Autor Subiect: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11  (Citit de 30907 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline unde

Re: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11
« Răspuns #10 : 30.Sep.2010, 03:26:15 p.m. »
 Vad ca a aparut si un poll intre timp. Varianta unui weekend nu renteaza din start pentru cei care vin de la distante mari (B, CT) si oricum cu Jimny nu pot sustine o viteza de croaziera mare.
 Inca nu stiu daca pot participa, deci nu am votat, insa daca voi putea merge, atunci clar voi alege versiunea "1 saptamina". In felul asta se pot obtine si tarife mai mici la cazare  ;)
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline AndreeaT

« Răspuns #11 : 30.Sep.2010, 04:12:49 p.m. »
Varianta unui weekend nu renteaza din start pentru cei care vin de la distante mari (B, CT)
Sa pleci Vineri cu noaptea-n cap...e drum de 6h... ce sa-i faci daca aproape s-au terminat zilele de concediu? 

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 30.Sep.2010, 04:30:07 p.m. »
 "Scarisoara (acolo nu se poate ajunge cu masina) - depinde de vreme si de copii, nu stiu daca suntem in stare?" - se poate ajunge cu masina ..prima data am lasat golful si am urcat ~3 ore pe jos .. dar 2nd time am mers cu zuza si iarna :D

Cascada Iadolina, Bihor
Cascada Miss, Bihor
Cascada Varciorog
Cetatile Ponorului, Bihor
Groapa Ruginoasa
Lacul Lesu, Bihor
Pestera Coiba Mare, Bihor
Pestera Coiba Mica, Bihor
Pestera Ghetarul de la Vartop
Pestera Ghetarul Scarisoara
Pestera Meziad
Pestera Poarta lui Ionele
Pestera Ursilor
Pestera Huda lui Papara
Stana de Vale, Bihor
Valea Iadului, Bihor
Biserica de Sub Piatra
Salciua

Asta este ce am facut eu .. pe toate le gasiti la mine pe blog cu detalii sau nu :D

Oricum sunt multe multe de facut ..si sa-l asteptam pe @pexic sa ne zica, are cea mai mare experienta in zona aia :)

Offline unde

« Răspuns #13 : 30.Sep.2010, 04:55:48 p.m. »
Sa pleci Vineri cu noaptea-n cap...e drum de 6h... ce sa-i faci daca aproape s-au terminat zilele de concediu? 

Pe navigatia mea drumul are ~ 470 de km (pe Valea Oltului). Ca sa il faci in 6 ore ar trebui sa ai o medie de 80 de km/h, ceea ce e exagerat de mult pentru infrastructura din Romania. 60 de km/h e deja o medie optimista, probabil adevarul e undeva la 50 de km/h. Mai luati in calcul urmatoarele:
 - Jimny incepe sa devina setos la peste 80 de km/h
 - dupa munti, aproape de destinatie, drumurile sint valurite/proaste, deci iar nu se poate merge tare cu masini normale. Anul asta am mers pina la Sebes (deci traseu comun) si drumul a fost foarte ok, dar am prins un semafor de juma' de ora in Calimanesti, noroc ca s-a intimplat exact inainte de OMV si nu am pierdut timpul chiar degeaba.
 - pe Valea Oltului e suficient un accident sau un semafor si viteza medie se duce vertiginos in jos: un coleg a "prins" un TIR rasturnat si a stat pe loc 3 ore
 - noaptea nu e foarte intelept sa mergi tare in conditiile in care farurile oricum nu bat departe
 - prin noiembrie e posibil sa fie ceva zapada sau ploaie si deci trebuie mers mai incet

Cind am fost la Padis, drumul a fost 12 ore cu tot cu urcarea la cabana si atunci am mers cu o masina care suporta foarte bine denivelarile drumului, iar traseul a fost pe Dealul Negru si defileul Jiului (valea Oltului era in lucru atunci).

