Autor Subiect: Animale de casa...  (Citit de 111393 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline roberto

Re: Animale de casa...
« Răspuns #410 : 26.Aug.2010, 01:54:00 p.m. »

@roberto, bafta la gasirea unui puiut! Habar n-aveam cum arata un dog argentinian, dar cu ocazia asta am aflat, dupa un mic ajutor de la Google :P (prima data am crezut ca e ceva mai latos, dar nu, aduce putin cu un boxer, nu?)

Aduce si nu prea. :)) Ce m-a facut sa ma orientez catre acesta rasa......caracterul puternic si faptul ca nu voi avea griji in privinta copilului, fiind un caine foarte pasnic in relatia cu cei mici.

Cateva caracteristici ale rasei, pentru curiosi :

-Tara in care este inregistrat: Argentina
-Inaltime: mascul 63 - 68 cm; femela 60 - 65 cm
-Greutate: mascul 45 - 55 kg; femela 41 - 48 kg
-Culoarea parului: alb curat

Temperament:
Este un câine cu un temperament foarte puternic dar foarte sensibil în relaţia cu stapânul: asprimea tonului vocii este suficienta pentru a-i corecta greşelile.
Invaţa repede şi poate fi foarte uşor dresat, dar se plictiseşte foarte repede. Este foarte loial şi foarte ataşat de familia lui, fiindu-i aproape imposibil sa se adapteze daca i se schimba stapânul. Nu este un câine de padoc sau un câine „de lanţ“. Este câinele unei singure familii. Este un companion excelent, care, în general, este prietenos cu toţi oamenii, atâta vreme cât strainii nu-i ameninţa stapânii. Manifesta o mare rabdare faţa de copii, suportând cu stoicism din partea lor orice fel de abuzuri. Fiind un câine puternic, fara sa vrea poate pune un copil mic în pericol. De aceea trebuie supravegheat cu atenţie.
Faţa de stapân are un comportament afectuos, dar trebuie educat cu mare grija şi simţ al raspunderii. Este agresiv  fata de alti caini.
Este un caine iute, perseverent, combativ, curajos, puternic, indraznet, vioi, devotat.

NU trebuie antrenat pentru paza şi atac!
NU trebuie sa va luaţi un asemnea caine decat daca aveţi şi timpul şi condiţiile materiale şi capacitatea psihica şi cunoştinţele necesare pentru a-l creşte, întreţine şi educa în mod corect!

« Ultima Modificare: 26.Aug.2010, 01:57:53 p.m. de roberto »
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #411 : 26.Aug.2010, 02:42:48 p.m. »
Foarte frumos .
Si fi-miu ma dispera cu cainii, el vrea un Beagle. Am crescut cu caini,am avut caniche care a crescut cu mine/noi in casa  timp de 16 ani.Acum imi este foarte greu sa ma leg iar de unul.

Go Terios!!!:)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #412 : 26.Aug.2010, 02:54:59 p.m. »
Asta imi aduce aminte de un banc celebru dinainte de revolutie. Cica nea Nicu voia sa-si ia un animal de companie. Cineva ii prezenta avantajele si dezavantajele speciei respective. Cainii sunt fideli stapunului dar lasa par prin casa, pisicile sunt tandre dar cam vagaboande, iar broasca testoasa este putin pretentioasa dar traieste peste 100 ani. La care nea Nicu zice: nu vreau broasca testoasa ! Daca ma atasez de ea, ce ma fac eu dupa ce moare ?

Lasand gluma la o parte, am plans si dupa perusul care a stat cu noi doar 2 ani, dar pe care l-am dus de 5 ori la veterinar inainte sa moara... 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #413 : 26.Aug.2010, 03:18:32 p.m. »
..Daca stiti am la ai mei , unde sta fi-miu  toate vacantele:
- caine mare(copoi de stana)
-pisici (acum doar doua  :D)
-doua broaste testoase "X si 0

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #414 : 26.Aug.2010, 03:39:25 p.m. »
Si fi-miu ma dispera cu cainii, el vrea un Beagle.
Si eu vroiam Beagle intr-o vreme, insa am aflat niste chestii si m-am linistit :D Cica Beagleii sunt niste caini extrem de activi si se plictisesc usor. Adica daca pleci la servici si lasi bestia in casa, singura, ai toate sansele sa gasesti o gaura in parchet, la intoarcere! :-)) Mai ales ca ei sunt genul de vanatoare, care sa caute, sa cotrobaie.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline roberto

« Răspuns #415 : 26.Aug.2010, 03:47:19 p.m. »
Prin anii '90, am primit cadou un pui de Beagle superb. Dupa prima saptamana am fost nevoit sa-l ofer la randul meu altcuiva, scurta lui sedere ducand la urmatoarele pagube :

-canapea piele roasa la un colt
-corniza smulsa din tavan (a tras de perdea pana cand...i-a iesit)
-agenda electronica Casio-display ros
-curea de piele din care am mai gasit doar catarama, restul evaporandu-se

Amicului caruia i l-am daruit, i-a dezgropat toti cei 30 butuci de vie pe care ii plantase in urma cu un an. =))
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #416 : 26.Aug.2010, 03:50:11 p.m. »
Deci Luci, grija! :D Daca n-ai timp de el, nu e tocmai recomandat. Sigur, daca nu vrei cumva sa iti remodelze casa. :-))
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #417 : 30.Aug.2010, 06:24:05 p.m. »
Rizibizi a ajuns si manechin...   :)

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #418 : 06.Sep.2010, 12:13:42 p.m. »

el e Balzac.. cel mai nou membru al familiei.. Era subnutrit si aproape mort cand l-am gasit.. azi il duc la cel de-al doilea vaccin si aproape s-a triplat in greutate.. Se pare ca tot ce ii trebuia era mancare si sa nu mai fie batut.. Apropos.. Era mort de frica si avea si o coasta rupta (pe care inca o are rupta ca nu s-a prins si sta "atarnata").. De acum inainte nu mai are griji.

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #419 : 06.Sep.2010, 12:17:36 p.m. »
Bravo pentru fapta facuta! :clap: :clap: