0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Vis din noaptea de Anul NouMerg liniștit pe stradă. Mi se alătură un cal roib care merge în paralel cu mine, pe lângă trotuar. Din când în când, îmi aruncă câte o privire. E frumos și îngrijit. Deodată, urcă pe trotuar și, din lateral, își urcă brusc picioarele din față pe umărul meu stâng, continuând să meargă în felul ăsta în pas cu mine. Îmi e incomod și nu știu cum să fac să-l conving să-și dea jos picioarele de pe umărul meu. Am nevoie de ajutor.În clipa aceea zăresc pe trotuarul de vizavi trei polițiști tineri, doi băieți și o fată. Firesc ar fi să vină să vadă ce se întâmplă. Dar am senzația că, deși m-au văzut, îmi ocolesc privirea ca să nu aibă bătăi de cap. Dau să-i strig, dar mi-e teamă să nu se supere calul. Încep o manevră dificilă de traversare a străzii, căci merg greu cu calul atârnat de mine și care acum nu-și folosește decât picioarele din spate. Suport tot mai anevoie greutatea trenului său anterior, care se lasă tot mai tare pe umărul și grumazul meu. În plus, acum, traversând strada, nu ne mai coordonăm bine pașii și ne mișcăm în contratimp. Am senzația că face asta special, ca să mă enerveze și să-și bată joc de mine. Încerc în zadar să-mi potrivesc pașii după mersul lui.Ajung cu greu la jumătatea străzii și de-acolo încep să-i fluier discret pe polițiști. Se pare că n-au încotro și se uită la noi, la cal și la mine. Îmi dau dintr-odată seama cât de ridicol sunt, așa, trăgând după mine un cal pe umărul stâng. „Ce cal nesimțit!”, îmi spun în gând.În sfârșit, cei trei polițiști, fata și cei doi băieți, ajung lângă noi. „Vă rog să dați jos calul de pe umărul meu”, le spun, indignat că nu au intervenit mai devreme și că s-au făcut că nu văd în ce situație ingrată mă aflu. Unul dintre cei doi polițiști, își împinge ușor șapca spre frunte și se scarpină la ceafă. „Păi nu e așa de simplu. Trebuie să faceți întâi o cerere și să explicați cum s-a întâmplat totul. Altfel, nu putem interveni.”Mi-e clar că sunt depășiți de situație și că le e și frică de cal. „Domnișoară, mă adresez polițistei, dumneavoastră nu ați făcut antrenamente la școala de poliție? Nu ați învățat să vă bateți? E de necrezut! Cum de v-au dat uniforma? Sunteți obligată să mă ajutați. Nu mai pot sta mult cu picioarele calului pe umărul meu. Mă doare coloana. Vă rog să i le dați jos imediat!” – „Fără cerere nu se poate, v-a spus colegul meu.”Se îndepărtează toți trei, lăsându-mă singur cu calul. Sunt plin de năduf. „Ce bătaie de joc!, îmi zic. Asta e poliția pe care o plătim din banii noștri! Total neantrenați.” Dar, deodată, îmi dau seama că pot să scap de sub picioarele nesimțitului de cal, făcând o mică genuflexiune și retrăgâdu-mi umărul. Ceea ce și fac. Ce simplu era! Cum de nu mi-am dat seama de la început? Mă trezesc și simt că mă doare coloana. Îmi frec umărul stâng.
Ce mi se pare trist e ca am ajuns la nivelul in care si Cotidianul, si Contributors sunt amandoua considerate 'publicatii'/'presa'/'mass-media', aflate pe picior de egalitate...
EXPERTUL DE TOATE ZILELEE expert în politică. Argumentul suprem în orice discuție e că hoții cu care votează el sunt niște hoți mai mici decât ”javrele”, ”trădădorii” și ”jigodiile” celelalte.E expert în economie. Îți spune cu fermitate că comunismu` nu a fost o idee rea, dar a fost aplicată greșit. Totuși, capitalismu` e mai bun pentru că acum avem banane căcălău, food-court la Mall, McDonalds și Aquapark la Mako și Szeged… A prognozat prăbușirea dolarului după victoria lui Trump. A zis că englezii vor mânca șobolani după Brexit. Crede că Fukuyama e un munte în China. Sau în Japonia, tot aia…E expert în geopolitică. Vorbește despre războiul din Siria, pe care o caută pe hartă între Cambogia, Laos și Vietnam.E expert în geografie. Spune capitalele țărilor cu care se învecinează România și îți face cu ochiul conspirativ, gen ”cine mai știe atâtea, ha?”E expert în pariuri sportive. Îți dă o variantă sigură pentru orice meci, dar n-a mai prins un bilet din 2009.E expert în fotbal. ”Brazilia n-are cum să piardă, joacă acasă, arbitrii-s cu ea, nicio echipă europeană n-a câștigat pe tărâm sud-american…” Vine Germania, îi dă Braziliei 7:1.E expert în gastronomie. În orice restaurant comandă numai ceafă la grătar, cartofi prăjiți și salată de varză, să fie sigur că nu-i aduc ăia vreun căcat ambalat frumos.E expert în mașini. N-a condus nimic în afară de Solenza și VW din 1984.E expert în medicină. ”Doctorii h-abar n-au, toți îs șpăgari, te omoară cu zile”. Cancerul se vindecă cu nuci și rodii. Cel mai sănătos fruct e porcul. Are tensiunea mică mai mare decât aia mare.E expert în băuturi. Bea numai vin vărsat de la cramă și bere la pet.E expert în modă. Încă ar mai purta costumul de ginere dacă nu i-ar fi mai mic cu opt numere.E expert în artă. Îi plac mai mult tablourile care se vând pe faleză cu 50 de lei decât Van Gogh.E expert în muzică. Încă mai crede că Heavy Metal e o trupă din anii 80.E expert în religie. Dumnezeu e așa cum aș vrea eu să fie.Zice că e un om tolerant și n-are treabă cu nimeni. Îl face pe Iohannis nazist, iar când vede primul țigan pe stradă îl invocă pe Hitler.Indiferent dacă are cinci clase sau e absolvent de facultate, e expert în tot și în toate.Își dă zilnic cu părerea pe Facebook, lasă comenturi pe youtube, la articole de ziar, pe bloguri.Ar fi în stare să se contrazică cu Michio Kaku despre fizică, cu Maradona despre fotbal și cu Zubin Mehta despre cum se dirijează o orchestră.Fă-i un bine comunității și umanității: nu te mai certa cu el. Cel deștept cedează primul, îndeosebi atunci când se uită în oglindă.
Cel deștept cedează primul, îndeosebi atunci când se uită în oglindă.
N-as zice ca mi-a placut articolul, dar la final o cruce tot mi-am facut...
Spre deosebire de mizeria aia postata de tine,...
(pentru a oferi si altora - cum ar fi cititorii tau - posibilitatea de a interpreta subiectul si prin prisma propriei intelegeri)