Autor Subiect: Duster vs SX4 - AutoBlid  (Citit de 9529 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Duster vs SX4 - AutoBlid
« : 07.Sep.2010, 11:58:34 a.m. »
'Aperitive integrale' asa se numeste articolul pe care'l am in fata din publicatia AutoBild unde sunt comparate suv'ul autohton cu crossoverul nipon.
Concluzia este una, patriota as spune, ca sa nu folosesc un limbaj tendetios.
"VERDICT
Strict in virtutea aprecierilor de ordin practic si al polivalentei, Duster se impune. Suzuki SX4 este mai potrivit pentru utilizatorii care conduc mai ales in oras (ambianta interioara mdi studiata, conducere mai placuta, dinamica pe asfalt) si care nu au de gand sa intreprinda "raiduri" pe drumuri neasfaltate, lungi si oarecum dificile"
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline xim

Re: Duster vs SX4 - AutoBlid
« Răspuns #1 : 07.Sep.2010, 06:32:31 p.m. »
Am citit si eu articolul cu pricina...desi autobild ma exaspereaza cu "verdictele" lor partinitoare cind este vorba de grupul VAG (mai nou yeti bate tot...de la quasqai la ix35, inclusiv pe fratele tiguan) ...de data asta sunt de acord cu ei, (nu ca si clasament ci ca si concluzie) ...duster mai spartan si nefinisan, spatios si pentru drumuri mai rele, sx4, mai finisat, dinamica mai buna, mai "orasean".
Ce nu imi place la articol...aprecierile sunt dupa ureche, tot ei au bunul obicei sa acorde note (vezi paginile 30, 40 alte versusuri ) dupa niste criterii clare: caroserie, grup motopropulsor, confort, conducere, costuri...daca aplicau aceeasi reteta si in cazul versusului duster-sx4, in afara de categoria caroserie/dimensiuni in favoarea dusterului, clasamentul ar fi fost altul, dealtfel acest lucru se putea citi si printre rindurile articolului din revista.
Oricum cei de la autobild sunt OK cind nu fac versusuri .... despre sx4 au chiar o parere buna ... http://www.auto-bild.ro/articole/teste/drive-test/suzuki-sx4---citadinul-de-macadam.html?id=1498
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14688
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 07.Sep.2010, 07:47:42 p.m. »
Am citit si eu articolul recomandat de @xim si m-a surprins paragraful:
"Montarea discurilor de frana pe spate, in locul tamburilor, asigura performante de franare imbunatatite, franele fiind al doilea element de apreciat la noul SX4."

Asa e, noul SX4 are frane pe disc si pe spate ?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 07.Sep.2010, 07:50:44 p.m. »
Da, noul SX4 are frane pe disc si pe spate ;)
Parerea mea ca e un articol asa, ca de amatori!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

EURONCAP Crash Test - Duster vs SX4
« Răspuns #4 : 12.Apr.2012, 08:28:40 p.m. »

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 13.Apr.2012, 10:41:12 a.m. »
Concluzia este una, patriota as spune...
"VERDICT
Strict in virtutea aprecierilor de ordin practic si al polivalentei, Duster se impune.
Si eu as merge pe mina lui DUSTER. Nu cred ca "ai nostri", cunoscind drumurile tarii noastre dragi, au facut o masina asa firava cum e SX4.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #6 : 13.Apr.2012, 11:08:49 a.m. »
SX4 nu este asa firava cum pare.
A mea implineste in curand 50.000 km in care a mers pe tot felul de drumuri, si asfalt si macadam sau pamant, si pe zapada si pe noroi, pe tot felul de drumuri, de munte sau la mare. Si nu are nici un joc, nici o bataie, nici un zgomot.
Adevarat ca are cateva caracteristici care nu o califica drept "masina de teren". Dar nici Dusterul nu este, chiar daca arata mai potent. Si nu cred ca sunt multe situatii in care acesta sa faca fata si SX-ul nu...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #7 : 13.Apr.2012, 12:19:14 p.m. »
Da, noul SX4 are frane pe disc si pe spate ;)
Parerea mea ca e un articol asa, ca de amatori!

Din câte am văzut, prima generaţie de SX4 destinat altor pieţe decât cea europeană, cel cu motorul pe benzină de 2 litri, avea discuri pe puntea spate...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline hugbear

« Răspuns #8 : 14.Apr.2012, 04:30:56 p.m. »
o masina asa firava cum e SX4.
Laurentiu, revezi te rog filmuletele puse de rex. Observa diferentele in comportamentul stalpilor "A", precum si deformarile la impactul lateral impreuna cu modul de desfasurare al airbag-urilor.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 14.Apr.2012, 06:04:22 p.m. »
Laurentiu, revezi te rog filmuletele puse de rex.
Nu m-am referit la cazurile de impact. Am avut o astfel de experienta cu SX4 si stiu cum este. M-am referit la fiabilitatea masinii, la timpul de procurare si achizitie a pieselor de schimb, la preturile de achizitie a pieselor etc. Nu cred ca pt un Duster trebuie sa umbli de nebun pe EBAYuri (Germania, Anglia, China) ca sa-ti iei un amarit de dop (capac butuc roata), nu cred ca va pica o caseta de directie sau ambreaj inainte de 100.000 km etc.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!