Autor Subiect: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11  (Citit de 30900 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Forte

Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11
« : 30.Sep.2010, 12:31:05 p.m. »
Mai jos prin noi se intelege: Forte + Dna Forte + Ada 8ani + Ari 10ani + Suzuki Jimny standard cu anvelope de iarna!

In perioada 29.10-07.11 este vacanta elevilor din ciclul primar! Noi intentionam sa mergem in Apuseni, la Arieseni, probabil la Vila Vank, mai cautam cazare, conteaza mult pretul, preferam demipensiune! Perioada se imparte asa: weekend 29-31.10, in timpul saptamanii 1-5.11 si inca un weekend 5-7.11! Noi probabil vom sta doar unul din cele 2 weekend-uri si in timpul saptamanii! Daca mai vrea cineva sa vina si prefera unul din weekend-uri ... noi ne pliem pe alegerea lui/lor!

Programul zilnic este urmatorul: mic dejun, plecare la ora 10 de la pensiune, vizitare obiective turistice in zona, intoarcere la pensiune la ora 18 pentru cina, nu luam masa de pranz, pentru ca nu avem timp, vom manca un sandwich sau ce gasim in traista sau ceva specific local ... in fuga!
Zilnic drumul pana la obiectivele turistice sa va face cu masinile 4x4 din dotare, nu vom face extrem, ci doar plimbare!

Obiective turistice: http://www.apuseniadventure.ro/muntii_apuseni.html
Am nevoie de cat mai multe informatii din zona, ca sa pregatesc programul! Mi-ar fi foarte utile track-uri GPS! Multumesc anticipat!

In 5-7 zile eu sper sa le putem face aproape pe toate, daca ne ajuta si vremea! Sper sa vedem si noi putina zapada!

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Re: Apuseni - Arieseni - 29.10-07.11
« Răspuns #1 : 30.Sep.2010, 12:37:28 p.m. »
"probabil la Vila Vank," acolo am stat si eu merita toti banii  :)

dar de mancat sa mancati la Mama Uta

pe bine ma cam bate gandul sa va insotesc un weekend chiar daca am mai fost in zona de cateva ori :)

in alta ordine de idei .. cu obiective turistice te pot ajuta dar cu offroad nu prea :D

Offline Forte

« Răspuns #2 : 30.Sep.2010, 12:57:26 p.m. »
Stiu blogul tau ... te urasc cu toata dragostea!
Eu nu cunosc zona, am fost cand eram copil, dar ma fascineaza! Din cele 20 de obiective turistice de mai sus, pe care nu le-ai atins?

Am nevoie de 4x4 pentru drumuri de tara, de munte, drumuri de legatura intre obiective turistice! Nu va fi off-road, adica pe langa drumuri, ci doar pe drumuri!

Offline unde

« Răspuns #3 : 30.Sep.2010, 01:04:00 p.m. »
 Sa va fie de bine. Va recomand: pestera Meziad (se ajunge pina aproape de pestera cu masina), Scarisoara (acolo nu se poate ajunge cu masina), Cheile galbenei (mai greu in perioada aia).
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline krantz

« Răspuns #4 : 30.Sep.2010, 01:07:08 p.m. »
Si eu vreau sa merg!  :)
SX4 S-Cross AllGrip 1.4 Boosterjet
SX4 1.9TD 4WD Gri metalizat

Offline LTD

« Răspuns #5 : 30.Sep.2010, 01:09:11 p.m. »
pt ca noi nu mai avem vacanta, poate ne lipim in primul w/e...
plecare vineri la prinz din bucuresti si duminica la prinz drum intins spre casa...
stiu ca e cam putin, da' atita timp avem la dispozitie...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline Forte

« Răspuns #6 : 30.Sep.2010, 01:13:18 p.m. »
Obligatoriu:
- pestera Meziad (se ajunge pina aproape de pestera cu masina) - daca se ajunge cu masina mergem 100%

Optional:
- Scarisoara (acolo nu se poate ajunge cu masina) - depinde de vreme si de copii, nu stiu daca suntem in stare?!
- Cheile galbenei (mai greu in perioada aia) - incercam si sper sa reusim!

Stiu ca majoritatea ati fost in aceasta minunata zona, va rog sa puneti si link-uri cu descrieri personale ale zonei!

Link-uri utile:
Casa Padurarului
Mama UTA

Offline unde

« Răspuns #7 : 30.Sep.2010, 01:45:40 p.m. »
 La Meziad poate merge cu masina pina la canton. De acolo ar trebui sa va preia ghidul. De regula trebuie sa fie un numar minim de persoane. Foarte probabil o sa nimeriti intre vizite, deci ori asteptati, ori o luat prin padure. Drumul e usor (si peisajul frumos) si are maxim 2 km pina la pestera.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline hubbabubba

« Răspuns #8 : 30.Sep.2010, 01:53:39 p.m. »
Si eu m-as baga, desi am mai fost odata anul trecut de 1 Decembrie, insa nu m-as da in laturi nici acum  ;) doar ca as sugera inca o vineri sau o luni pe langa week-end! prietenii stiu de ce  :D
What goes around comes around ...

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #9 : 30.Sep.2010, 02:39:33 p.m. »
E frumos in Apuseni  :dream:
ca si obiective de pe site-ul mentionat in primul post trebuie sa mergi SI la Manastirea Ramet si cheile cu acelasi nume, Muzeul Aurului de la Brad, Galeriile Romane de la Rosia Montana, Pietrele de la Ampoita (unde s-ar putea sa vezi si Dacia 1300 4x4 - http://www.panoramio.com/photo/30500669).
La Ghetar Scarisoara ajungi cu jimny - e drum forestier (vezi google earth). De la Garda Seaca poti ajunge pana la Casa de Piatra unde e un peisaj de vis. Aici lasi masina ca e limita Parcului Natural Apuseni (http://www.parcapuseni.ro/) si mergi pana la pestera Coiba Mare (fara ghid)
La Alba Iulia ai "Traseul Celor Trei Fortificatii".
« Ultima Modificare: 30.Sep.2010, 02:41:48 p.m. de alexb25 »
jimnyholic