Autor Subiect: Nebunia - Sosele spectaculoase  (Citit de 51814 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Nebunia - Sosele spectaculoase
« Răspuns #100 : 07.Apr.2011, 01:01:36 a.m. »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #101 : 14.Apr.2011, 12:11:32 a.m. »
Mai am un raspuns de la

BED & BREAKFAST CARUNEI

Citat
Gentile sig. Cristian
Mi scusi per il ritardo di risposta alla sua richiesta ma per la data del
11 giugno non ho posto per tutti voi.
Sperando di potervi accontentare in un'altra occasione invio cordiali
saluti
Silvia BBcarunei

Ma jutati careva cu cazare in zona? Chiar nu gasesc ceva ieftin...va rog astept propuneri!

In alta ordine de idei va las sa va clatiti ochii cu 2 filmulete. Intre timp @bilciu va veni cu o propunere interesanta.

L.E. Pentru rezervarile urmatoare mai e nevoie de niste banuti, deci va mai astept cu inca 50E /masina.
Sa zicem ca deadline-ul pentru cazarea din italia este sfarsitul acestei saptamani...iar pentru Austria, cel tarziu saptamana viitoare.
« Ultima Modificare: 14.Apr.2011, 12:13:53 a.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #102 : 14.Apr.2011, 09:10:36 a.m. »
Am gasit in zona varianta asta, la 60 euro cu mic dejun camera dubla. Nu stiu insa daca e potrivita din punct de vedere al traseului.

Offline bilciu

• Full Member
  • Mesaje postate: 134
« Răspuns #103 : 14.Apr.2011, 11:50:52 a.m. »
Ieri am stat si am vb cu cristi putin despre traseu si propunerea mea ar fi:

Se pleaca joi seara (9 iunie) din Bucuresti si se ajunge in Innsbruck vineri dupa-amiaza (10 iunie). In functie de traseul ales (Cenad sau Nadlac) drumul acesta are aproximativ 1550km.

Sambata (11 iunie) va fi prima zi cu “sosele spectaculoase” si anume: Reschen Pass, Fuorn Pass, Fluela Pass, Julier Pass, Maloja Pass, Splugen Pass, San Bernadino Pass
Traseul se prezinata in felul urmator: Plecare din Innsbruck. Va trebui sa plecam destul de devreme deoarece astazi facem 560km, majoritatea prin trecatori de munte. Plecam inspre Vest si facem stanga inspre Flies. Continuam drumul pe 180. In dreptul localitatii Nauders va incepe Reschen Pass. Mergem putin pe acest drum si in dreptul localitatii Sluderno facem stanga spre Zernez. In a doua parte a acestui drum se afla Fuorn Pass. La Zernez facem stanga inspre Davos pe Fluela Pass. De la Davos facem stanga inspre Tiefencastel si de aici din nou stanga inspre  Silvaplana. Intre Tiefencastel si Silvaplana pargem o mare parte din Julier Pass. De la Silvaplana facem dreapta si parcurgem drumul pana la Chiavenna pe Maloja Pass. De la Chiavenna facem din nou dreapta inspre Splugen si mergem pe Splugen Pass. De la Splugen facem stanga in directia Mesocco. Pe acest drum avem pana la Bellinzona San Bernadino Pass.  De la Bellinzona continuam in directia Lungano de unde o luam inspre Grandole ed Uniti si in continuare pe langa Lacul Como pana la destinatia de seara.
Harta generala este .
Lungimea traseului este de 561km. In cazul in care descoperim ca este prea mult putem recalcula traseul .
Astfel lungimea traseului scade la 467km dar nu mai parcurgem: Julier Pass, Maloja Pass si Splugen Pass.

