Autor Subiect: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11  (Citit de 30899 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Forte

Re: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11
« Răspuns #50 : 04.Oct.2010, 12:17:21 p.m. »
Ma repet: Eu stau o saptamana in zona ... de pe 29.10 pana pe 05.11(poate chiar pana pe 07.11)! Voi sta in Arieseni/Albac/Garda de vineri pana luni/marti/miercuri si apoi voi sta la Padis ... cel putin asa cred in acest moment!

La sfarsitul saptamanii acesteia/inceputul saptamanii viitoare vreau sa fac rezervarile!

Offline watcher

« Răspuns #51 : 11.Oct.2010, 11:45:41 a.m. »
1) Unde are dreptate: eu cu avensisul si alergand am facut 10 ore pana la Arieseni anul trecut. Anul asta, tot cu avensis si tot alergand am facut 10 ore pana la cluj =)) (la intoarcere numai 9...)

2)
Citat
cetatile ponorului sunt accesibile cu masina .. adica se fac "safari" din arieseni dar habar nu am cum e drumul
Din arieseni e mult de mers cu masina pana la cetatile ponorului, adica la picior ai un drum direct (din una din localitatile de pe acolo), care drum are vreo 2-3 ore in functie de mers. Cu masina trebuie sa ocolesti MULT (gen zeci de kilometri) fie pe langa pestera ursilor fie pe la Rachitele (horea, etc). Eu nu am identificat la fata locului drum de urcare la cetatile ponorului.
Daca urcati la picior, primii 9 km sunt cu masina, apoi incepe urcarea la picior. Atentie: pe drumul asta, se schimba marcajul in padure (!!!), arata ca si cum l-ai pierdut. (pana acolo ai triunghi rosu si apoi ramai numai cu banda rosie). E bun, duce unde trebuie ;-)

3) Cazarea la Padis si Cetatile Ponorului este in regim cabana montana. In localitati se gasesc vile, pensiuni, 4*, etc. Alegeti in cunostinta de cauza  :inteligent:

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #52 : 11.Oct.2010, 03:50:20 p.m. »
Citat
2) Din arieseni e mult de mers cu masina pana la cetatile ponorului, adica la picior ai un drum direct (din una din localitatile de pe acolo), care drum are vreo 2-3 ore in functie de mers. Cu masina trebuie sa ocolesti MULT (gen zeci de kilometri) fie pe langa pestera ursilor fie pe la Rachitele (horea, etc). Eu nu am identificat la fata locului drum de urcare la cetatile ponorului.
Daca urcati la picior, primii 9 km sunt cu masina, apoi incepe urcarea la picior. Atentie: pe drumul asta, se schimba marcajul in padure (!!!), arata ca si cum l-ai pierdut. (pana acolo ai triunghi rosu si apoi ramai numai cu banda rosie). E bun, duce unde trebuie ;-)
Am mers eu cu Jimny anul asta, de la Garda de sus, prin cheile Ordancusei in sus, pana la Padis si apoi la Cetatile Ponorului. Sunt un pic peste 40 km de drum forestier. Tot 40+ sunt si de la Cetatile Ponorului la Rachitele, tot prin Padis. Eu am imbinat aceste doua trasee intr-o zi, la mijlocul careia am facut circuitul Cetatilor. Ar fi frumos sa faceti tot circuitul Cetatilor. Se incepe din drumul forestier Glavoi - Cabana Cetatile P., de unde coboara spre drepta o poteca spre cetati. Se viziteaza cele 2 sau 3 doline, se coboara eventual si in ultima, apoi se urca pe abruptul din fata dolinei, iar odata ajunsi in padure, sus, se continua la dreapta spre balcoane. Se parcurg balcoanele si se continua pana la iesirea inapoi in drumul forestier de unde ati plecat.

Alte circuite foarte interesante ar fi circuitul Cheilor Galbenei si Circuitul izvoarelor/cheilor Somesului Cald, cu trecere prin cetatile Radesei.
fost proprietar de Jimny

Offline georgei23

« Răspuns #53 : 11.Oct.2010, 08:43:48 p.m. »
@forte: daca nu ai gasit harti pe hirtie pot sa vad daca au la himalaya si ti le trimit prin posta

Offline Forte

« Răspuns #54 : 12.Oct.2010, 12:19:22 p.m. »
In Cta nu exista harta, o voi cauta in zona!

Multumesc watcher si jimnyflo ... studiez!

Inca nu s-a inscris nimeni pe lista, timpul trece ...

Offline LTD

« Răspuns #55 : 12.Oct.2010, 12:45:35 p.m. »
:( din pacate pt mine, ultimul weekend din fiecare luna e ocupat...
si in cazul de fata e ocupat si primul weekend din niembrie...
celor ce vor merge le doresc o minivacanta de poveste...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline AndreeaT

« Răspuns #56 : 12.Oct.2010, 01:31:24 p.m. »
Pana la urma a ramas weekendul (ma refer la cei care nu stau toata saptamana) 29-31.10 ?

Offline Forte

« Răspuns #57 : 16.Oct.2010, 02:47:33 p.m. »
Multumesc Georgei pentru harta!

Offline georgei23

« Răspuns #58 : 17.Oct.2010, 08:26:40 p.m. »
pentru putin! mie mi s-a parut foarte detaliata, exact pentru ce vrei tu sa faci!

dupa ce te intorci sa ne spui daca si coincide cu realitatea! ar trebui verificat cu cei de la editura care a scos-o daca nu mai au si pentru alte zone la acelasi nivel de detaliere; eu am cumparat de la alta editura cu muntii iezer dar nu era prea buna; era prea orientata pentru drumetii cu pasul.....asta cu apusenii avea si detalii gen 'drum de caruta' care pentru jimny cred ca e suficient de bun

Offline hubbabubba

« Răspuns #59 : 18.Oct.2010, 01:24:53 p.m. »
Pentru ca zilele au trecut si Arieseni-ul ma tenteaza revin eu cu cateva intrebari:
@ Forte:
- a ramas stabilit pana la urma ca locatie principala Arieseniul sau ne cazam pe undeva prin zona?
- ai vorbit pe undeva de cazare?
@ all: se mai anunta doritori in afara de cei cativa care ne-am pronuntat pana acum?

Mie una mi-ar conveni week-endul 29-31 (plecare de joi noapte / intoarcere duminica dupa-amiaza ... sper  :D ). Restu'? Vremea pare sa tina cu noi in perioada aia si sa nu avem parte de ploi + temperaturi scazute :happy: .
What goes around comes around ...