Autor Subiect: mi-a placut si va spun si voua...  (Citit de 229391 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: mi-a placut si va spun si voua...
« Răspuns #980 : 14.Apr.2019, 10:28:36 a.m. »
A fost testat Stratolaunch :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky, toma

Offline ...

Offline toma

« Răspuns #982 : 21.Mai.2019, 02:11:05 p.m. »
“Ne înșelăm în aproape toate privințele”

Profesorul Bobby Duffy, director al Policy Institute din cadrul King’s College London, se ocupă cu ceva foarte important, dar foarte deprimant: ignoranța publică. Studiază, cu alte cuvinte, decalajul - prăpastia, uneori - dintre percepțiile oamenilor și realitate.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: enicky, Costique

Offline ...

« Răspuns #983 : 21.Mai.2019, 02:16:45 p.m. »
Acuma da-ti tu seama, Toma, cati useri ignora postarea ta! :D
Asa si cu alte subiecte din viata reala...

The following users thanked this post: toma, Costique

Offline enicky

« Răspuns #984 : 21.Mai.2019, 04:49:40 p.m. »
Ne înșelăm în aproape toate privințele

"Nu este ironic că suntem în “epoca comunicării” și, de fapt, comunicăm tot mai prost între noi?"

Tomita de la mine ai azi o strangere calduroasa de mana pentru publicarea acestui articol !  :good:
  Si ce ma mai bucura este si faptul ca mi se confirma temerea asta(pe care o aveam de mult timp!) : se comunica o informatie si intelege fiecare ce vrea !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #985 : 22.Mai.2019, 08:35:13 a.m. »
Multumesc @enicky.

Omul spune niste chestii pe care le-am tot citit prin alte parti insa de data asta sunt insotite si de un studiu destul de extins.

Citat
[...]
Este o caracteristică umană să exacerbezi informații negative. Informațiile negative sunt procesate diferit în creierul nostru, ocupă mai mult spațiu, ne aprind mai mult emoțional - deci rămân mai mult cu noi.
[...]
Confirmarea prejudecăților are un rol în crearea percepțiilor eronate. E un factor-cheie. Noi, ca oameni, când credem ceva, ne ținem cu dinții de acea credință, ne doare dacă trebuie să renunțăm la ea, este parte din identitatea noastră. Deci când cineva vine să ne spună că nu avem dreptate, încercăm să-l ignorăm. E nevoie de multă muncă de convingere ca să ne schimbăm opinia, iar asta se întâmplă foarte rar.
[...]
Oamenii nu pot să creadă că greșesc. Și nici nu vor. E dureros. Dacă ai o viziune asupra lumii, este greu să te desparți de ea - pentru că este integrată foarte adânc în identitatea noastră.
[...]
Deci: nu cred că comportamentul uman - sau politica - s-au schimbat. Ceea ce s-a schimbat sunt uneltele disponibile cu care este creată dezinformarea. Și ne este greu să ținem pasul cu ele.
[...]
O altă problemă este felul în care “sistemul” din care ne luăm informațiile este creat. Algoritmii ne arată doar ceea vrem să vedem, ceea ce ne place și așa suntem mai îngropați în propria bulă,
[...]

Fiecare din afirmatiile de mai sus este un subiect interesant in sine care ar trebui sa dea de gandit.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #986 : 22.Mai.2019, 10:33:36 a.m. »
  Da, chiar asa  !
 Si nu numai citite, dar si insusite !
  Luate pe rand, la un mod simplist, ar putea sa sune asa :
- de obicei se face din tantar armasar
- "Toma-necredinciosul"(scuze de nume!); ii explici/arati negru pe alb, cu probe si el spune ca nu-i adevarat
- da, noi nu gresim niciodata, cel de langa noi intotdeauna
- politica/pliticienii nu s-au schimbat, vezi Caragiale.
- ceea ce ne place scoatem in evidenta, ce nu, ignoram !

Ce este mai grav, este faptul ca cele mentionate mai sus se manifesta  inca  de la o  varsta medie (in jurul a 40 de ani, uneori chiar sub), iar consecintele nu sunt tocmai placute.

Acum ne explicam si disparitia expresiilor "ma scuzati", "va rog" "sa ma iertati", "pardon", "multumesc"(vezi pct.3).

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

The following users thanked this post: fireburn, Utilizator_Anonim

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #988 : 07.Iun.2019, 10:54:16 a.m. »
Am gasit chestia asta, mi se pare cu adevarat extraordinara daca va fi implementata rapid pe scara larga. Stiu cel putin cateva persoane care au murit de infarct.  Aici, in Suedia, exista defibrilatoare  in toate firmele si se fac cursuri cum sa le folosesti daca un coleg a facut infarct...

https://adevarul.ro/news/societate/plasturele-inlocui-muschiul-inimii-cardiologii-britanici-l-au-testat-succes-1_5cf7f9e7445219c57e798559/index.html
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: enicky, toma

Offline enicky

The following users thanked this post: kellogs