la masinile pe care le detinem, cele din categoria S-Cross sau Vitara, o optiune sanatoasa este montarea unui bulbar omologat.
Romania este o tara pitoreasca dar cu trasee cam echivalente cu cele din savana africana.
o vaca sau un cal - astea sunt obstacole majore la care conteaza foarte mult ce ti-au urat ursitoarele la nastere.
dar câinii, purceii, oile, pisicile si pasaretul de diverse marimi pot fi scoase din ecuatie cu o asemenea dotare.
nu vreau sa par insensibil dar decât sa-mi moara familia, mai bine un câine/oaie/porc/caprioara în minus.
eu zic ca cele câteva sute de euro în plus pentru a-ti proteja viata si a celor dragi nu sunt un efort prea mare.
iar atunci când esti în situatia unui impact cu animale e foarte important sa frânezi în functie de 2 factori: daca pasagerii au sau nu centura si calitatea carosabilului.
ori o calci la podea ori frânezi gradual.
iar volanul sub nici o forma nu-l strângi în mâini, masina trebuie sa aiba o anumita libertate în a-si alege singura traiectoria, aceasta eventual trebuie usor corectata, nu fortata.
si sub nici o forma nu te apuci sa fandezi la viteze mari ca animalul aproape sigur scapa, dar tu nu.
trebuie sa-ti asumi o dauna a masinii decât propria viata.
am avut un instructor (sofer profesionist peste 40 de ani) datorita caruia înca traiesc, ceea ce m-a învatat el în cele câteva ore de condus probabil ca altii dau bani grei la piloti de curse ca sa afle.
în cei peste 20 de ani de sofat am avut situatii limita în care cei din masina (albiti instant) nu-si explicau cum am reusit sa ies (depasiri aproape ratate ale altora de pe contrasens, sau a celor prea grabiti din spate care s-au repliat la centimetri în fata mea)
@ntire2000
Te rugam sa repari tasta “shift” a dispozitivului cu care scrii mesajele pe forum. Ne cam zgarie la ochi frazele incepute cu litera mica.