Autor Subiect: mi-a placut si va spun si voua...  (Citit de 229325 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: mi-a placut si va spun si voua...
« Răspuns #1330 : 12.Oct.2020, 08:45:56 p.m. »
Teorema lui Pitagora (într-un triunghi dreptunghic a2 + b2 = c2 ) va fi veşnic valabilă.

„Legi"  ale moralei si ale politicii - Pitagora

Viaţa cumpătată, în slujba binelui şi a dreptăţii, trebuie să stea şi la baza alcătuirii politice a unui stat.

Nu încerca să vindeci un popor mare şi corupt: cangrena nu se poate vindeca.

Nu încerca să schimbi orânduirea unei mari naţiuni. Un popor numeros e ca o dihanie hâdă; e ceva împotriva firii. Dintre toate soiurile de dobitoace cea mai rea e speţa umană ce se cheamă "popor".

Nu răspândiţi vestea unei fapte rele! Faceţi în aşa fel încât să-i dispară cât mai curând şi cele mai mici urme. Lăsaţi răul să moară!

Să crezi doar pe jumătate pe cei ce vin să pârască fapte rele.

Nu năzui la himera unei democraţii pure; egalitatea perfectă există numai la morţi.

Legiuitorule! Nu lăsa oamenilor de stat timpul să se deprindă cu puterea şi onorurile!

Legiuitorule! Nu uni credinţa cu morala. Roadele acestei legături nepotrivite nu pot fi decât nişte monştri.

Legiuitorule, bagă de seamă să nu te înşeli! Drepturile omului nu sunt la fel cu ale popoarelor din cauză că oamenii deveniţi "popor" încetează a mai fi oameni.

Un Senat de 100 de capete e mult prea mult! Puţini legiuitori, dar înţelepţi! Puţini războinici, dar viteji! Puţin "popor", dar multi cetăţeni!

Dă legi poporului taur şi boabe poporului bou.

Supune-te legilor chiar dacă sunt proaste! Nu te supune oamenilor dacă nu sunt mai buni ca tine.

Taie unghiile poporului, dar nu-i spăla capul cu propria-i urină; pedepseşte-l, fără să îl înjoseşti.

Nu chemaţi în magistraturi decât bărbaţi ce sunt în săptămâna mare a vieţii lor.

Magistraţi! Fiti precum în Sparta ! La intrarea în tribunale: ridicaţi un altar al Fricii, frica de a fi pedepsit înspăimântă poporul şi copiii.

Magistratule! Legea îţi e soţie legitimă; desparte-te de ea mai bine decât să o faci să devină o femeie trândavă şi care se învoieşte cu orice.

Magistraţi ai poporului! Nu urmaţi pilda pescarilor de pe Nil care aruncă cu noroi în ochii crocodilului ca să-l poată stăpâni.

Să nu fii legiuitorul ori magistratul unui popor care se lauda cu mintea sa luminată.

Urmând pilda locuitorilor din Creta, la fiecare 9 ani, legile să fie citite şi îndreptate de un înţelept.

Când magistratul vorbeşte, preotul să tacă!

Scutiţi-vă magistraţii de jurământ atunci când intră în funcţie, dar nu-i scutiţi să dea socoteală când o părăsesc.

Poporule ! Cântăreşte-ţi legile! Numără-ţi magistraţii!

Poporule! Dacă îţi doreşti o bună rânduială în ceea ce priveşte politica, fereşte-te de o organizaţie fără vlagă, o administraţie fără putere şi de luxul ospeţelor. Acestea trei dau întotdeauna naştere vrajbei în viaţa civilă şi în gospodării şi
 au ca urmare năruirea statului şi a familiei.

Nu tulbura o apă stătătoare ori un popor în sclavie.

Fugi de poporul căruia îi place eşafodul.

Nu te aştepta să ţi se mulţumească atunci când faci un bine poporului: dintre toate dobitoacele, el este cel mai nerecunoscător.

Lucrul cel mai ruşinos al unei stăpâniri este pândirea şi iscodirea oamenilor.

Nu urma pilda omizii: nu primi să te târăşti la picioarele prinţului sau în faţa poporului pentru ca într-o zi să porţi aripi.

Toţi suntem egali! Să nu credeţi însă că neghiobul este egalul înţeleptului.

În fiecare an să aveţi o zi de sărbătoare numită "pacea familiei". În această zi, soţul şi soţia, la prânz, în mijlocul familiei, îşi vor da mâna şi îşi vor ierta unul altuia greşelile făcute de-a lungul anului.

Învaţă să vezi mai departe decât pot ajunge privirile tale.

