Chiar si asa, cu AI sau fara AI, dpdv demografic, planeta "a luat-o la vale", nu ne mai poate sustine.
Natura se regleaza, indiferent daca scoate singura sau din frigider câte un covid.
Nu se prea pune mare pret la stiri pe incendiile epice care au avut loc prin Australia, iar acum în State.
Iar despre ghetarul Nioghalvfjerdsfjorden - de o mie de miliarde de tone, care pleaca la plimbare am vazut o stire de fix 30 de sec.
Peste maxim doi ani nimeni nu va mai fi îngrijorat de covid.
Concluzia la care am ajuns eu e ca nu cred ca o sa apucam sa ne folosim prea mult de AI.
Aveam acum 30 de ani un profesor în facultate superpasionat de AI, omul preda cu pasiune si un curs despre asa ceva.
Daca telefonia mobila a explodat ca performante si capabilitati în doua decenii, AI i-au trebuit vreo 4 decenii de implementari practice.
Asta si datorita faptului ca unele aplicatii sunt - asa cum spunea colegul, rezervate doar anumitor "segmente" ale societatii - clasa conducatoare.
Atâta timp cât aplicatiile ei practice vor fi folosite doar pentru dirijarea turmei, omenirea (per ansamblu) nu va avea de câstigat.
PS:
..... avantajele (cu sau fără ghilimele) ale AI.
Care e evoluată și surclasează judecata și arbitrul moral uman. Ajunge să pedepseacă crimele preventiv. Are darul previziunii și știe cu certitudine ce crime se vor produce.
Minority Report, un film care ilustreaza ceea ce zici tu.
Au trecut totusi 18 ani de atunci si nu s-a modificat aproape nimic,
cel putin nu vizibil, mai ales ca acum se poarta masca.
Când va veni sfârsitul, noi vom fi tot la nivelul sec 18.