Stiti isteria din Romania cu monoglutamatul...Ajung prin Dubai. Stiti , la banii lor sunt extrem de pretentionsi si foarte grijulii cu ce ajunge la ei. Si descopar in supermarket la raionul alimentar, alaturi de bicarbonat si dintr-astea, monoglutamatul la pungi de 250 de grame...N-am auzit sa fi explodat numarul cazurilor de cancerul in Arabia...M-am saturat de manipulare...poate nu realizati ca noi suntem uzine chimice si folosim materia disponibila.
O scriere mai veche, nu stiu a cui, dar si mai actuala:
"Mănînci, crăpi…
Nimic nu mişcă în ţara asta fără acest guru al halelii, acest ayatolah al ciorbei de urzică, nenea ăsta cu nume imposibil, Mencinicopschi. Vreţi să ştiţi cum să vă hrăniţi? Întrebaţi-l pe M. El şi numai el deţine secretul. Mai încearcă unii să se bage-n treabă, nelipsiţii cercetători britanici şi americani, care găsesc mereu chestii revoluţionare. Ba că e bună cafeaua, ba că nu e, ba că să bem bere, ba că mai bine zeamă de alge. Nişte amatori. Noi îl avem pe Mencinicopschi! Ei, să vedem.Carne? Nu, că orbeşti. Lactate? Nu, că te tîmpeşti. Dulciuri? Nu, că te loveşte damblaua. Mezeluri? Ce, eşti nebun? Hm, dar nici plantele nu-s în regulă, că sînt modificate genetic. Şi mai au şi nitriţi. Peştele are mercur, păsările au gripă, vaca e cam nebună, iar porcul e prea porc. Ouă? Nu, că-s găinile melancolice. A, şi apa de la robinet e cam naşpa, că-i contaminată. Hrana ideală ar fi, apud Mencinicopschi, friptura de vînat, merele pădureţe şi apa de izvor. Că aşa mîncau strămoşii noştri. Treaba e că şi vînatul a prins gustul hranei din conservă. Adică, din containerele de gunoi, v-aţi prins. Mere pădureţe nu prea găsim, rămîne doar apa de izvor. În nici un caz îmbuteliată, plasticul e cancerigen! Mor să ştiu ce mănîncă nea Mencinicopschi. Eu cred că are în spatele casei o mică fermă, cu găini fericite şi legume îngrăşate cu căcat natur. Sau, bagă-n el salamuri şi fastfooduri, şi rîde cu gura plină de cei care-l ascultă. Mai dau pe net, că-s nelămurit rău. Mîncaţi bio, ne îndeamnă alţii. Şi folosiţi doar vase de lemn şi de lut. Să nu vă pună naiba să băgaţi mîncarea în oale de metal sau de sticlă, că ăia sînteţi. Prăjeală? Ferească sfîntu. Fierbere? Stricaţi vitaminele. Sare? Zahăr? Forget it. Atunci ce? Notaţi: seminţe de susan, sucuri de aloe vera, muguri de plop, fiertură de ovăz, ciuperci shittake (nu mă întrebaţi), lapte de soia, unt de migdale, germeni de fasole, suc de pătrunjel. Aha! Dar o slană afumată de Tîrgu Secuiesc, cu telemea de Sibiu, pită de Hălchiu, ceapă de Făgăraş, şi-un păhăruţ de vinars de la Brad, am voie? Nu? La naiba! Nu cred că mai apuc suta."
Intre timp asta si-a gasit si un "ascunzis" de viata lunga...
Mi-am amintit de un lucru: acum vreo cativa ani a fost o conferitna mondiala asupra nutritionismului in Grecia. Seful conferintei a declarat ca Aspartamul este cea mai revolutionara descoperire in domeniul alimentar in ultima jumatate de secol. ...Aaaa...pardon? Pai nu spun atatia ca indulcitorii sunt...si fac...si dreg...? Si eu pe cine cred?
Va mai amintiti de "efectul cancerigen" al campurilor electromagnetice si al utilizarii telefoanelor mobile?
"Fiecare clipa naste un fraier, totul e sa il gasesti!" - Phineas Taylor Barnum a negat ca el ar fi spus-o...