Autor Subiect: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11  (Citit de 30903 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
  • Gen: Bărbat
Re: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11
« Răspuns #70 : 26.Oct.2010, 10:18:19 a.m. »
Eu am trimis sms-urile! Imi pare rau ca nu reusim sa ne sincronizam si sa facem o iesire cu totii!
JimnyFlo te rog sa-mi trimiti track-urile pe mail: forte_ro@yahoo.com Multumesc!

Am sa trimit diseara de acasa si trackurile - nu le am pe laptopul de la servici.
fost proprietar de Jimny

Offline >pexic<

« Răspuns #71 : 26.Oct.2010, 10:51:39 a.m. »
Salut

in loc de mamauta ( unde simti fiecare tir care trece pe sosea ) recomand casa doru sau altceva in Arieseni, mai in spate (spre cheile galbenei) sunt multe pensiuni foarte OK la max. 70ron camera dubla cu baie.

la punctul 8 varianta a 2-a e cu mult mai interesanta decat prima.

Bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline bachus

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #72 : 26.Oct.2010, 11:02:59 a.m. »
Linga pod este pensiunea Danciu. Se mananca foarte bine. Anul trecut in vara, pentru inceput am luat un platouas cu lebar, caltabos, slaninuta si alte chestii traditionale. Restul incercati si voi, eu nu le insir ca mi se face pofta. Ca idee de pret 6 adulti si 6 copii 270 ron.
Cand am plecat am luat pt acasa paine. este o paine mare, rotunda e fffff buna.
Ignis 1.3 GLX. b 75 yoa

Offline unde

« Răspuns #73 : 26.Oct.2010, 11:20:36 a.m. »
 Pina la urma numai Forte merge?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Forte

« Răspuns #74 : 26.Oct.2010, 11:53:15 a.m. »
Am facut rezervare la Mamauta pentru ca probabil vom ajunge foarte tarziu, daca este rau ... vom incerca sa gasim cazare incepand cu a 2-a seara la fata locului ... eu chiar vreau sa ma relaxez! Am citit o gramada de pareri pro si contra la diferite pensiuni! Este greu sa alegi una din fata monitorului!

Merg singur ... hmmm

Pexic ai un track pentru Somesul Cald?

Pe internet nu gasesc decat timpul probabil la Cluj sau Oradea, stiti un link cu vremea in Apuseni?

Offline adrian_r5

« Răspuns #75 : 26.Oct.2010, 12:02:31 p.m. »
stiti un link cu vremea in Apuseni?

... vezi ce zic astia  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline >pexic<

« Răspuns #76 : 26.Oct.2010, 12:45:49 p.m. »
cheile somesului cald : sunt relativ aproape de padis, jimny merge pana la intrarea pe traseu - traseu cu albastru pt masina , cu portocaliu pe jos, este bine marcat - punct rosu:

lasi masina la panoul indicator de intrare in cetalite radesei

de acolo urci putin apoi intri in padure
in 20 minute ajungi la zona de intrare in cetati ( lanturi, nebunii   :x )

dupa ce iesi in dreapta e un popas ( bancute , indicatoare , sub niste brazi mari)
de acolo , putin dreapta, urmezi traseul cu punct rosu care urca prin padure (nu cel ce trece somesul pe un podet de lemn)
traseul urca paralel cu raul pana sus, la un punct de belvedere

apoi urmeaza o coborare prin bolovanis pana la rau, care poate fi traversat pe un bustean sau topaind pe pietre (recomand prima varianta)
dupa ce treci raul faci stanga pe un drum forestier care se termina in 10 m, pe dreapta drumului este o pestera minuscula din care iese apa buna de baut  ;-)
apoi poteca urca abrupt pe partea dreapa ( vis-a-vis de unde ai coborat) , e destul de bine marcata

tot urcand ajungi la o pestera (nu prea lunga dar incapatoare)

de acolo poteca face stanga
cobori usor prin padure pana cand ajungi la un indicator unde trebuie sa faci stanga
de acolo cobori putin, ceva mai abrupt, treci somesul pe un pod mic de lemne si in dreapta o sa ai popasul de la care ai plecat
te intorci inapoi prin cetatile radesei pana la masina
bafta!

« Ultima Modificare: 26.Oct.2010, 12:53:08 p.m. de pexic »
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
« Răspuns #77 : 26.Oct.2010, 05:23:32 p.m. »
Am trimis track-urile pe mailul dat.

Circuitul cu Cheile Radesei, pestera Honu si nu mai stiu ce era prin zona este mai bine daca il faci pe invers, adica din punctul de plecare de dupa Cetatile Radesei, acolo unde erau indicatoare si bancuta, sa se plece spre stanga si sa te intoci venind dinspre dreapta. Astfel, la zona de grohotis, veti urca, in loc sa-l coborati. Eu am coborat pe acel grohtis si mi-au confirmat mai multi ca era mai bine invers.

fost proprietar de Jimny

Offline Forte

« Răspuns #78 : 26.Oct.2010, 05:23:55 p.m. »
Multumesc! Extrem de utile informatiile! Vremea din pacate nu este prea buna, dar asa se intampla cand vrei sa pleci in concediu in noiembrie!

----

O expeditie extrem de interesanta:
http://alpinet.org/main/articole/show_ro_t_cu-bicicleta-prin-apuseni_id_2102.html

Multumesc!

Offline Forte

« Răspuns #79 : 26.Oct.2010, 11:47:58 p.m. »
Am inceput sa pregatesc un circuit!

http://www.bikemap.net/route/740036