Duminica (12 iunie) arata cam asa: Stelvio Pass, Umbrail Pass, Reschen Pass, Brenner Pass/Timmelsjoch
Plecam de la cazarea din Italia (Valtellina probabil). Azi vom avea de parcurs 450km si 4 trecatori.
Mergem est spre Teglio iar de aici stanga spre Bormio. De la Bormio pana la Stelvio avem Stelvio Pass. In timp ce mergem pe Stelvio ne putem opri la 20km dupa Bormio pentru a face o incursiune mica (dus-intors) pe Umbrail Pass (13km), asta si daca e deschisa vama (o bariera cu lacat din cate am inteles). Aceasta trecatoare are si portiuni de macadam dar din ce am citit (si vazut) calitatea este extraordinara astfel ca putem merge fara probleme. Daca dam de un obstacol ne intoarcem spre Stelvio. Dupa ce trecem de Stelvio in dreptul localitatii Spondiga facem stanga spre Merano si parcurgem in mare parte Reschen Pass. De aici avem 2 variante: 1. la Merano facem stanga inspre Vipiteno si de aici tot stanga spre Innsbruck pe Brenner Pass; 2. la Merano putem merge pana la San Leonardo in Passiria, de unde facem stanga pe Timmelsjoch. Indiferent de varianta ajungem mergem inspre Innsbruck si de acolo inspre Zell am See – Kaprun pentru a ne caza cat mai aproape de ultima sosea nebuna pe care o vom parcurge in Alpi.
. Lungimea traseului este de 424km.

Luni 13 iunie: Grossglockner
Plecam din Kaprun si parcurgem Grossglockner (transfagarasanul austriac). De aici tinem directia Villach-Graz-Budapesta(via Viena sau via Balaton)-Timisoara
. Traseul are 990km via Balaton sau 1044km via Viena. In prima varianta trecem putin si prin Slovenia.

Marti 14 iunie (Transfagarasan)
Plecam din Timisoara spre Sibiu. Sibiu-Pitesti pe Transfagarasan si de aici acasa. Traseul acesta are aproximativ 650km.

In total sunt in jur de 4200km si nu mai putin de 12 trecatori interesante.

Link-uri interesante:
http://en.wikipedia.org/wiki/Principal_passes_of_the_Alps
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mountain_passes_in_Switzerland
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_highest_Swiss_passes
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest_paved_roads_in_the_Alps
http://www.miscellanea.ro/

Au fost 2 trecatori din zona ce nu le-am putut prinde in schema:
Albula Pass
Bernina Pass

鈴木 - ウェイの生活

ioan.bilciurescu@suzuki-autonet.ro www.suzuki-autonet.ro

Offline ASZ

« Răspuns #104 : 14.Apr.2011, 01:31:06 p.m. »
Cam la ce buget ne incadram / masina ? Ca incepe sa-mi faca cu ochiul si mie aceasta excursie ...

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #105 : 14.Apr.2011, 02:55:34 p.m. »
Frumos traseul propus.  :clap:

Daca ramane batut in cuie, ne alaturam si noi caravanei in ziua de sambata, 11 iulie, intre Davos si Splügen iar apoi o luam spre nord, catre München, avand in vedere cele spuse aici.

Offline bilciu

• Full Member
  • Mesaje postate: 134
« Răspuns #106 : 14.Apr.2011, 04:36:46 p.m. »
@ASZ: bugetul e compus in principal din costul combustibilului.
Astfel la un traseu de 4200km cu un cost estimat de 1,5EURO/litru costurile legate de consum arata cam asa:
Consum anticipat     Cost combustibil
5 l/100km                             315 €
6 l/100km                             378 €
7 l/100km                             441 €
8 l/100km                             504 €
9 l/100km                             567 €
10 l/100km                           630 €
In rest avem 4 nopti de cazare ~ 240 € si mesele. Mai sunt niste taxe de drum care adunate nu cred ca depasesc 50 €.
鈴木 - ウェイの生活

ioan.bilciurescu@suzuki-autonet.ro www.suzuki-autonet.ro

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #107 : 15.Apr.2011, 01:48:04 p.m. »
Am gasit in zona varianta asta, la 60 euro cu mic dejun camera dubla. Nu stiu insa daca e potrivita din punct de vedere al traseului.
E foarte faina cazarea...dar e la vreo 2h28min de traseu :(

Intre timp...oameni buni vreau putina activitate. Ce facem? Dam 80E/noapte si stam impreuna? Dam 60-70E/noapte si stam separat...putina proactivitate.

In alta ordine de idei am nevoie de banutii aia pentru a merge mai departe cu rezervarile. Pleaseee!
  • #romaniaelectrica

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #108 : 15.Apr.2011, 02:09:31 p.m. »
Am gasit! Victorie... I think! Ce parere aveti?
  • #romaniaelectrica

Offline krantz

« Răspuns #109 : 15.Apr.2011, 02:11:42 p.m. »
OK pentru mine!!!!  >:D<
SX4 S-Cross AllGrip 1.4 Boosterjet
SX4 1.9TD 4WD Gri metalizat