Autor Subiect: mi-a placut si va spun si voua...  (Citit de 229117 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: mi-a placut si va spun si voua...
« Răspuns #2080 : 16.Iun.2024, 11:14:00 a.m. »
Mda, si acest video este din categoria "panic mode", in care maeștrii manipulării au găsit o nouă formula... acum "analizam" forma comentariilor sa tragem concluzii despre postări... deci analizând forma concluzionăm ca fondul mesajului e fals, pentru ca e prea des, ar fi trebuit spus mesajul mai literar, eventual in 15000 de feluri ca sa fie adevărat, nu?...

Din nefericire pentru ei, faptele sunt aceleași:
- nimic nou de făcut cu ICE (de fapt exista, dar e încă foarte departe de prototipuri reale - celule de combustie care produc electricitate direct prin arderea oricărui tip de combustibil cu randament de 70% - ceea ce suna fantastic, nu? Eu am niște întrebări aici, pentru ca nu știu ce fac cu căldura reziduala si mai ales cum transforma căldura primara in electricitate)
- bateriile de abia au început călătoria lor spre dezvoltare, zeci te tipuri in dezvoltare si cercetare, orice creștere de 20% a capacității închide definitiv discuția. A, deja au făcut baterii 6C (se încarcă la un curent de 6 ori mai mare ca curentul maxim continuu debitat in sarcina), se încarcă in 10 minute...
-posibilitatea surprinzătoare a unei revoluții tehnologice in super-capacitori - legata si de obținerea supraconductorilor la temperaturi înalte

In același timp, dolarul a ieșit din supremația tranzacțiilor petroliere. Turcia a cerut sa intre in BRICS. Si vreo alte 20 de tari, care toate împreună controlează cam 80% din producția de minerale a globului...
Un lucru pe care vad ca nu îl realizați: mineralele dintr-o baterie se reciclează ACUM cel puțin 95%, odată intrate într-o tara, rămân acolo. Cu petrolul...

Dar ma rog, fiecare pasare pre limba ei piere... repetând minciunile se produce CONVINGEREA, nu ADEVARUL...
Faptul ca populația obișnuita, cea care plătește toate erorile politice - si nu puține - este așa de strânsă in jurul manipulării si demagogiei îmi arata ca merita sa plătească prețul prostiei... Din nefericire cei de acum, ce fac tâmpeniile, nu plătesc nimic comparat cu ce vor plăti urmașii lor... mda, copiii, de care, cică, avem mare grija...

PS: In acest an investițiile in regenerabile au depășit investițiile in alte tipuri de producere a energiei luate toate la un loc... In următorii ani vor să cupleze Europa de Africa prin Gibraltar cu HVDC si sa producă solar in deșert pe sute de kmp... Solar=1kWh/mp... 10MWh/kmp...
PPS: Am un prieten in tara care era dieselar convins. Acum are o Tesla model 3... Si da, merge si in concedii in Grecia cu ea...
« Ultima Modificare: 16.Iun.2024, 11:41:31 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2081 : 16.Iun.2024, 11:39:35 a.m. »
Cybertruck...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2082 : 16.Iun.2024, 11:40:43 a.m. »
- nimic nou de făcut cu ICE (de fapt exista, dar e încă foarte departe de prototipuri reale - celule de combustie care produc electricitate direct prin arderea oricărui tip de combustibil cu randament de 70% - ceea ce suna fantastic, nu? Eu am niște întrebări aici, pentru ca nu știu ce fac cu căldura reziduala si mai ales cum transforma căldura primara in electricitate)

Esti cam departe cu tehnologia. Fuel cell sunt celule de combustibil, nu de combustie. In ele se desfasoara un proces electrochimic invers electrolizei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2083 : 16.Iun.2024, 11:46:34 a.m. »
Nope,  nu vorbesc despre celule de combustie care sunt de 4 tipuri si in jurul nostru de 25-30 de ani, inclusiv de 20 ani pe autobuze americane. Au la baza oxigenarea catalitica (platina) a combustibililor gazoși sau lichizi ce conțin hidrogen cu eliberare de electroni.  Valliant face o groază  iar Elveția are foarte multe  pentru ca produc din combustibil atât electricitate cat si căldură fiind o soluție extrem de convenabilă in cantoanele izolate (in loc sa duci prin Alpi sute de km de cabluri).

