Am gasit putin timp si incerc sa schitez jumatate din prima zi, sambata, 30.10.2010! Planul initial era sa stam o saptamana in zona si sa facem cate 2-3 obiective pe zi, dar pentru ca nu am fost singuri, ci chiar am avut inca un Jimny alaturi de noi ... am trecut imediat la cel mai ambitios plan, sa incercam sa ajungem la Padis prin mai multe rute si sa ne intoarcem pe altele ... ne-au ajutat enorm track-urile de la voi si documentatia de pe internet, dar mai ales hartile zonei ... cu ochii in Google Earth ... am decis ... sa atacam cel mai scurt drum:
Garda de Sus, lasam in dreapta Ghetarul Scarisoara, Garda Seaca, trecem de Izbucul Tauz ... unde echipamentele de scufundat ale strainilor erau pregatite de aventura si ajungem la Casa de Piatra, de unde incepe si filmarea, trecem de Ghetarul Vartop, vedem de sus Coiba Mica si ajungem la capatul drumului ... vezi minutul 1.35 din film ... alegem sa continuam cu semnul TRIUNGHI ALBASTRU pe o poteca de piatra, pe unde doar carutele treceau ... Jimny-ul meu atinge de cateva ori pietrele, una lasa o urma urata pe bara, fetele mele merg mai mult pe jos, dar inca putin si suntem in golul alpin ... urcam pe un varf, apoi pe un altul si mai mare ... facem poze si coboram spre drum ... inca 2-3 minute si suntem la Padis ...