Cine nu poate altfel, poate sa vina doar pentru un weekend, dar pentru mine varianta asta e exclusa.
« Ultima Modificare: 30.Sep.2010, 05:00:15 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Forte

« Răspuns #14 : 30.Sep.2010, 08:04:19 p.m. »
Deja pot trage cateva concluzii:

- cu Jimny se poate ajunge la toate obiectivele turistice, dar trebuie sa stim unde sunt! Trebuie sa-mi fac temele bine!

- din Cta pana la Arieseni intr-o singura zi este deja EXTREM(700km ~ 14 ore), sunt 3 variante: prima sa plec vineri(29.10) la ora 12.00 si sa dorm pe drum, dar stric primul weekend, a doua, sa plec sambata(28.10) la ora 6 si iarasi stric primul weekend! A treia, poate chiulim vineri(29.10) de la scoala si plecam la ora 6 din Cta! La intoarcere, duminica(07.11) daca plec la ora 10 ... pana luni la ora 8 cand trebuie sa mearga copii la scoala ajungem si noi!

- este foarte clar ca voi sta cat mai mult in zona pentru ca este f.f.departe pentru noi si nu se stie cand mai ajungem pe acolo!

- cu Jimny nu aleg niciodata drumul cel mai bun sau cel mai scurt, dar de aceasta data voi alege drumul cu asfaltul cel mai bun si cel mai scurt: Cta-Buc-Pitesti-Sibiu-Sebes-Alba Iulia-Abrud-Arieseni

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #15 : 30.Sep.2010, 08:08:25 p.m. »
in cazul in care venim mai multi intr-un weekend... sau weekend prelungit macar poate faci programul in asa fel in cat faci extrem (pt sx4 cel putin) in timpul saptamanii si in weekend facem ceva light ... adica sa mergem si noi cu sx-urile  :angel:

Offline Forte

« Răspuns #16 : 30.Sep.2010, 08:16:37 p.m. »
in cazul in care venim mai multi intr-un weekend... sau weekend prelungit macar poate faci programul in asa fel in cat faci extrem (pt sx4 cel putin) in timpul saptamanii si in weekend facem ceva light ... adica sa mergem si noi cu sx-urile  :angel:

Deci, tu oricum nu scapi, esti obligat sa faci EXTREM! Vorbesc cu Pexic si pregatim ceva special pentru Zuza ta!  :popa:

Pai tu deja ai facut toate aceste obiective:
Cascada Iadolina, Bihor
Cascada Miss, Bihor
Cascada Varciorog
Cetatile Ponorului, Bihor
Groapa Ruginoasa
Lacul Lesu, Bihor
Pestera Coiba Mare, Bihor
Pestera Coiba Mica, Bihor
Pestera Ghetarul de la Vartop
Pestera Ghetarul Scarisoara
Pestera Meziad
Pestera Poarta lui Ionele
Pestera Ursilor
Pestera Huda lui Papara
Stana de Vale, Bihor
Valea Iadului, Bihor
Biserica de Sub Piatra
Salciua
Si stii deja drumurile, iar SX4 le poate face fara probleme ... sa nu speriem oamenii!

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #17 : 30.Sep.2010, 08:28:43 p.m. »
pai sa-ti explic ... doar scarisoara am facut cu sx-ul :))

restul cu golf-ul :D

l-am nenorocit dar asta e .. sa plateasca  >:)

drumul spre vartop .. aici am abandonat masina ... si am luat-o pe jos .. ca exageram deja :)

una peste alta din obiectivele propuse .. toate se pot face cu sx .. chiar si 4x2

Offline Forte

« Răspuns #18 : 30.Sep.2010, 11:04:01 p.m. »
Pe bietul Golf l-ai chinuit, dar pe Zuza o protejezi!
Foarte interesant topicul: http://www.suzuki-club.ro/forum/4x4/apuseni/

Am nevoie de track-uri! Multumesc anticipat!

Offline AndreeaT

« Răspuns #19 : 01.Oct.2010, 02:41:29 a.m. »
@unde: N-am ce sa mai spun! :-)) ramane de vazut  :-?