Autor Subiect: mi-a placut si va spun si voua...  (Citit de 229341 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miaunica

cainii au stapan...pisicile au anturaj

The following users thanked this post: enicky

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: mi-a placut si va spun si voua...
« Răspuns #731 : 25.Iul.2017, 06:25:33 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: hugbear, enicky

Offline enicky

« Răspuns #732 : 25.Iul.2017, 07:44:58 p.m. »
Biciclete..
   Am depus doua formulare. Sa vedem daca se concretizeaza.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #733 : 25.Iul.2017, 09:50:06 p.m. »
Programul s-a blocat, dupa atingerea unui număr de 14000 cereri. Sper sa apuci macar una.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #734 : 26.Iul.2017, 07:15:47 a.m. »
Programul s-a blocat, dupa atingerea unui număr de 14000 cereri. Sper sa apuci macar una.

Trimis folosind Tapatalk
Un comentariu pe site la articolul postat de gabineg:

"Nu exista incoruptibili, toti oamenii au un pret tarani sau hipsterasi corporatisti, totul e sa-l gasesti pe cel corect, un kil de zahar+ulei, pelerina+galeata, o manea+un mic+o bere la pet, un voucher pentru o ragalie de bicicleta"

Mergand pe sintagma "paine si circ", inclin sa cred ca asta e "painea", ca "circ" avem in fiecare zi - in haosul din trafic, in diferitele manifestari "culturale" organizate de primarie, in iesirile la rampa ale primaritei/primarilor/consilierilor locali (cu deciziile/comunicatele aferente).

Pentru cineva care se deplaseaza cu masina prin Bucuresti, respectiva suma de 500ron s-ar putea acoperi in 2-3-4 luni de folosire a metroului din Dr. Taberei, de exemplu. Plus ca respectiva facilitate de transport ar deservi mai multi oameni decat cei 5,000 cu voucher-ele.

Un scenariu la care ma gandesc ar fi ala cu aplicarea taxei de parcare pe domeniul public la care un dialog imaginar ar suna cam asa intre autoritati si societatea civila (daca ar avea loc - deci imaginar, cum am spus):
- Pai unde sa parcam, ca noi mergem cu masinile?
- Pai lasati masinile si mergeti cu bicicletele. V-am dat si vouchere...
- Da, dar au fost numai 5000 de vouchere...
- Irelevant! E o initiativa la inceput de drum si se va suplimenta numarul... (cand/cu cat vrem noi, dar intre timp va taxam pe toti pentru parcarea pe domeniul public).

Personal, mi-as fi dorit ca respectivul program sa se "bucure" de un boicot - asta ar fi aratat o solidaritate a societatii vis-a-vis  de ce se intampla. Prin succesul de care s-a bucurat nu face altceva decat sa legitimeze derapajele/abuzurile/prostul management al actualei administratii.

Parerea mea...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline miaunica

« Răspuns #735 : 26.Iul.2017, 09:14:47 a.m. »
@shpeedy , ce boicot?!  N-ai vazut reportajul?  Daca mosul ala ( cu tot respectul pt cei in varsta), putea plimba bicicleta dupa el, eu il pup la talpi! N-am nimic cu pensionarii, ca si maica-mea tot in gasca asta intra, dar ei au transportul in comun gratuit...pe cati ii mai ajuta motricitatea si cati mai pot mearge pe biciclete?

Offline enicky

« Răspuns #736 : 26.Iul.2017, 09:46:31 a.m. »
...  Daca mosul ala ( cu tot respectul pt cei in varsta), putea plimba bicicleta dupa el, eu il pup la talpi! N-am nimic cu pensionarii,...
               Zici tu ? Eu nu-i mai am si traiesc alt sentiment... poate mosu' lua pentru nepoata....nu vreu sa cred ca in alt scop.
   Vorba aia : "nu exista nunta fara nemultumiti". Pana la urma si voucherele astea tot banii nostrii sunt.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline fireburn

« Răspuns #737 : 26.Iul.2017, 11:25:26 a.m. »
Au pus infrastructura pentru biciclete la punct si acum ne indeamna (intr-un fel sau altul) sa mergem pe bicicleta :)

500 RON e o suma pe care o poti investi intr-un an, 2 poate,  in mentenanta, nici decum intr-o bicicleta. Decat ca o completare la valoarea bicicletei.
Cand cedeaza ceva la o bicicleta "buna" in trafic (pe strada), pentru biciclist e  :-S ....... hai sa spunem neplacut.
Nu incurajez achizitia bicicletelor in aceasta suma (500 RON) decat pentru scop pur recreativ (parcuri) cu o rata de folosinta de circa 10-20 ori pe an.

Offline miaunica

« Răspuns #738 : 26.Iul.2017, 12:22:02 p.m. »
 @fireburn , de acord cu tine, dar initiativa asta este tot o masura sociala. Cati din cei cu venituri mici isi pot permite o bicicleta , fie ea si de numai 500 ron?
 Noi i-am luat lui Kiki, cred ca cu 3 ani in urma, una din Decatlon. A fost vreo 700lei. Nu e o bicicleta pt profesionisti, dar a rezistat cu succes.

@enicky , ca mintea ca-i pt el, fix nu e problema mea! Ca ma dau eu cu fundul de pamant ca din banii mei se dau pomeni, tot nu se intampla altceva.... Cred ca si mamaitele alea de ziceau ca nu stiu pt ce se sta la coada, dar stau si ele, erau tot biciclieste infocate iubitoare de nepoate...

Offline fireburn

« Răspuns #739 : 26.Iul.2017, 01:15:45 p.m. »
Noi i-am luat lui Kiki, cred ca cu 3 ani in urma, una din Decatlon. A fost vreo 700lei. Nu e o bicicleta pt profesionisti, dar a rezistat cu succes.
Kiki, din cate stiu, nu e adult si nu circula pe strada, dar are voie pe pista Universitate - Victoriei :)
Cat despre masurile sociale, ma depaseste subiectul.

Ideea de baza era ca ne trebe infrastructura, pe urma discutam de restul. Nu afirmam pe la TV ca am abordat pozitiv transportul ecologic prin alocarea unei sume pentru biciclete si cu asta ne-am spalat pe cap.