Autor Subiect: mi-a placut si va spun si voua...  (Citit de 229133 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: mi-a placut si va spun si voua...
« Răspuns #2010 : 04.Feb.2023, 10:22:15 p.m. »
Am vazut acest video acum cativa ani.
M-a facut curios atunci.
Din ce mai imi aduc aminte, uite cateva articole despre acest fenomen:
https://blogs.agu.org/landslideblog/2016/04/24/langtang-1-2/
https://www.geographyrealm.com/williwaw-a-colloquial-word-for-katabatic-wind/
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: Costique

Offline teutzue

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline hugbear

« Răspuns #2012 : 18.Feb.2023, 06:43:17 p.m. »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

« Răspuns #2013 : 18.Feb.2023, 07:53:43 p.m. »
   Modele care au socat de-a lungul timpului
Ca sa intelegem cate de simple(mediocre) sunt actualele noastre masini !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #2014 : 28.Feb.2023, 05:38:19 p.m. »
Nu prea vad agitație referitor al acest subiect. Bănuiesc ca de fapt imensa majoritate habar nu are pe ce lume trăiește... Oricum, nu ma oprește nimeni sa cred ca nu depopularea este soluția ci... spațializarea.

"Vreți să știți de ce miliardarii lumii doresc depopularea planetei prin terapie genetică, războaie și foamete?

Pentru că dezvoltarea explozivă a inteligenței artificiale face ca oamenii să devină  inutili ! Cei puțini și deștepți nu mai au nevoie de cei mulți și ignoranți pentru că munca acestora din urmă este înlocuită rapid de computere.

Timp de mii de ani oamenii au fost necesari deoarece aceștia au produs tot ce era nevoie. Această stare de fapt s-a schimbat dramatic în ultimele decenii iar astăzi suntem chiar noi cei care accelerăm propria noastră dispariție.

În inconștiența noastră aplaudăm astăzi apariția vehiculelor pilotate de computer, a programelor de analiză juridică prin care sunt înlocuiți avocații, a aplicațiilor care scriu pentru noi materiale de marketing, roboți care fac chirurgie, imprimante care construiesc orice, microfoane inteligente care spionează tot ce vorbim și construiesc în jurul nostru o lume artificială și manipulată de cei care produc tehnologie.

Publicația ”International Research Journal of Engineering and Technology” arată că până în anul 2030 56% din locurile de muncă ale profesorilor vor fi afectate, 80% din locurile de muncă ale medicilor, 23% din cele ale juriștilor, și 30% din toate locurile de muncă ce necesită pregătire academică.

Un alt articol publicat de ”Braincities” menționează noi tendințe în tehnologie acestea incluzând tablouri pictate de roboți și piese muzicale scrise de computere.

Rezultatul?

Compania FOXCONN care produce echipamente pentru Apple și Samsung a redus numărul de angajați de la 110.000 la doar 50.000 restul de 60.000 fiind ... roboți.

Pe același model în provincia Guandong din China 505 fabrici au înlocuit zeci de mii de muncitori cu roboți industriali.

În SUA compania Walmart a anunțat introducere a 360 de roboți pentru curățenie.

Peste tot în lume militarii sunt înlocuiți cu drone, roboți și vehicule inteligente.

McKinsey Global Institute, departamentul de cercetare al companiei multinaționale de consulting McKinsey, apreciază că în următorii zece ani un milion de locuri de muncă vor fi înlocuite de inteligența artificială și că societățile dezvoltate din Vest vor trebui să instaureze regimuri autocrate pentru a stăvili haosul civil ce va fi asemănător marii crize economice din anii 1930.

Dacă este dificil să vă imaginați ce urmează amintiți-vă că înainte de prima revoluție industrială în SUA 90% din locurile de muncă erau in agricultură iar după instaurarea noilor tehnologii au mai rămas doar 2% să muncească în agricultură.

Așadar, ce să facă bogații planetei care produc tehnologie înaltă cu miliardele de pălmași care nu mai sunt buni de nimic dar care continuă să se înmulțească și să mănânce degeaba?

Concluzia este sumbră dar trebuie să ne trezească din idioțenia cu care ne bucurăm de fiecare nouă aplicație pe telefon sau tabletă:

Dacă vrem să supraviețuim trebuie să rămânem oameni, să refuzăm să acceptăm tehnologie de dragul tehnologiei, să păstrăm vie comunitatea reală, să refacem grupurile de oameni unite de interese comune și să rezistăm tentației de a câștiga un ban mai ușor lăsând roboții să muncească în locul nostru.

