Autor Subiect: Duster vs SX4 - AutoBlid  (Citit de 9519 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Duster vs SX4 - AutoBlid
« Răspuns #20 : 16.Apr.2012, 07:46:58 p.m. »
Sa nu mi-o luati in nume de rau si nu scriu acum cu tenta peiorativa, dar citind cele de mai sus mi-am adus aminte de o vorba din batrani: Cine se aseamana se aduna.  :)
Și uite așa se pune de-un forum !  >:D<
Nu sunt genul care să fie convins că mașina lui e cea mai bună, casa lui e cea mai minunată, nevasta cea mai frumoasă și deșteaptă DOAR PENTRU CĂ SUNT ALE LUI !
Este un versus între 2 mașini din 2 categorii diferite - în opinia multora dintre noi (SUV versus crossover) puse față-n față din perspectiva prețului - cel mai probabil dar și al amenințării față de ofertele concernelor germane pe aceste segmente - chiar dacă ar fi vorba doar de presiunea pusă pe prețurile mașinilor SH. Ne amintim că din anii '90 încoace, revistele de specialitate au tot făcut comparații între mașinile SH produse în Vest și modele est-europene noi.
Eu accept faptul că atât Duster cât și alte mașini pot avea unele caracteristici mai bune decât SX4, deși eu dețin acest din urmă model.
Îmi amintesc de proverbul oriental  care afirmă că este mai utilă critica decât lingușeala - prima te ajută să te corectezi, cea din urmă te duce la pierzanie...
« Ultima Modificare: 16.Apr.2012, 08:07:22 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 16.Apr.2012, 08:08:42 p.m. »
... sunt privilegiat de amiciția lui @Laurențiu...
Nu trebuia sa divulgi "secretul". Vei fi luat si tu in balon de acum incolo.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Batranul

« Răspuns #22 : 16.Apr.2012, 09:31:00 p.m. »
ce itinerariu are balonul? poate ma incriu si eu la plimbarea cu balonu'! :D
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #23 : 17.Apr.2012, 01:44:39 a.m. »
Cu toata stima pt @Laurentiu dar nu cred ca putem compara fiabilitatea lui SX4 cu a Dusterului si din simplul motiv ca Dusterul e prea tanar.
Pot sa-i inteleg supararea cand da comanda de o piesa mura in gura si primeste cu totul altceva...dar asta nu denota decat incompetenta umana, des intalnita din pacate in ultima vreme in cam toate domeniile.

Afirmatia ca SX4 e o masina prea firava pt Romania consider ca e spusa la nervi pentru ca pur si simplu nu e adevarat. Chiar e mai adaptata o berlina de la Renault/Citroen/Skoda/VW/BMW/Opel/Ford/Kia/Fiat/ etc la drumurile noastre? Oare la celelalte marci nu cad ambreiaje, nu se strica injectoare, nu se fac rechemari pt diverse probleme tehnice?  Sunt de acord cu un lucru...SX4 nu e perfect.

Pentru mine o masina fiabila inseamna: sa am cheltuieli minime in exploatarea ei;  sa nu am motive pentru a ridica capota si sa-mi ofere un grad sporit de protectie in caz de accident.  Pana in prezent SX4 se achita onorabil. Legat de piesele de schimb pretul lor este in limitele celorlalte marci si nici nu cad mai des fata de alte marci.

Dimpotriva, orice masina tip SUV / crossover  e cea mai potrivita alegere pentru drumurile din tara noastra. Acesta a fost si unul din motivele alegerii lui SX4. Daca nici acest gen de masini nu-s proiectate cu gandul la astfel de drumuri (praf) atunci nu ne mai ramane decat sa circulam cu tancuri  :)

Are si Dusterul avantajele lui (spatiul si  garda la sol) dar cam atat.  Este mai neingrijit lucrat fata de SX4 iar felul cum flambeaza toata tabla pe el la testele de impact nu are cum sa te faca sa crezi ca e o masina mai fiabila decat SX4. Parerea mea.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
« Răspuns #24 : 17.Apr.2012, 09:09:05 a.m. »
Ce legatura este intre vibratiile tablei la impact si fiabilitate?  :-))

Problema principala la SX4 nu e ca are ca si un fel de concurent pe Duster.
Principala problema e ca nu e fabricata in Japonia. Stiu, o sa imi urc pe multi in cap dar asta e realitatea.

