Autor Subiect: ELM327 OBDII Interface  (Citit de 53713 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cata quarkk

Re: ELM327 OBDII Interface
« Răspuns #40 : 14.Nov.2012, 07:48:21 p.m. »
Si eu am o interfata Bluetooth si o conectez la o tableta cu android prin intermediul softului Torque. O folosesc pentru a-mi verifica consumul mediu, diversi parametri ai motorului (presiunea de vacuum, temperatura aerului de intrare, sarcina motorului pentru momentele cand fug mai tare cu ea), si de multe ori pentru a-mi sterge eroarea de check engine venita de la sonda lambda, care imi tot apare dupa ce am scos catalizatorul. Inca nu am apucat sa descopar 100% acest programel, dar pentru cei care au android pe telefoane sau tablete, recomand cu caldura acest Torque, dar versiunea full. Costa in jur de vreo 15 lei pe market sau o gasiti crackuita pe internet.

Offline stancum

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #41 : 12.Mai.2013, 09:14:42 p.m. »
sal all ! Eu am un ELM 327 prin bluetooth si ca softuri folosesc OBD Doctor si Torque (varianta PRO nu Lite). Sunt ok pentru a citi si sterge codurile de eroare "check engine" si a afisa ceva valori. Nu am gasit niciun programel pentru celelalte (ABS, Airbag,etc.). Daca stiti ceva...
PS Am uitat sa mentionez ca am o Zuza swift 2001 GLS.

Offline stancum

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #42 : 12.Mai.2013, 09:51:50 p.m. »
Ar fi foarte util sa stim macar un nume de soft...

Offline ASZ

« Răspuns #43 : 17.Mai.2013, 12:04:39 p.m. »
La firma avem un cablu special cu mufa OBDII (cu sigla Opel pe el), conectat la Laptop, cu care se sterg erorile la Opelurile de la firma.
Oare as putea folosi un alt program pe laptop, ca sa sterg si erorile de la Suza mea ?

Offline VAXXi

« Răspuns #44 : 17.Mai.2013, 09:29:23 p.m. »
Pentru sters erori poti sa folosesti mai multe dispozitive universale, gen ScanGauge.

Scannerul de fabrica (sau interfata de fabrica + softwareul aferent) se folosește la chestii mai avansate.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline ASZ

« Răspuns #45 : 08.Oct.2013, 09:21:01 a.m. »
Ce parere aveti de versiunea asta .
Se poate folosi la SX4 ? Doar pt. diagnosticare ? Sau stiti si ceva soft (PC/Android) cu care pot sterge eroare enervanta "Check Engine" ?

Offline shpeedy

« Răspuns #46 : 08.Oct.2013, 09:35:26 a.m. »
Pe asta mi-l comandasem si eu, dar tocmai mi-au confirmat cei de la DX ca s-a pierdut coletul si-mi vor da banii inapoi...  :(

Din pacate, nu stiu daca poti sterge eroarea cu el (chiar sunt curios), dar intreb si eu: de ce ai vrea sa stergi eroarea, si nu s-o remediezi dupa care s-o stergi (in service) ?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline BXXENL

« Răspuns #47 : 08.Oct.2013, 09:44:52 a.m. »
Eu am un adaptor bluetooth pt obd2, in varianta mini, daca cineva din Bucuresti il doreste pt probe sunt dispus sa il imprumut. Va trebuie un telefon cu Android pe care va descarcati aplicatia Torque (am impresia ca are si varianta free, deci nu va costa nimic trial-ul).

Poti sterge cu el erori cum ar fi cea data random din cauza 'ineficientei' catalizatorului (check engine-ul care se aprinde fara rost la unii colegi).
  • SX4 1.5
Alex

Offline ASZ

« Răspuns #48 : 08.Oct.2013, 05:11:39 p.m. »
Mersi pt. informatii @BXXENL. L-as testa ... dar cum obiectul e mai departe ... ramane sa-mi comand si eu unul si sa te rog sa ma mai ajuti cu informatii, daca nu reusesc sa ma descurc cu el.

Pt. @shpeedy: raspunsul a fost dat in postul anterior de catre @BXXENL, mai bine decat as face-o eu ...
(la 3 service-uri din 2 tari mi-au confirmat ca nu avem componente defecte, ca eroarea e data doar de softul masinii ... iar @Rex a si postat undeva ca intre timp a aparut la Suzuki un soft, care corecteaza aceasta eroare din softul masinilor ante face-lift ... doar ca el cost 60-70 EUR)

Offline ASZ

« Răspuns #49 : 20.Nov.2013, 05:53:20 p.m. »
Citind in ultima vreme din nou despre aceasta "scula", m-am decis sa iau una de pe dx.com, insa nu stiu daca sa fie varianta mini sau supermini . E vreo diferenta intre ele ... in afara de dimensiune ? (as tinde catre mini, doar pt. ca scrie CLAR ce actiuni permite)