Lebăda tace toată viaţa ca să poată cânta desăvârşit o singură dată. Omule de geniu! Rămâi în umbră şi păstrează tăcerea până în clipa în care vei putea să apari cu toată strălucirea unei faime pe care nimeni nu o mai poate tăgădui.

Nu admira nimic! Zeii s-au născut din admiraţia oamenilor.

Să nu ai alt Zeu în afară de propria conştiinţă.

Fii cetăţean al lumii întregi până când vei întâlni un popor înţelept şi cu legi drepte.

Trăieşte-ţi viaţa; nu există nimic înainte şi nimic după ea. Să-ţi placă să trăieşti şi să trăieşti bine. Cel ce priveşte viaţa cu dezgust fie că are spiritul bolnav, fie inima putrezită.

Citind aceste legi morale ale sale, nu pot sa nu îmi amintesc ca si Socrate era un opozant fervent al democrației. Oamenii ăștia au văzut din vremea aia ce face manipularea oratorilor smecheri cu gloata numita pompos "popor"... Aceasta nu va pune la putere pe cine poate face, ci pe cine vorbește pe înțelesul lor...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online NicNic

« Răspuns #1332 : 15.Oct.2020, 09:13:05 a.m. »
Tare mult mi-a placut sa citesc asta:
Oricum, cine cumpara o masina noua ca sa o tina in parcare neinmatriculata ?

Eu deja am si raspunsul: un investitor!

Am intalnit pe cineva, care in 2009, din cauza crizei, s-a gandit sa isi scoata banii de la banca si sa isi ia o masina buna, fiabila, care sa isi pastreze valoarea ...
Evident, din stoc dealer. A luat un Golf 5, vopsea nemetalizata, echipare de baza, motorul cel mic, 1,4 cu 80 CP.
Prin 2019 incerca sa isi vanda "investitia". La un pret de vreo 4 ori mai mic decat cel initial....
Iar masina avea 6.000 km, rulaj. Si mirosea inca a plastice noi, la interior ...Pastrata in garaj, ca o valoare ce era ...  :-))

Ma rog, isi inmatriculase totusi masina, probabil sa ii faca rodajul pe strada, nu doar in garaj.  :D
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1333 : 15.Oct.2020, 10:28:06 a.m. »
ȘTIAȚI CĂ AL ȘASELEA SIMȚ ESTE CEL AL UMORULUI?

Platon spunea: "PÂNĂ ȘI ZEILOR LE PLAC GLUMELE".
În Coran se spune: "CEL CARE ÎȘI FACE PRIETENUL SĂ RÂDĂ MERITĂ SĂ SE DUCĂ ÎN RAI".
Iar începând cu secolul al XIV-lea, chiar și comunitatea medicala recunoaște puterea vindecătoare a râsului.

Cercetarea intensă asupra "terapiei prin râs" a început în momentul în care Norman Cousins a publicat un articol în Jurnalul englez de medicina în 1976. În 1979 acest articol a devenit primul capitol al cărții Anatomia bolii, în care menționa că în 1964 a fost diagnosticat cu boala spondylitis (inflamația acută a șirei spinării ), cu șanse 1 la 500 de recuperare.
Realizând faptul că gândurile negative și atitudinea negativă pot duce la boală, el și-a dat seama că atitudinea pozitivă poate avea efect contrar. Așa că a plecat din spital și a stat într-un hotel unde a luat doze mari de vitamina C și s-a uitat permanent la comedii și emisiuni umoristice, inclusiv gen Camera ascunsă. A aflat că 10 minute de râs echivalează cu 2 ore de somn fără dureri. Prin asta a dovedit că râsul este cel mai bun medicament și a demonstrat relația dintre trup și suflet.

William Fry, profesor de psihiatrie la Universitatea Stanford, subliniază că un copil la grădiniță râde în medie de 300 ori pe zi. La vârsta adultă, media scade la 17 ori pe zi. De unde această diferență? Luăm viața prea în serios? Nu ar fi cumva timpul să învățăm să ne relaxăm?

Cărțile de dezvoltare personală spun că nu încetăm să râdem pentru că îmbătrânim, ci îmbătrânim pentru că încetăm să râdem.

Cele cinci simțuri ale noastre nu sunt suficiente pentru o viață ideală. Trebuie să ne folosim de cel de-al șaselea simț: simțul umorului. Umorul nu se refera numai la a spune glume, ci este un mod de a vedea viața. Putem râde de greșelile și suferința noastră. Și putem fi sinceri în legătură cu viața noastră fără a o lua prea în serios.

Beneficiile râsului sunt nenumărate. De aceea ar fi extraordinar să facem eforturi să râdem pe parcursul zilei. Și desigur, să râdem CU oamenii, nu DE oameni. Să râdem de ce FAC oamenii, nu de ce SUNT ei.