Vorbesc despre așa ceva:

PS: Denumirea corecta este celule de combustie, pentru ca combustibilul este ars - oxigenat. La baza este oxidarea hidrogenul cu eliberarea a 2 electroni la fiecare molecula de apa formata... "celula de combustibil" după denumire poate fi si un tanc de combustibil...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2084 : 16.Iun.2024, 11:58:29 a.m. »
Dragul meu, combustie insemna ardere adica flacara, ori aici nu e vorba de asta.
  • SX4 by Giugiaro

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2085 : 16.Iun.2024, 12:37:29 p.m. »
La mine in dicționar scrie oxidare rapida, la DEX scrie in plus ca rezulta si lumina. 

Oricum, o căutare scurta va arata ca ambele variante circula la fel de bine (la Toyota pe sait sunt Celule de Combustie, la Vaillant pe sait sunt Celule de Combustibil, pe Wikipedia sunt Pile de Combustie)...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2086 : 16.Iun.2024, 01:05:47 p.m. »
Încerc de 20 ani sa schimb percepția despre numele acestor echipamente in limba română. Fuel înseamnă combustibil, nu combustie. Nu reușesc. E la fel cu confuzia dintre MW și MWh.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: Catalln

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2087 : 16.Iun.2024, 01:16:35 p.m. »
Ei, e complicat. Așa cum am spus, "combustie" înseamnă pentru unii oxidare, pentru alții ardere...

Offline NicNic

« Răspuns #2088 : 16.Iun.2024, 08:25:14 p.m. »
Mda, si acest video este din categoria "panic mode", in care maeștrii manipulării au găsit o nouă formula... acum "analizam" forma comentariilor sa tragem concluzii despre postări... deci analizând forma concluzionăm ca fondul mesajului e fals, pentru ca e prea des, ar fi trebuit spus mesajul mai literar, eventual in 15000 de feluri ca sa fie adevărat, nu?...

Din nefericire pentru ei, faptele sunt aceleași:
- bateriile de abia au început călătoria lor spre dezvoltare, zeci te tipuri in dezvoltare si cercetare, orice creștere de 20% a capacității închide definitiv discuția. A, deja au făcut baterii 6C (se încarcă la un curent de 6 ori mai mare ca curentul maxim continuu debitat in sarcina), se încarcă in 10 minute...
-posibilitatea surprinzătoare a unei revoluții tehnologice in super-capacitori - legata si de obținerea supraconductorilor la temperaturi înalte

In același timp, dolarul a ieșit din supremația tranzacțiilor petroliere. Turcia a cerut sa intre in BRICS. Si vreo alte 20 de tari, care toate împreună controlează cam 80% din producția de minerale a globului...
Un lucru pe care vad ca nu îl realizați: mineralele dintr-o baterie se reciclează ACUM cel puțin 95%, odată intrate într-o tara, rămân acolo. Cu petrolul...

Dar ma rog, fiecare pasare pre limba ei piere... repetând minciunile se produce CONVINGEREA, nu ADEVARUL...
Faptul ca populația obișnuita, cea care plătește toate erorile politice - si nu puține - este așa de strânsă in jurul manipulării si demagogiei îmi arata ca merita sa plătească prețul prostiei... Din nefericire cei de acum, ce fac tâmpeniile, nu plătesc nimic comparat cu ce vor plăti urmașii lor... mda, copiii, de care, cică, avem mare grija...

PS: In acest an investițiile in regenerabile au depășit investițiile in alte tipuri de producere a energiei luate toate la un loc... In următorii ani vor să cupleze Europa de Africa prin Gibraltar cu HVDC si sa producă solar in deșert pe sute de kmp... Solar=1kWh/mp... 10MWh/kmp...
PPS: Am un prieten in tara care era dieselar convins. Acum are o Tesla model 3... Si da, merge si in concedii in Grecia cu ea...

Ce are a face dolarul cu dezvoltarea tehnologiei de propulsie a masinilor? Crezi ca daca dolarul nu mai e asa cautat, se vor reduce interesele Americii de a dezvolta tehnologii noi de deplasare pentru masini, ca vor mentinerea ICE-urilor?

Faptul ca in lume asistam la o rearanjare a fortelor economice si militare, nu cred ca va schimba altrfel industria auto. Tot electricele sunt viitorul, iar termicele sunt prezentul, deocamdata.

Cei care propovaduiesc despre "sosirea electricelor" au dreptate, dar inca se produc mai multe masini ICE. Fiindca au, inca, avantaje evidente in raport cu cele electrice.

PS:
Cum se va distribui energia solara din Africa catre totate masinile din Europa? Sau macar catre cele din Africa ...
Nu ma intereseaza sa stiu cum va ajunge la un combinat industrial energofag, ori catre casele ce stau locului, fiindca asta exista deja si e functional.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #2089 : 30.Iun.2024, 10:52:52 a.m. »
Gloria tenisului romanesc:

ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!