La orice producator exista diferente de calitate a subansamblelor in functie de tara de provenienta.
Chiar la Renault. Una e sa ai unul frantuzesc, alta e ala turcesc. Idem si la Opel, Suzuki, Fiat, Toyota, Nissan, Mazda, etc.

Offline miocrl

« Răspuns #25 : 17.Apr.2012, 09:47:47 a.m. »
Principala problema e ca nu e fabricata in Japonia.

cu toate ca asa zice toata lumea.. suzuki--made in japan .. piese greu de gasit

o sa va mirati cand o sa vedeti ca o gramada de subansamble sunt facute chiar "aici la noi in Europa"

chiar ieri am vazut ca oglinzile laterale sunt made in Polonia.. sau Cehia.. nu mai stiu..
alta data am citit un "made in Italy" pe ceva plasticaraie

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #26 : 17.Apr.2012, 10:04:59 a.m. »
De aici si problemele, cred eu! :)
Go Terios!!!:)

Offline BigAir

« Răspuns #27 : 17.Apr.2012, 10:15:36 a.m. »
sx-ul il am din 2009 din aprilie. varul meu are duster 110cp 1.5 dci. am mers si cu una si cu cealalta. din 2009 la sx am 27.000 km si am schimbat deja 2 casete de directie, bucse bara stabilizatoare. am mers 90%asfalt in sibiu si tara si nu pe drumuri rele.
mai am un logan van din 2007 90.000km care a fost muncit din greu si am schimbat pana acum doar un cap de bara pe dreapta si bineinteles consumabilele.
ca si o concluzie

SX4 - masina buna de oras si atat, cu foarte multe probleme tehnice mai ales in cei 27.000 km de pana acum (este ceva inacceptabil dupa parerea mea la o masina cu ceva pretentii)

Dusterul - consum f bun ext. 5,ceva oras spre 7 /100km mult mai fiabila decat SX-ul. varumeu are 88.000km nu a schimbat nimik in afara de consumabile.
             - mult mai versatila fata de SX

nu am discutat de spatiu interior care e net in favoarea Dusterului. la varianta de top dusterul se prezinta foarte bine (parerea mea) singurul minus pe care il pot da dusterului este lipsa incalzirii in scaune, mai ales la tapiteria de piele. varul meu are versiunea asta de top.
zgomutul e la fel,in functie de carosabil.

am luat SX ca nu am mai putut astepta lansarea Dusterului din motive de inmultire a familiei de la 2 am trecut la 2+1.

Cred ca versusul era mai potrivit in varianta DUSTER vs GRAND VITARA. eu asa vad DUSTERUL.
« Ultima Modificare: 17.Apr.2012, 10:18:31 a.m. de BigAir »
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8034
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #28 : 17.Apr.2012, 10:33:19 a.m. »
            Cred ca versusul era mai potrivit in varianta DUSTER vs GRAND VITARA. eu asa vad DUSTERUL.

...Cred ca nu sunt in aceeasi barca. Sa nu uitam ca la G.V. ai reductor care deja inseamna altceva(alta clasa) si nu numai...
Go Terios!!!:)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #29 : 17.Apr.2012, 10:43:12 a.m. »

Thumb up-ul este de la mine pentru postul obiectiv și documentat. Mie mi-a lipsit, așa cum am subliniat, termenul de comparație; am mers pe concluzii după drive teste și postări pe forumuri în ce privește Duster...
Reiterez ideea că versus-ul a fost realizat pe criteriul clasei de prețuri.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain