Autor Subiect: mi-a placut si va spun si voua...  (Citit de 229357 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

• Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline shpeedy

Re: mi-a placut si va spun si voua...
« Răspuns #821 : 11.Mar.2018, 07:31:33 p.m. »
Si?! Tu ce ai inteles din articol?

Pe mine m-a cam lasat perplex urmatoarea chestie:

Economiile dezvoltate au înțeles de mult treaba asta. Politicile de emigrare își propun în principal să atragă talente și să țină necalificații afară, că au și ei destui. Interesul României este practic același, doar că văzut de la capătul celălalt. Să țină cât poate de managerii buni și de angajații calificați.

Cam cand s-a aplicat chestia asta?!?!

Si o chestie pe care recunosc ca nu am gasit-o in articol - unde este inclus in calcule sectorul bugetar? La modul meu de intelegere, presupunand ca productictivitatea este una la un nivel satisfacator pentru un angajat din sistemul privat, daca ii 'adaugi' productivitatea unui coleg din sistemul bugetar, oare la ce valoare medie ajungi?!  :-?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Catalln

« Răspuns #822 : 11.Mar.2018, 07:50:41 p.m. »
Si?! Tu ce ai inteles din articol?

Faptul ca nu doar productivitatea muncii conteaza pentru rentabilizarea unei afaceri/societatii/tari ci si cine ce/cum gestionează/manageriaza resursele.

Exemplele sunt foarte multe,  de la conationalii care au plecat pe alte meleaguri pana la exemplele diametral opuse de la nivelul tari sau cele precum Nokia.

Si nu doar productivitatea conteaza ci si randamentul,  nu sunt acelasi lucru,  dar se completeaza reciproc si echilibrul dintre ele este foarte important.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #823 : 12.Mar.2018, 08:12:50 a.m. »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #824 : 12.Mar.2018, 11:43:43 p.m. »
Am vazut la Skoda Kodiaq o chestie interesanta despre care eu nu stiam ca exista.  :dknw: Cand deschizi portiera o protectie din cauciuc acopera muchia astfel incat sa nu o ciobesti daca dai cu ea de masina vecina sau de un perete. Cand inchizi portiera se retraje la locul ei.  :good:

Am vaut acum pe net ca e si la unele modele de Ford.  :)

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #825 : 13.Mar.2018, 12:07:27 a.m. »
Plangand sub steaguri
Desi vorbim de o televiziune publica, la noi publicul nu are nici un cuvant de spus in alegerea continutului (si calitatii) programelor TV.
Si cu aceasta ocazie mi-am adus aminte ca taxa TV a fost scoasa acum un an (prin legea celor 100 taxe eliminate de PSD). N-a realizat nimeni atunci ce subtilitate acunde aceasta eliminare: "nu mai platesti, nu mai ai dreptul sa deschizi gura". Cum ar fi sunat la noi, acum un an, o actiune de felul  "Non a No Billag" ?
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline ariciul

« Răspuns #826 : 13.Mar.2018, 03:59:02 p.m. »
Chiar daca unii au sesizat asta, e al naibii de obositor sa iesi in strada sau sa protestezi pentru orice magarie pe care o face puterea. Pentru ca sunt foarte multe magarii de genul!
De unde si migrarile in masa, nu degeaba suntem pe locul doi dupa Siria!

PS - la naiba, si ce mult imi placea Culturalul!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #827 : 13.Mar.2018, 11:36:27 p.m. »
Non a no Billag n-a fost un protest propriuzis in strada ci o dezbatere publica. Acolo, in acea tara cu apa calda, autoritatile au supus votului popular posibilitatea de a elimina taxele pentru societatea radio-tv TSR. Prin dezbateri, cetatenii au avut okazia sa inteleaga impactul eliminarii taxelor si culmea, impotriva oricarei logici dambovitene, ei au votat sa li se ia banii in continuare.
La noi nu se intelega ca eliminarea populista a 100 de taxe, fara posibilitarea de a refuza,  a fost un cadou otravit. Ca exemplu, oamenii s-au bucurat ca nu mai platesc taxe de pasaport, apoi s-au plans ca serviciul pasapoarte nu face fata.  Fara taxe colectate e mai greu sa dai servicii mai bune cu bani mai putini. Taxa auto, ne bucuram de desfiintare, apoi ne plangem ca s-au umplut strazile de rable. Taxa tevere (eliminarea ei) isi face si ea simitite efectele, dar asta nu ne intereseaza ca noi ne uitam la Aneta.
Sigur, erau si unele taxe aberante ce, fara indoiala, le plateam nemeritat. Totusi, ele finantau niste servicii care ramase fara surse de venituri s-au indreptat catre alte bugete. Si ca acestea sa poata fi sustinute s-a inventat revolutua fiscala. Deci totul se leaga si cele 100 de taxe eliminate le platim in continuare sub alte forme.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: fireburn, toma, ariciul

Offline enicky

« Răspuns #828 : 14.Mar.2018, 11:56:08 a.m. »
  Nu stiu si nu cred ca taxa tvr si de pasaport ne punea pe butuci bugetul familiei (!!!), dar probabil asigura un suport, pe cand taxa auto chiar n-aqs fi scos-o !!!
 Anul trecut m-am "invartit" putin in lumea "second hand" si efectiv te ia durerea de cap cand vezi ce troace(de Germania) se aduc si se vand in tara.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #829 : 14.Mar.2018, 02:11:02 p.m. »
S-a scos doar taxa consulară, nu şi taxa de emitere a paşaportului. Care pasaport e valabil doar 5 ani, la adulti, desi eu in anii 2000 l-am avut pe 10 ani emis. Iar taxa consulară mai bine să se aplice doar dacă apelezi la serviciile consulatelor din străinătate, deci bine că au scos-o.