Autor Subiect: Zgomot la accelerare  (Citit de 6547 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cristy

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 69
  • Gen: Bărbat
Re: Zgomot la accelerare
« Răspuns #10 : 23.Sep.2010, 10:02:30 a.m. »
Nu este un defect, tu esti in treapta de viteza a lll-a, de exemplu si ai 20km/h sau esti in treapta a ll-a si ai 3-4km/h, incerci sa accelerezi si se aude acel zgomot, nu ai viteza(turatia) necesara pentru treapta respectiva.

numai bine
SX4 1.6 GS 4x4, super masina

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
« Răspuns #11 : 23.Sep.2010, 06:48:05 p.m. »
Nu este un defect.......
Cristy, iti multumesc ! Sunt mai linistit. Este adevarat ca daca schimb viteza la o turatie mai mare nu se aude acel zgomot. Cred ca uneori eu merg subturat. Probabil asa se comporta SX4 , daca si a ta face la fel inseamna ca nu e vorba de nici un defect.

« Ultima Modificare: 23.Sep.2010, 08:43:24 p.m. de hugbear »

Offline miocrl

« Răspuns #12 : 23.Sep.2010, 10:50:58 p.m. »
toate fac asa :)
nu m-am gandit la asta .. de fapt am uitat ca asa imi facea si mie la inceput .. in primele zile pana cand am calcat-o

Offline Cristy

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #13 : 24.Sep.2010, 08:37:06 a.m. »
Cu placere "vidax", masina este super, nu inteleg de ce se posteaza asa multe topicuri la rubrica "Probleme tehnice SX4", masina in afara de caseta de directie (la primele loturi) nu stiu alt defect.
Eu am masina din martie 2008 am 53000km, mi-am schimbat caseta de directie pe garantie si atat, sunt foarte multumit.

Numai bine

SX4 1.6 GS 4x4, super masina

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #14 : 24.Sep.2010, 07:10:27 p.m. »
toate fac asa :)
nu m-am gandit la asta .. de fapt am uitat ca asa imi facea si mie la inceput .. in primele zile pana cand am calcat-o
Va marturisesc ca am fost inrijorat tare din cauza acestui zgomot, suspectam in gandul meu cutia de viteze. Astazi am fost la Autonet si am facut revizia de 12 luni. Le-am spus despre zgomotul ce apare la accelerare. Dupa ce au schimbat uleiul, filtrele si au facut celelalte verificari au plecat cu ea , au constatat zgomotul, au venit inapoi in curtea service-ului, au accelerat-o pe loc, numai ca asa zgomotul nu apare, au scos furtunul de la aer, au mai miscat cate ceva, in final n-au reusit sa stabileasca sursa lui. Mi-au spus ca nu cred ca este cutia de viteze. La plecare am intrebat pe domnul ce m-a luat in primire, cred ca era inginer, ce recomandare imi face legat de acest lucru. Mi-a raspuns exact cum spune  "miocrl": calc-o, a stat prea mult. Asta din cauza ca am numai 2500km rulati.
Sper ca dupa ce voi mai rula ceva kilometri sa dispara si la mine.
Am stabilit exact,  apare pina se atinge turatia de 2000-2500rpm, dupa aceea dispare si se manifesta numai in sarcina, adica la rulare. Miocrl, spune-mi te rog, dupa cati kilometri rulati a disparut la tine si cum s-a intamplat, a disparut brusc sau s-a estompat in timp?
« Ultima Modificare: 24.Sep.2010, 07:28:46 p.m. de vidax »

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #15 : 24.Sep.2010, 09:39:06 p.m. »

Am stabilit exact,  apare pina se atinge turatia de 2000-2500rpm, dupa aceea dispare [...]
dupa cati kilometri rulati a disparut la tine si cum s-a intamplat, a disparut brusc sau s-a estompat in timp?

Cred ca ideea e sa schimbi vitezele asa incat, cand incepi accelerarea in treapta superioara, sa ai deja minim 2000 rpm. In cazul asta, conform celor stabilite (in textul citat), ar trebui sa dispara zgomotul de la primul drum.

Daca ai deja 2500 km cu ea, nu mai trebuie sa-ti faci probleme sa n-o turezi tare. O sa te obisnuiesti cu sunetul motorului la 3000-4000 rpm si probabil o sa-ti placa. :)
Grow up.

Offline ASZ

« Răspuns #16 : 28.Sep.2010, 11:55:17 a.m. »
... masina in afara de caseta de directie (la primele loturi) nu stiu alt defect.
Se pare ca problema de la schimbatorul de viteza (intra greu in treapta 1) este si ea un defect recunoscut la Suzuki. Azi mi s-a schimbat pe garantie si la al meu SX4 sistemul de ghidaj al schimbatorului (un ansamblu de plastic) si din ce mi s-a spus se pare ca este un defect recunoscut la modelel produse pana in 2009 (acum sistemul a fost imbunatatit si in caz de probleme se schimba pe garantie)

Offline miocrl

« Răspuns #17 : 28.Sep.2010, 03:26:03 p.m. »
spune-mi te rog, dupa cati kilometri rulati a disparut la tine si cum s-a intamplat, a disparut brusc sau s-a estompat in timp?

dupa cum spune si Swithin, o sa dispara cand o sa o accelerezi mai mult adica o sa schimbi vitezele la turatii mai mari. asa a fost la mine.. si la multi altii. daca e subturate face un zgomot ciudat.

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #18 : 28.Sep.2010, 04:44:01 p.m. »
Miocrl, "daca asa face toate", m-am linistit!
Swithin, azi am aplicat stilul de condus indicat de tine si adevarat,  schimband vitezele la 3000... 4000rpm zgomotul nu se mai aude. M-a speriat insa indicatorul de consum instantaneu.
Va multumesc pentru suportul moral, credeti-ma, eram ingrijorat tare, ma gandeam ca am probleme la cutia de viteze sau la motor, mi-era ciuda ca sunt asa ghinionist cu o masina noua! Acum sunt linistit.

Offline miocrl

« Răspuns #19 : 28.Sep.2010, 04:46:22 p.m. »
o sa te obisnuiesti  >:) si chiar o sa iti placa. poate ai accelerat prea tare, dar iti revii tu incet incet astfel incat sa nici nu faca urat si sa nici nu fie foarte turata