Autor Subiect: mi-a placut si va spun si voua...  (Citit de 229351 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: mi-a placut si va spun si voua...
« Răspuns #790 : 13.Feb.2018, 10:16:12 a.m. »
Nu zic ca n-ar fi advertorial, doar ca de undeva tot trebuie inceput cu "pusul banilor pentru zile negre". Exista si riscul ca - odata cu legalizarea hotiei - acest comportament (investitional) sa devina totalmente inutil...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ...

« Răspuns #791 : 13.Feb.2018, 10:36:55 a.m. »
Se zice ca ochiul stapanului ingrasa cireada din curte, sau ceva de genul. In cazul plasamentelor in fonduri de investitii, de pensii (pilonul 3, ca pt. 2 nu prea avem ce face), eu cred ca ochiul stapanului nu mai poate bate dincolo de gardul institutiilor respective, pentru a vedea daca nu cumva cireada stagneaza, slabeste sau se rareste, din cauza atacurilor lupilor.

Offline shpeedy

« Răspuns #792 : 13.Feb.2018, 10:44:16 a.m. »
Cam in orice moment (daca nu la final de an) ai info despre randamentul pensiei tale pilon 3.

Iar daca vrei ceva in plus, exista si produsele fondurilor de investitii cu grad mai mica / mai mare de risc, dupa apetitul fiecaruia...

The following users thanked this post: ...

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #793 : 13.Feb.2018, 10:51:46 a.m. »
Lăudărosi ăștia de la Land Rover
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #794 : 13.Feb.2018, 12:13:48 p.m. »
Lăudărosi ăștia de la Land Rover
   Interesant este si articolul unde spun ca drumul are 99 de viraje si 999 de trepte la 450. Pana la urma, masina trebuie sa fie echilibrata si sa aibe multi CP. Acolo e vorba de un hibrid de vreo 400cp.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Leutz

« Răspuns #795 : 13.Feb.2018, 12:49:09 p.m. »
Cum sa inveti sa ai tu grija de tine...

"Că veni vorba: știți ce fac, de fapt, fondurile acestea de investiții (mai mult sau mai puțin, în funcție de structura portofoliului fiecăruia)? Oferă fonduri pentru investiții (dăă) unor antreprenori care produc obiecte, tehnologie, servicii sau altele, care angajează oameni, plătesc taxe și, în general, contribuie la dezvoltarea economiei unei țări, la creșterea nivelului de trai din țara respectivă și la diminuarea dependenței investitorilor față de stat și față de ineficiența acestuia. Adică exact ce ne trebuie pentru o viață mai bună."

Really? Really, really?  :-)) :-)) :-)) :-)) Pe nenea asta nu l-a atentionat nimeni ca jigneste inteligenta cititorilor? Sau ... scuze, am uitat ca articolul se adreseaza celor fara educatie financiara (o declara inflacarat autorul). Insa nu ca sa-i destepte, ci ca sa-i prosteasca, bag seama ...  =)).
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline toma

« Răspuns #796 : 13.Feb.2018, 01:17:56 p.m. »
Ultima fraza este intr-adevar rizibila, dar daca citesti articolul in intregime vei constata ca nu da chiar asa rau cu oistea de gard  ;)

Citat
[...]
În acest sens, iată două exemple foarte bune. Mai întâi, ERSTE Equity Romania, un fond de acțiuni care permite câștiguri semnificative dar include și riscuri mai mari.
[...]
Acum, uitați-vă la ERSTE Money Market RON, cu un grad foarte redus de risc (titluri de stat) și urmăriți randamentele: 0,47% la 1 an, 2,3% la 3 ani, 13,7% de la lansare (în 2012).
[...]
Între aceste două exemple de extremă, o persoană (sau o companie) au o multitudine de opțiuni, doar să se informeze corect, să-și calibreze așteptările și să înțeleagă ce face fiecare variantă [...]
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

« Răspuns #797 : 13.Feb.2018, 01:28:46 p.m. »
Cum ajung eu sa regret postarea respectivului articol...

@Leutz: Dupa cum am mai spus, nu consider ca este neaparat cel mai bun/potrivit articol de acest gen, dar de curiozitate intreb: la ce societate/populatie te raportezi cand consideri ca NU ar fi necesare/binevenite respectivele precizari cu privire la destinatia contributiilor fondurilor de investitii?! Ti se pare ca alegerile (de tot felul) facute in ultima perioada de populatia - ma refer la majoritate - acestei tari denota un nivel macar mediu de educatie (de orice fel ar fi ea, numai de buna-credinta sa fie)?!

Sa dau un exemplu - mai la obiect, zic eu - in acest sens: Un studiu recent arata ca suntem pe penultimul loc in UE la utilizarea serviciilor de internet-banking (IB) - doar 7% dintre romanii cu varsta intre 16-74 ani utilizeaza IB (media UE: 51%). Sa spun cat era valoarea la nivelul lui 2016 in Australia? Cica 61%...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #798 : 13.Feb.2018, 02:14:54 p.m. »
Din acel articol se poate extrapola alta concluzie. La noi in tara este lipsa acuta (avem nevoie de) educatie financiara de baza. Cand eram in scoala generala, pe coperta din spate a unor caiete aveam acest "advertisment"

Acum aceasta poza s-a inlocuit virtual, caci fizic nu se vede, cu "Credit doar cu Buletinul"

Nu spun ca in communism s-a facut educatie financiara - departe de acest fapt. Dar azi, in lipsa unei instruiri preliminare din familie si scoala, "educatia" o face piata (magazinele, bancile, etc), cu interesul de partea lor.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline ...

« Răspuns #799 : 13.Feb.2018, 02:16:29 p.m. »
Mesajul era probabil adresat numai lui Radu Ghetea, cred ca este singurul care a scos pui din banii depusi de altii la CEC. :)