Bogații vor să depopuleze planeta pentru că nu mai au ce face cu noi și este datoria noastră să nu-i lăsăm să ne înlocuiască total cu roboții lor."
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: gabineg, enicky

Offline Calin sb

« Răspuns #2015 : 28.Feb.2023, 07:55:54 p.m. »
Da, da sa ne vindem  mașinile si sa ne cumpărăm cai , sa îngropăm tractoarele si sa revenim la sapa , la naiba cu autostrăzile sa aram  drumurile si sa îngropăm telefoanele , Amish sunt buni dar triburile de pe Amazon sunt perfecțiunea , sa ne facem toți arcuri si sarbacane …
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2016 : 28.Feb.2023, 08:27:58 p.m. »
Asta e on-topic, adică mi-a plăcut și mie: Marcu, care-ti trage în... cu arcu'!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #2017 : 01.Mar.2023, 01:56:33 a.m. »
Nu prea vad agitație referitor al acest subiect. Bănuiesc ca de fapt imensa majoritate habar nu are pe ce lume trăiește... Bogații vor să depopuleze planeta pentru că nu mai au ce face cu noi și este datoria noastră să nu-i lăsăm să ne înlocuiască total cu roboții lor."
   Cine dracu mai are timp sa se gandeasca la asta? Daca multinationala te cheama la job la 9.00 si-ti da drumul pe la 6-7-8 seara, d-abia mai are timp sa mearga la alta multinationala sa-si ia de mancare, sau o comanda tot la o multinationala !
   E cineva curios sa stie cate auto scotea Dacia in 2004 si cate fabrica acum pe zi si cu cati angajati?!!!
Poate a auzit cineva ca in State au fost nterzise cateva sute de romane scrise de AI, sau poate nu !
Romanul crede inca, asta e, ca digitalizare inseamna sa trimiti un mail la primarie si sa primesti alt mail cu un document, asta e nivelul nostru....
  Atat de naivi suntem incat ne bucuram ca ne scanam singuri produsele in market, uitand de fapt ca noi muncim pentru acea multinationala, iar "n" oameni au fost pusi pe liber, sau n-au fost angajati !
Adica dam bani pe produse si in loc sa ne incaseze plata un angajat, noi ne scanam singuri produsele, noi le platim si compania castiga de doua ori!
Ba mai nou, tot noi avem aplicatii care ne scaneaza produsele, chipurile sa nu stam la coada.
Dar de ce stam la coada, nu se intreaba nimeni ?? Pentru ca multinationalele au falimentat concurenta si acum esti obligat sa mergi numai la ele !
    Parintii de azi sunt ocupati zilnic cu traseele turistice intre cartierul de rezidenta si cartierul unde invata copilul, dar nu-si pun problema daca cineva ii va mai angaja copilul plimbat de doua ori pe zi zeci de km de acasa la scoala si invers.
  Iar copii ce vad la parinti zilnic: ca stau cu nasul in telefon, pe ...aplicatii ! :dknw: :-O
P.S. @Calin sb cred ca everyone is lying to you ! :-))

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #2018 : 01.Mar.2023, 11:06:00 a.m. »
Cred ca experimentele cu săptămâni reduse de lucru sunt mai mult decât experimente. De când a prezentat Optimus Elon Musk a spus ca viitorul este venitul universal garantat.
Apropo de Multinaționale, multe sunt niște giganti care trăiesc din poziția lor dominanta, si care se prăbușesc la un cutremur tehnologic. Cantitatea de birocrație interna este imensa si tendința șefilor de a avea câți mai mulți subordonați , doar pentru a arata mai puternic este reala, istoriile legate de angajați la Twitter care nu au făcut nimic niciodată nu sunt mistouri...
Eu unul cred ca vom ajunge într-un soi de comunism  mai feroce. Imensa majoritate a romanilor nu știu ca Ceaușescu a vrut sa desființeze magazinele si făcutul mâncării acasă si sa introduca cantine de cartier unde manca toată lumea pe baza de abonament plătit deja din salariul muncit...Cel puțin așa a făcut Mao- mentorul- in China si totul a căzut pentru ca nu a fost o reușită in China...Dar asta nu înseamnă ca nu va fi  nici in viitor, cu toate nevoile acoperite de roboti pentru oameni...

Eu am peste 50 de ani si lumea asta este foarte diferita de cea in care m-am născut. Si cum schimbarea tehnologică este exponențială, colegii care au acum sub 30 de ani vor vedea multe, multe tare la viata lor...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2019 : 01.Apr.2023, 03:31:56 p.m. »
Albinele de București se descurcă singure, câtă vreme sunt puțini apicultori care să le îngrijească.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: sfichiu, ntire2000, Costique