Autor Subiect: mi-a placut si va spun si voua...  (Citit de 229379 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Re: mi-a placut si va spun si voua...
« Răspuns #1131 : 22.Ian.2020, 09:15:41 a.m. »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: toma

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1132 : 22.Ian.2020, 02:52:12 p.m. »
Mario de Andrade (poet, prozator si eseist brazilian, San Paolo 1893-1945)

Timpul preţios al persoanelor mature

Am numărat anii mei și am constatat că am mai puțin timp să trăiesc de aici înainte decât am experimentat până acum.

Mă simt ca acel copil care a câștigat un pachet de dulciuri: primele le mănâncă cu plăcere, dar când și-a dat seama că au mai rămas puține, a început să le guste intens.

Nu mai am timp pentru reuniuni interminabile în care sunt discutate statutele, regulile, procedurile și reglementările interne, știind că nimic nu va fi atins.

Nu mai am timp să sprijin persoane absurde care, în ciuda vârstei lor cronologice, nu au crescut.

Timpul meu este prea scurt: vreau esența, sufletul meu se grăbește.

Nu mai am multe dulciuri în pachet!

Vreau să trăiesc alături de oamenii umani, foarte umani, care știu să râdă de greșelile lor și care nu sunt umflați de triumfurile lor și care își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși. În acest fel, demnitatea umană este apărată și ne îndreptăm spre adevăr și onestitate.

Este esențial faptul că face viața utilă.

Vreau să mă înconjor cu oameni care știu cum să atingă inimile, de oameni care au învățat greutățile mari ale vieții, cu atingeri dulci ale sufletului.

Da, mă grăbesc, mă grăbesc să trăiesc cu intensitatea pe care numai maturitatea o poate da!

Nu intenționez să pierd niciunul din celelalte deserturi. Sunt sigur că vor fi rafinate, cu mult mai mult decât cele mâncate până acum.

Scopul meu este să ajung la sfârșit, multumit și în pace cu cei dragi și cu conștiința mea!

Avem două vieți iar a doua începe când îți dai seama că ai doar una!!!!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: Silfax, gabineg, toma, ariciul

Offline toma

« Răspuns #1133 : 22.Ian.2020, 03:40:45 p.m. »
Frumos scris!

Poate singurul lucru care nu mi se pare adevarat este asta: "mă grăbesc să trăiesc cu intensitatea pe care numai maturitatea o poate da!"

Intensitatea cu care traiesti lucrurile nu cred ca este conditionata de varsta. Ba chiar dimpotriva, lucrurile "simple" sunt traite mai intens de copii.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1134 : 22.Ian.2020, 03:44:49 p.m. »
Deci...acest articol mi s-a parut sclipitor. Sunt curios daca va genereaza aceeasi simtire...

http://www.sasseramis.ro/cum-sa-sabotezi-cu-talent-o-relatie

Frumos scris!

Poate singurul lucru care nu mi se pare adevarat este asta: "mă grăbesc să trăiesc cu intensitatea pe care numai maturitatea o poate da!"

Intensitatea cu care traiesti lucrurile nu cred ca este conditionata de varsta. Ba chiar dimpotriva, lucrurile "simple" sunt traite mai intens de copii.

Poate. Dar in mod sigur un copil nu va aprecia niciodata ca unul in varsta mersul la toaleta, de exemplu...ai peste 50 de ani stiu de ce...
PS: "Comment ca va?" la origine insemna "cum a fost rahatul dimineata?" adica daca ala a fost "frumos", esti sanatos...

Offline ntire2000

« Răspuns #1135 : 22.Ian.2020, 03:59:33 p.m. »
Aoleu, da' stiu ca va mai afecteaza vremea asta mohorâta.....  :pardon:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Costique

Offline enicky

« Răspuns #1136 : 22.Ian.2020, 04:13:17 p.m. »
 Timpul asta, nici vara , nici iarna, chiar afecteaza !

Pana la urma am gasit totusi ceva interesant in recomandare :

1. Feedbackul e despre acțiune (comportament), nu despre personalitate.
2. Feedbackul e focalizat pe cum poți îmbunătăți, nu pe ce este greșit.
3. Feedbackul încurajează, nu devalorizează și pune piedici.

General valabil, zic eu...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #1137 : 23.Ian.2020, 12:26:25 a.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: gabineg, enicky

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1138 : 27.Ian.2020, 10:57:27 a.m. »
http://www.contributors.ro/cultura/din-nou-despre-sfidarea-consensului-%c8%99tiin%c8%9bific-cum-a-fost-descoperit-craterul-de-impact-chicxulub-%c8%99i-implicit-extinc%c8%9bia-non-darwiniana-a-dinozaurilor-%c8%99i-altor-specii/

Acesta este un raspuns adresat celor care sustin lucruri despre care nu au habar - au doar asa numita "cultura de almanah", le stiu deja pe toate si mai ales te linseaza mediatic daca indraznesti sa spui altceva...Cine stie, intelege...

The following users thanked this post: toma

Offline kellogs

« Răspuns #1139 : 27.Ian.2020, 11:39:31 a.m. »
Cum s'ar spune la parastas, sa fie primit!
Nu era ea, stiinta, chiar moarta cand au ingropat-o unii si altii, dar tot au ingropat-o.

Ca tot veni vorba de cratere si impacturi, iata unul mai recent, de care posibil nu prea multa lume sa fi auzit:

https://www.smithsonianmag.com/smart-news/massive-impact-crater-found-under-greenlands-ice-180970829/

Pe scurt, cam acesta este motivul pentru care s'a petrecut fenomenul Younger Dryas.
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: toma, Costique