Să râdem nu numai ca să ne ușurăm greutățile noastre, ci să-i ajutăm și pe cei din jur să treacă mai ușor peste greutăți.

BENEFICIILE RÂSULUI

1. Când râzi de tine, îi dezarmezi pe cei care vor să râdă de tine și eviți posibile confruntări.

2. Râsul dizolvă tensiunile, stresul, anxietatea, iritația, mânia și depresia. După o repriză de râs, experimentăm o stare de bine extraordinară. Și să ne aducem aminte un lucru: dacă nu poți să râzi pe seama unui lucru, nu poți trăi cu acel lucru în viața ta.

3. Cercetările medicale au demonstrat ca râsul întărește sistemul imunitar. Studiul comportamentului și al felului în care creierul afectează sistemul imunitar se numește PSIHONEUROIMUNOLOGIE. Deși încă la început, această ramură a medicinei începe să câștige teren în încercările de a înțelege relația dintre minte și corp.

4. Râsul reduce durerea prin eliberare de endorfine, care sunt mai puternice decât cantitatea echivalentă de morfină.

5. Umorul ajută la integrarea celor doua emisfere ale creierului: emisfera stângă este folosită pentru descifrarea bancului, iar emisfera dreaptă interpretează dacă bancul a fost sau nu amuzant.

6. Râsul adaugă savoare vieții.

7. Simțul umorului atrage după sine mai multă productivitate, mai multă comunicare și un joc de echipă mult mai eficient.

8. Tuturor ne plac persoanele care ne fac să râdem. Cu cât împărtășești mai mult din simțul umorului, cu atât vei avea mai mulți prieteni.

9. Umorul este echilibrul pentru momentele când trecem prin greutăți.

10. Râsul este echivalent cu exercițiile fizice (în cantitate mică). E ca un masaj al tuturor organelor corpului.

11. Simțul umorului te ajută să accepți inevitabilul, să faci față provocărilor și să ieși din orice situație zâmbind.

Ziua în care nu ai râs este o zi pierdută. Nu aștepta să te îmbolnăvești ca să practici terapia prin râs! Începe astăzi prin a te uita la comedii, prin a citi cărți amuzante și prin a schimba glume cu membrii familiei, prietenii, colegii sau cunoștințele.

The following users thanked this post: enicky, Durby

Offline remarque

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: toma, Costique

Offline toma

« Răspuns #1335 : 16.Oct.2020, 10:24:18 a.m. »
Inimosi cei de la Metallica!  :yeah:

PS Nu pot sa nu remarc cum absolventii scolii ajutatoare de presa sunt peste tot:

Articolul incepe apoteotic:

"Rockerii de la Metallica susțin în continuare Asociația Dăruiește Viața și proiectul acestora, #NoiFacemUnSpital și au fost de acord să doneze drepturile celebrei piese ”The Unforgiven” pentru campania de strângere de fonduri pentru reconstructia Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Marie S. Curie."

Ma gandesc: wooow pai asta inseamna o multime de bani care vor curge in permanenta.

Urmeaza apoi in articol:
"Trupa a oferit probono drepturile pentru folosirea piesei in spotul de campanie"

Pai asta inseamna cu totul altceva.

Repet: foarte inimosi cei de la Metallica atat pentru donatia initiala cat si pentru gestul de acum. 
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1336 : 16.Oct.2020, 03:21:35 p.m. »
Corect, e ca diferența intre bani reali si promisiunea lor... sau "Am avut nimic si am pierdut totul!"...

Offline toma

« Răspuns #1337 : 16.Oct.2020, 03:27:50 p.m. »
Ar fi costat ceva banuti sa poata folosi melodia in clip, platind ce se cuvenea conform drepturilor de autor.
Deci, chiar daca indirect, Metallica a oferit din nou bani, mai bine zis asociatia a putut pastra banii care altfel s-ar fi dus catre formatie.

La nivel de imagine cred ca asociatia iese net pe plus: clipul are ca fundal sonor o melodie absolut celebra. Metallica nu cred ca mai avea nevoie de reclama dar adauga un bob de nisip la imagine: melodia lor pe fundalul unei campanii care vizeaza construirea unui spital pentru copii bolnavi de cancer.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: costin_bad, shpeedy, Costique

Offline hugbear

« Răspuns #1338 : 17.Oct.2020, 07:54:12 a.m. »
"Do your own research"??  :(

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: gabineg, enicky, toma, Costique

Online ntire2000

« Răspuns #1339 : 18.Oct.2020, 06:10:23 p.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Costique