Autor Subiect: REVIZIA 90000 Km sau 6 ANI  (Citit de 84164 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: REVIZIA 90000 Km sau 6 ANI
« Răspuns #30 : 23.Aug.2014, 10:44:28 a.m. »
Am vorbit la mai multe service-uri, insa la toate am primit oarecum acelasi pret/raspuns: se schimba cele 3 filtre, uleiul, lichidul de frana, antigelul, uleiul din cutii si se face verificarea directiei/circuitelor electrice/placutelor de frana la un cost de 8-900 de lei. Nimeni nu a spus nimic de curele ... insa la unii dintre voi am vazut ca se schimba si aceste curele.
Stiti cumva care e numarul de km/ani de functionare la care se schimba aceste curele ?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #31 : 23.Aug.2014, 12:02:58 p.m. »
Poate scrie pe ambalaj, vezi daca gasesti unele pe la peco ca alea sunt ambalate individual.

Eu am preferat sa le schimb conform graficului de intretinere.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 23.Aug.2014, 01:29:21 p.m. »

Nimeni nu a spus nimic de curele ... insa la unii dintre voi am vazut ca se schimba si aceste curele.
Stiti cumva care e numarul de km/ani de functionare la care se schimba aceste curele ?

In graficul pe care ti l-am trimis pe PM scrie clar ca se inlocuiesc la 90000 km. In manual ce scrie?

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #33 : 23.Aug.2014, 08:21:52 p.m. »
Eu am preferat sa le schimb conform graficului de intretinere.
Graficul de intretinere (SX4 OWNER’S MANUAL, Keep With Vehicle At All Times. Contains Important Information On Safety, Operation & Maintenance) nu spune de un nr. fix de km sau o perioada anume pt inlocuire. Se face doar inspectia curelei si daca necesita inlocuire, se executa lucrarea.

I : Inspect and correct, replace or lubricate if necessary
1. Drive belt
*Tension check, *adjustment, *replacement tabel 9-3 si 9-4 pt o utilizare normala; tabel 9-7 si 9-8 pt o utilizare severa.

Inspectia curelei pt utilizare normala se face din 50.000 in 50.000 km sau din 30 in 30 de luni.
« Ultima Modificare: 23.Aug.2014, 08:30:16 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #34 : 23.Aug.2014, 08:37:20 p.m. »
Posibil sa fie mai multe variante de manual. Nu am acum deschis calculatorul unde am si eu salvat unul iar manualul masinii e in garaj, dar chiar si in graficul de aici vad ca e diferenta intre versiunea manuala si cea automata, momentan nu pot sa-mi dau seama de ce. Vezi pozele 2 si 4 (sus la sondaj, SX4) la una se verifica la alta se recomanda inlocuirea.
« Ultima Modificare: 23.Aug.2014, 08:39:11 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline ASZ

« Răspuns #35 : 23.Aug.2014, 08:49:41 p.m. »

In graficul pe care ti l-am trimis pe PM scrie clar ca se inlocuiesc la 90000 km. In manual ce scrie?

Pai aici era oarecum si dilema mea: in grafic scrie ca la 90.000 km ... eu am 74.000, e drept ca e revizie de 6 ani ... dar daca mi se va spune ca e ok (in urma verificarii vizuale) ... s-o las neschimbata sau sa insist sa fie schimbata ? (de Rev, una din masinile cu care am venit inapoi din Slovacia, a ramas in pana 2 zile din cauza curelei rupte ...)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 23.Aug.2014, 08:59:53 p.m. »

Posibil sa fie mai multe variante de manual. Nu am acum deschis calculatorul unde am si eu salvat unul iar manualul masinii e in garaj, dar chiar si in graficul de aici vad ca e diferenta intre versiunea manuala si cea automata, momentan nu pot sa-mi dau seama de ce. Vezi pozele 2 si 4 (sus la sondaj, SX4) la una se verifica la alta se recomanda inlocuirea.

Poza 4 e de la diesel. La benzina se inlocuieste cureaua la toate variantele la 90000 km.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #37 : 23.Aug.2014, 09:04:49 p.m. »
Posibil sa fie mai multe variante de manual.
Din cite observ este un plan de revizii al unui service (Autonet) si nicidecum un grafic de intretinere dintr-un manual Suzuki.

La benzina se inlocuieste cureaua la toate variantele la 90000 km.
Ne poti spune si noua de unde ai informatia asta ?
« Ultima Modificare: 23.Aug.2014, 09:06:28 p.m. de Laurentiu »
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #38 : 23.Aug.2014, 09:16:53 p.m. »
Ca de obicei, tu observi doar ce vrei. Am spus ca nu am momentan acces la manualul salvat pe calculator sa vad ce scrie acolo. In acest context spuneam ca sunt probabil mai multe variante pentru ca in cazul manualului ce il am eu trebuie sa alegi mai intai tipul de masina si piata pe care se vinde. In lipsa accesului la acest manual si la cel pe hartie primit cu masina am pus un link la un grafic existent pe forum, grafic ce provine de la un service Suzuki autorizat.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #39 : 23.Aug.2014, 09:19:49 p.m. »

Poza 4 e de la diesel. La benzina se inlocuieste cureaua la toate variantele la 90000 km.

Ai dreptate, nu am fost atent.  :pardon: