Autor Subiect: Duster vs SX4 - AutoBlid  (Citit de 9521 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BigAir

Re: Duster vs SX4 - AutoBlid
« Răspuns #30 : 17.Apr.2012, 11:31:49 a.m. »
...Cred ca nu sunt in aceeasi barca. Sa nu uitam ca la G.V. ai reductor care deja inseamna altceva(alta clasa) si nu numai...

treapta 1 la duster e foarte apropiata de reductorul de la GV. nu e mare branza.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 17.Apr.2012, 12:46:05 p.m. »
Cu toata stima pt @Laurentiu dar nu cred ca putem compara fiabilitatea lui SX4 cu a Dusterului si din simplul motiv ca Dusterul e prea tanar. [...]
Afirmatia ca SX4 e o masina prea firava pt Romania consider ca e spusa la nervi pentru ca pur si simplu nu e adevarat.
Iti respect punctul de vedere. Nu m-am legat de motoare. Si Dusterul si SX4 au motoare fiabile daca ai grija (ulei bun, benzina buna, sa nu tragi ca inecatul de ele si schimburile facute la timp) de ele.

Ca fiabilitate m-am referit doar la: transmisie, directie, sistem rulare si suspensie. Am citit pe forumul asta prea multe "cazaturi" inainte de termen si asta m-a facut sa am aceasta impresie. Timpul va stabili la un moment dat daca am avut sau nu dreptate.

In viata trebuie sa te situezi de-o parte sau alta a baricadei. Sa stai calare pe baricada e extrem de riscant.  :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #32 : 17.Apr.2012, 02:09:30 p.m. »
treapta 1 la duster e foarte apropiata de reductorul de la GV. nu e mare branza.
Si Dusterul este pe sasiu separat? :)
Go Terios!!!:)

Offline bogdanb

« Răspuns #33 : 17.Apr.2012, 03:35:40 p.m. »
La orice producator exista diferente de calitate a subansamblelor in functie de tara de provenienta.
Chiar la Renault. Una e sa ai unul frantuzesc, alta e ala turcesc.

Eu am avut un Megane turcesc (SH, nici macar nu a fost de nou!) timp de 4 ani si in acest timp i-am facut doar schimburile normale de ulei. In 40.000km nu am schimbat in nici o bucsa, nici un pivot (la fel ca la SX). M-am intalnit dupa 2 ani cu omul care l-am cumparat si era incantat de ce bine merge.
Nu stiu cate Renaulturi frantuzesti sau turcesti ai avut, dar eu am cunoscut francezi care se plang ce masini proaste are Renault (cele facute la ei);
Oricum, de vreo 10 ani incoace, chestia asta cu "nu e original" fiindca e facut in Ungaria sau Turcia sau chiar Romania - e o simpla prejudecata.

Si Dusterul se face cu componente aduse din Franta, Maroc sau Turcia. Caroseria e facuta in Romania cu tabla din Cehia. Este o masina mai proasta decat daca ar fi fost facuta cu componente exclusiv romanesti?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #34 : 17.Apr.2012, 04:19:15 p.m. »
Corect spus !Insa o masina facuta integral in Japonia difera ,zic eu de una din Europa.Ca exemplu avem Jimny.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #35 : 17.Apr.2012, 04:33:14 p.m. »
Tot prejudecata e si asta...parerea mea :)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14685
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 17.Apr.2012, 04:51:35 p.m. »
In adolescenta am citit mult spre enorm. Printre sutele de volume se numara si romanul Roțile de Arthur Haley.
Era vorba de producatorii de automobile din Detroit (USA). Ce imi aduc aminte din roman este ca persoanele importante si influente din politica, afaceri si inalta societate isi rezervau masinile produse marti, miercuri si joi.

Ghiciti de ce... :-/

Asa o fi si cu SX4-ul nostru. Unii au necazuri, altii se bucura de masina pana la adanci batraneti (fara aluzie la @rex  :D)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #37 : 17.Apr.2012, 06:45:28 p.m. »
Pai de aia am cumparat masina, sa ma bucur de ea, nu?  :)

E ca in viata, nu poate fi totul doar alb sau negru, de cele mai multe ori lucrurile sunt putin gri. Asa si masinile, au parti bune si pati rele. Care predomina, asta e deja alta treba, tine foarte mult de perceptia fiecaruia.

Pana una alta eu pedalez in continuare, azi am depasit 142.000 km cu SX4-le. Cand ajung la " adanci batraneti" il schimb.  :D

Offline BigAir

« Răspuns #38 : 17.Apr.2012, 07:52:14 p.m. »
Ca exemplu avem Jimny.

chiar crezi ca e vreo diferenta intre jimny cabrio(spania) si jimny japan made. be serious! in afara de rigitatea caroseriei nimik
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline lucianer

• Hero Member
« Răspuns #39 : 18.Apr.2012, 09:10:51 a.m. »
Sunt destul de sigur.