Autor Subiect: Nebunia - Sosele spectaculoase  (Citit de 51828 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Nebunia - Sosele spectaculoase
« Răspuns #130 : 12.Mai.2011, 10:02:06 a.m. »
Pasul Umbrail da chiar aproape de Pasul Stelvio dar mai exista si varianta prin Pasul Bernia (Bernina), tot din Elvetia, dupa cum propuneam cu ceva vreme in urma.  :)

De exemplu dupa Pasul Bernadino (2065m) sa nu coborati in jos spre Lugano ci sa va intoarceti putin si sa o luati catre St. Moritz prin Pasul Julier (Pass d. Güglia 2284m) iar apoi spre Stelvio fie prin Pasul Bernia (2328m) fie prin Ofenpass (2149m) impreuna cu Pasul Umbrail (2501m).

Offline bilciu

• Full Member
  • Mesaje postate: 134
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #131 : 12.Mai.2011, 11:55:25 a.m. »
Dupa cum ziceam cu ceva pagini in urma (ultimul post de pe pag. 13) propunerea mea in care am reusit sa strecor cat mai multe trecatori este asta:

Sambata (11 iunie) va fi prima zi cu “sosele spectaculoase” si anume: Reschen Pass, Fuorn Pass, Fluela Pass, Julier Pass, Maloja Pass, Splugen Pass, San Bernadino Pass
Duminica (12 iunie) arata cam asa: Stelvio Pass, Umbrail Pass, Reschen Pass, Brenner Pass sau Timmelsjoch
Luni (13 iunie) facem ultima trecatoare din Alpi: Grossglockner

Umbrail Pass este recomandat a se face dus-intors de la drumul principal si apoi sa continuam. Motivul ar fi ca granita din Elvetia si Italia de pe Umbrail Pass arata cam asa si nu stii daca bariera respectiva este inchisa (lacat) sau nu.  Citeam pe alte forumuri despre niste romani care au planificat trecea spre Stelvio pe Umbrail si au gasit bariera respectiva inchisa.
鈴木 - ウェイの生活

ioan.bilciurescu@suzuki-autonet.ro www.suzuki-autonet.ro

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #132 : 12.Mai.2011, 12:21:57 p.m. »
Nu am nimic impotriva propunerii tale, ce aminteam eu acolo era scris cu mult inainte de propunerea ta.  Am pus acel citat pentru ca ziceai ca singura cale spre Stelvio din Elvetia este prin Umbria. Ori mai exista una, cea prin Bernia. Ca nu se impaca cu traseul propus asta e altceva si nu e nici o problema.  >:D<

Daca toate datele sunt stabilite, eu zic sa faceti o recapitulare de genul:   ziua x, y km, traseu, cazare  :inteligent:

Offline bilciu

• Full Member
  • Mesaje postate: 134
« Răspuns #133 : 12.Mai.2011, 12:50:48 p.m. »
pai il astept pe cristi sa revina de peste mari si tari ca sa facem cum zice el.. time sheet-ul :)
鈴木 - ウェイの生活

ioan.bilciurescu@suzuki-autonet.ro www.suzuki-autonet.ro

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #134 : 16.Mai.2011, 11:10:37 a.m. »
Un AMR aproximativ.  :)

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #135 : 30.Mai.2011, 12:12:56 a.m. »
Mai mergeti? ... ca s-a cam apropiatara ... hmmm ...
Unde dormim prima noapte si care ar fi? Bagam pana in Innsbruck dintr-un foc? ... pe mine ma tine, ca-s mai aproape de granita si dorm mai mult.
Pe mine ma luati din Severin (daca veniti Pitesti/Craiova/Severin/Timisoara) sau din Timisoara daca veniti pe Valea Oltului.

No hai.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #136 : 30.Mai.2011, 08:32:35 a.m. »
Evident! Da, prima zi bagam km fara nr!
Chiar ma gandeam astazi sa definitivez track-ul GPS, sa printez hartile, sa fiu cat mai bine pregatit.
D-abia astept sa plecam la drum!
Tre sa rezerv doar cazarea de la intoarcere, cea din tara. Intre timp te-ai razgsndit? Vrei si tu cazare'n TM?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #137 : 30.Mai.2011, 10:08:14 a.m. »
Eu am in TM multi prieteni pe care nu i-am mai vazut de un mult. La intoarcere daca e, ma abandonez prin paturile (sotiilor) lor :) sau gasesc cazare adhoc. Sau mai fac un efort pana catre casa, ca-i la 4 - 5 h de mers voiniceste. Dar voua o sa va trebuiasca musai nani, ca la intoarcere oboseala e cat casa iar drumurile din Romanica-s complexe. E bine de facut de-acum un itinerariu, sa avem motive sa ne ingrijoram/planificam conservele.

Cristi, daca pui aici la descarcat track-ul si stii, sa-mi spui si mie cum se salveaza in IGO 8,3, bitte.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #138 : 30.Mai.2011, 05:02:10 p.m. »
Inainte de toate traseul, sheet-ul, etc. sunt facute astfel incat eu sa il pot parcurge fara evenimente, etc. M-am luat ca punct de reper, pentru ca consider ca am la activ destul de multe astfel de roadtrip-uri (chiar si antrenamentele de acu' 2 saptamani din Canada), deci...
Prin urmare avem urmatoarea harta:

Ce avem acolo? Pai avem intreg traseul, adica aproximativ 4100km si vreo 51h de condus. Traseul se desfasoara intre 09.06.2011 si 13.06.2011 si pleaca de la traseul parcurs de echipa TopGear prin Alpi. Vom parcurge, in afara de soselele patriei si alte drumuri normale:
- Reschen Pass
- Fourn Pass
- Fluela Pass
- San Bernadinio Pass
- Stelvio Pass
- Grossglockner (Transfagarasanul Austriac - Traseu cu taxa de drum ~30E)
- Transfagarasan (catalogat de aceeasi echipa TopGear, cel mai frumos drum de parcurs cu masina din lume

Day 1   09.06-10.06.2011      

Intalnire BUCURESTI   OMV Iuliu Maniu   21:30   Poposim 30 min
Spre Rm. Valcea   Rm. Valcea   22:00   
Pipi Break   Rm. Valcea   0:10   Pipi 10 min
Spre Sebes   Sebes   2:50   Pauza mare (20 min)
Spre Lugoj   Lugoj   5:40   Pipi 10 min
Spre Szeged   Szeged   9:00   Pauza mare (20 min)
Spre Budapesta   Budapesta   11:20   Pipi 10 min
   (undeva la iesirea din budapesta)      
Spre Wien   Wien   13:40   Pauza mare (20 min)
Spre Linz   Linz   16:10   Pipi 10 min
Spre cazare   Herrengasse   19:20   DESTINATIA FINALA

Day 2   11.06.2011      
Cazare >Reschen Pass > Fourn Pass > Fluela Pass > San Bernadino Pass > CAZARE :x         
Via Zubiani 60, Sondalo, IT         
Total traseu: 434km         
Timp estimat: 6h40min (condus efectiv)         
http://goo.gl/TVQeb         

Day 3   12.06.2011      
Cazare > Stelvio Pass > Cazare :X         
Schmittenstraße 109, Zell am See, AT         
Total traseu: 370km         
Timp estimat: 5h24min (condus efectiv)         
http://goo.gl/Urtaj         

Day 4   13.06.2011      
Cazare > Grossglockner > Timisoara         
Total traseu: 1070km         
Timp estimat: 12h10min (condus efectiv)         
http://goo.gl/cIetc         

Day 5   14.06.2011      
Timisoara > Transfagarasan > Acasa         
(ce mai conteaza..suntem acasa :) )         

« Ultima Modificare: 30.Mai.2011, 08:25:43 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
« Răspuns #139 : 30.Mai.2011, 05:44:23 p.m. »
Prima zi destul de lunga, sper sa fie cu noroc. Trebuie acordata atentie si potentialelor "stau"-uri (termen DE pt. blocaje pe autostrada pt. cine n-a fost/intalnit), care o pot lungi fara posibilitate de eschiva.
Eu mai sugestionez si urmatoarele doua trebi care imi vin acum in cap.

Drumul catre TM sa il faceti prin Pitesti > Craiova > Severin, aproximativ la fel de bun, dar mai sinuos, ocoliti muntii si Valea Oltului. Eu am trecut V. Oltului noaptea tot cu verdeata multa pe pomi si e cam greu la depasiri de camioane din cauza curbelor & vizibilitatii reduse,), trafic de camioane cam la jumatate, cred (n-am mers noaptea decat pana in Severin, ziua cam asa e), nu aveti portiunea Sibiu/Sebes cu stau-uri frecvente de 2-3-4 ore si, cred, zilnice. Cred ca e si mai scurt decat pe Sibiu. Si ma luati si pe mine de langa casa :) Si daca vreti un antreu de trasee muntoase by night, va tranzitez prin curte, pe Valcea > Targu Jiu > Baia de Arama > Herculane, da-i mai prost drumul.

La intoarcerea din AT mi se pare fain si scurt si interesant de venit pe Udine > Trieste > Rijeka > Zagreb > Belgrad > Severin. Daca s-ar putea, eu m-as abandona vreo doua zile si pe coasta dalmata, daca tot am mers pana acolo, da vedem.