzina defect?
« : 25.Oct.2010, 10:50:46 p.m. »
Cand alimentez pe Suzi cu benzina, de fiecare data cand desfac busonul, constat eliberarea unei suprapresiuni!
Nu cred ca este normal. Oi fi nimerit un buson defect? Nu ar trebui sa fie prevazut cu un orificiu de egalizare presiune interior-exterior? Ce ziceti? Multumesc

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
Re: Buson de benzina defect?
« Răspuns #1 : 25.Oct.2010, 10:56:30 p.m. »
Asa "face" toate. Eu am observat ca parca cu cat e rezervorul mai gol cu atat fasaie mai mult.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 25.Oct.2010, 11:06:57 p.m. »
probabil ca supapa busonului functioneaza doar la presiune in + nu in - :P
confirm ca asa fac toate.

presupunere:
probabil ca e o masura de siguranta. in vid nu sunt se evapora benzina ca mai apoi sa fie o bomba? in aerul care ar intra  daca s-ar egala in mod constant se poate evapora.

gluma:
in plus gandestete ca si asa consuma mult, daca nu ar mai fi retinuta benzina in rezervor de acest vid s-ar duce automat mult mai multa la ars si ar consuma masina si mai mult  :-j

Offline gusti

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #3 : 26.Oct.2010, 10:02:18 a.m. »
!!....cont. gluma  :good:

Aha! Acum inteleg eu de ce consum mult!
Numai ca daca ar fi vid ar trebui sa fie invers   :good: DAR este o suprapresiune deasupra benzinei din rezervor!

Acum serios vorbind, nu cred ca e de bine treaba asta, o sa ma interesez la un service!
O fi ceva in legatura cu motorizarile Euro V?

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 26.Oct.2010, 10:11:59 a.m. »
nu e supra presiune, e sub presiune.. cel putin la mine asa e. intra aer inauntru cand deschid

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 26.Oct.2010, 03:52:36 p.m. »
In momentul in care rezervorul este plin, in zona busonului este foarte putin aer. Pe masura ce pompa de benzina incepe sa preia benzina din rezervor si s-o trimita la motor, acea cantitate de aer ocupa un volum din ce in ce mai mare, drept pentru care, presiunea ei scade. Cand rezervorul e complet gol, depresiunea are cea mai mare valoare.
Daca insa umpli cu benzina doar jumatate din rezervor, cantitatea de aer initiala e mai mare, iar la golirea completa, depresiunea e mai mica decat in cazul rezervorului plin.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline BXXENL

« Răspuns #6 : 26.Oct.2010, 04:18:19 p.m. »
La fel face si la mine, cu cat e mai gol cu atat face mai rau. Eu am M15A, euro 4.  Dar nu conteaza asta,e  cum au zis colegii, presiune mica nu mare.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 26.Oct.2010, 04:20:17 p.m. »
Nu ar trebui sa fie prevazut cu un orificiu de egalizare presiune interior-exterior?
La motoarele pe carburatie, exista acest orificiu de ealizare presiune. La unele marci orificiul se afla in gitul de umplere iar la altele egalizarea presiunilor se face prin locasul de cheie (butuc-yala).
Se pare ca la motoarele "injectate" se foloseste alta tehnica in alimentare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 26.Oct.2010, 04:34:45 p.m. »
daca tot ne dam cu parerea aici despre acel vid.. nu incurca? adica pompa aia trebuie sa se chinuie saraca. sau?

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 26.Oct.2010, 05:43:38 p.m. »
pompa aia trebuie sa se chinuie saraca. sau?
E calculata de niste minti toata treaba asta. Se pare ca ceva aer se reintoarce in rezervor pe circuitul de "retur".

Imi pare rau  :( ca nu le am cu engleza ca sa pot traduce manualul de depanare. Acolo se explica anumite chestii din care poti trage niste concluzii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!