Autor Subiect: Filmulete  (Citit de 274882 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Filmulete
« Răspuns #2060 : 24.Sep.2015, 01:21:22 p.m. »
Posesorii de Logan spun că tendinţa maşinii este subviratorie la bruscarea volanului astfel încât schimbarea bruscă de direcţie, în opinia lor, poate fi explicată doar de şocul unui impact lateral aplicat într-un punct situat destul de departe de centrul de greutate al maşinii.
Este posibil ca eu să fi greşit apreciind că au fost aprinse luminile de avarie, cel mai probabil SUV-ul a semnalizat dreapta şi a frânat iar eu am apreciat aprinderea lămpii stop stânga ca semnalizare stânga, semnalizarea dreapta funcţionând deja.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2061 : 24.Sep.2015, 01:35:28 p.m. »
Studiind cu mai multi colegi inregistrarea, s-a ridicat bruma de indoiala ca totusi Jeep-ul n-a lovit Loganul, ci poate soferul acestuia s-a speriat vazandu-l taiandu-i  calea si a tras brusc dreapta de volan. Ce ziceti, e posibil ?
Din înregistrare nu se observă clar dacă a existat contact intre mașini dar nici pe suv nu se vad urme de acrosaj.

Offline georgeek

« Răspuns #2062 : 24.Sep.2015, 01:39:11 p.m. »
Ba mie imi pare ca la sec.20 se vede la Loganul deja ajuns langa piciorul de pod partea din stanga sifonata rau.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline Cosmin09

« Răspuns #2063 : 24.Sep.2015, 01:42:26 p.m. »
Nu se vad urme de lovire dar manevra celui cu masina de teren se vede ca e intentionata. Iar pe unele persoane mai tematoare o astfel de manevra le face sa traga si ele brusc de volan. Depinde de cat de tare de tii pe pozitie. Daca cel cu Logan-ul nu ar fi tras de volan, cel mai sigur masina de teren l-ar fi acrosat si ar fi fost posibil ca tot masina de teren sa se rastoarne...
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline georgeek

« Răspuns #2064 : 24.Sep.2015, 01:45:05 p.m. »
Si dupa cum stiu legea nu prea il penalizeaza pe cel care a provocat accidentul in lipsa probei fizice - urme de impact. Poate in situatia data filmarea sa fie proba, dar m-as mira. Stiti povestea cu caseta, l-a lovit pe copil, nu l-a lovit....
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2065 : 24.Sep.2015, 01:49:18 p.m. »

Daca cel cu Logan-ul nu ar fi tras de volan, cel mai sigur masina de teren l-ar fi acrosat si ar fi fost posibil ca tot masina de teren sa se rastoarne...

Așa cred și eu pentru ca cel din stânga era deja cu jumate de mașina pe banda Loganului când acesta începe sa vireze dreapta.

Offline shpeedy

« Răspuns #2066 : 24.Sep.2015, 02:14:47 p.m. »
Mie mi se pare destul de clara situatia:
- Touareg-ul vine in forta - vezi distanta mica fata de Logan (aproape ca merge in fundul lui);
- Logan-ul se da la o parte si se pliaza pe banda 2;
- Touareg-ul vrea sa-i dea o lectie si trage brusc de volan (cu semnal, ce-i drept) ca si cum ar vrea sa intre in Logan, dupa care - vazand ce s-a intamplat cu Logan-ul, trece cu totul pe banda 2;
- imi vine greu sa cred ca Touareg-ul n-a facut-o cu intentie - cum isi poate imagina cineva ca o masina pe care tocmai ai depasit-o (Logan-ul) va frana atat de brusc (de la 80km/h, cat par a avea cele doua masini) pe banda pe care se va plia, incat tu (Touareg) sa ai banda libera sa te poti baga ?!?! asta fara sa iau in calcul ca Touareg-ul ar putea avea sistem de avertizare 'unghi-mort'.

O situatie similara mi s-a intamplat si mie in aceasta primavara pe A1:
- depaseam o coloana de masini aflate pe banda 1 si - cand sa mai depasesc o masina - ma uit in oglinda retrovizoare si vad grila impunatoare a unui Range Rover negru la mai putin de 2m in spatele meu dand si flash-uri, Range Rover care cu cateva secunde mai devreme nu era in spatele meu (ma angajasem singur in depasire);
- linistit, bag semnal ca ma incadrez pe banda 1, dupa ce depasesc si ultima masina din coloana, si incep sa ma incadrez - toate astea cu respectivul RR in coada mea la o distanta f. mica;
- cand eram aproape de incadrare integrala pe banda 1 si am calculat ca respectivul RR are loc suficient pe banda 2, am piscat putin frana cat sa-i arat ca m-a deranjat comportamentul lui;
- atat i-a trebuit: a inceput sa se urce pe mine si pana nu m-a bagat pe banda de urgenta nu s-a lasat (noroc ca era libera) - toate astea la +120km/h;
- recunosc ca in situatia data, poate ca si eu m-am lasat influentat de comportamentul respectivului "sofer" si n-am procedat chiar OK...  :pardon:   
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Cosmin09

« Răspuns #2067 : 24.Sep.2015, 02:31:41 p.m. »
Si eu am patit ceva asemanator dar in oras. Nu mai stiu unde eram exact. Dar cert este ca banda din stanga mea se termina si avea sageti pe ea cu vreo 100 de metri inainte de a se uni in dreapta cu banda pe care eram eu, pentru a-i obliga pe soferi sa se incadreze pe banda din dreapta. Iar un baiat cu un Cayenne a vrut sa depaseasca cat mai multe masini pana a ajuns in dreptul meu unde a facut o manevra brusca catre mine (catre dreapta) apoi a revenit. Doar ca eu nu m-am ferit desi mai aveam vreo 15-20 cm si ma atingea, si am mers pe aceeasi directie. Ulterior, pt ca i se termina banda si ajungea pe contrasens de unde veneau masini care deja ii faceau semne cu farurile s-a sperial el si a franat brusc si a intrat in spatele meu, in fata altuia care l-a lasat.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #2068 : 24.Sep.2015, 03:34:52 p.m. »
Colegii spun că la ştiri s-a afirmat că din primele cercetări rezultă că şoferul SUV-ului a lovit intenţionat Loganul - probabil s-au şicanat anterior în trafic - şi este posibil ca acesta să fie cercetat pentru tentativă de omor.

Din păcate în trafic sunt mulţi şoferi agresivi, mulţi dintre aceştia sunt tineri (tinereţea în sine nu este un păcat !) fără experienţă dar cu maşini puternice  - astfel încât  combinaţia să fie letală !

P.S. - Sunt curios să văd moaca bravului şofer al SUV-ului.
« Ultima Modificare: 24.Sep.2015, 03:37:12 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline LTD

« Răspuns #2069 : 24.Sep.2015, 06:53:20 p.m. »
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов