1) Unde are dreptate: eu cu avensisul si alergand am facut 10 ore pana la Arieseni anul trecut. Anul asta, tot cu avensis si tot alergand am facut 10 ore pana la cluj
(la intoarcere numai 9...)
2)
cetatile ponorului sunt accesibile cu masina .. adica se fac "safari" din arieseni dar habar nu am cum e drumul
Din arieseni e mult de mers cu masina pana la cetatile ponorului, adica la picior ai un drum direct (din una din localitatile de pe acolo), care drum are vreo 2-3 ore in functie de mers. Cu masina trebuie sa ocolesti MULT (gen zeci de kilometri) fie pe langa pestera ursilor fie pe la Rachitele (horea, etc). Eu nu am identificat la fata locului drum de urcare la cetatile ponorului.
Daca urcati la picior, primii 9 km sunt cu masina, apoi incepe urcarea la picior. Atentie: pe drumul asta, se schimba marcajul in padure (!!!), arata ca si cum l-ai pierdut. (pana acolo ai triunghi rosu si apoi ramai numai cu banda rosie). E bun, duce unde trebuie
3) Cazarea la Padis si Cetatile Ponorului este in regim cabana montana. In localitati se gasesc vile, pensiuni, 4*, etc. Alegeti in cunostinta de cauza