Autor Subiect: Roma...in 2 zile  (Citit de 5732 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Roma...in 2 zile
« Răspuns #30 : 27.Feb.2019, 08:52:21 a.m. »
... se zice ca o calatorie cu tramvaiul 90 te trece cam prin toata Roma ...
Pardon, e vorba de tramvaiul 19 despre ccare cineva a postat pe un alt forum, asa:
"Tramvaiul 19 are capat de linie langa Vatican si poti vedea o parte insemnata din oras daca calatoresti de la un capat de linie la celalalt."

Offline toma

« Răspuns #31 : 27.Feb.2019, 12:02:21 p.m. »
M-ati convins, alocam duminica pt. slujba de la Vatican (predam camera, vom lasa bagajele la hotel si mergem al slujba.
Aveti idee cam de la ce ora e slujba ? (adica la ce ora sa fim prin zona ?)

Eu am nimerit din intamplare la o slujba tinuta in miezul zilei intr-unul din altarele secundare.
Am gasit aici informatii despre ora la care se tin slujbele: https://thecatholictraveler.com/mass-times-saint-peters-basilica/

Apropo, daca tot dureaza asa de mult vizita muzeelor din vatican, oare merita timpul alocat ? Sau mai bine ne plimbam prin Vatican/Roma ?
Depinde de tine si de preferintele tale, precum si de cat timp stai in Roma. Muzeele Vaticanului sunt uriase, eu am stat o zi intreaga, am intrat dimineata si am iesit dupa ora 16 din Capela Sixtina. Evident se poate parcurge mult mai repede... vezi aici despre ce e vorba si hotarasti singur: http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html#lnav_explore

Personal, daca as fi prima data la Roma si pentru scurt timp as prefera sa petrec maxim o jumatate de zi in muzeele Vaticanului, trecand repede peste majoritatea colectiilor si acordand timp in plus camerelor lui Rafael si Capelei Sixtine (desi e greu al naibii sa treci repede - "te fura peisajul" de nu stii cand a trecut timpul).
« Ultima Modificare: 27.Feb.2019, 02:19:42 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #32 : 27.Feb.2019, 02:00:56 p.m. »
Am avea cam 1 zi pt. Vatican si castelul St. Angelo ... asta daca merita sa le vizita. Daca nu, putem aloca 1/2 zi si eventual sa ne plimbam prin parcurile din Vatican / Castelul Borgia.

Offline toma

« Răspuns #33 : 27.Feb.2019, 02:18:51 p.m. »
Avand in vedere timpul scurt, parerea mea este ca nu merita sa intri in Sant'Angelo. O plimbare pe podul omonim si pe langa castel in drum spre/de la San Pietro (Via della Conciliazione) is suficiente (putin mai sus, in amonte, de castel Sant'Angelo e palatul Tribunalului care merita vazut la exterior daca mai ai timp).

In rest, in orice directie o apuci in Roma e ceva de vazut... sunt atat de multe, atat de frumoase, atat de diferite incat imi e aproape imposibil sa fac un clasament. Am petrecut pana acum in Roma mai bine de o luna ca turist si tot mai sunt destule lucruri pe care inca nu am apucat sa le vad...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #34 : 25.Mar.2019, 02:13:41 p.m. »
Gata si city break-ul de 3,5 zile de la Roma.
Am atins toate obiectivele propuse (cele 4 basilici papale, Colloseum, Forumul roman, Forumul si columna lui Traian, muzeele Vaticane, Capela sixtina, urcarea pe Basilica Sf. Petru, Fantana Trevi, parcul Borgheze, turul gratuit prin zona centrala), mancat multa inghetata, putine uscaturi d'ale lor, pizza si pastele nu m-au dat pe spate. Satul de ruine si bolovani, de mizeria de pe strazi (+milioanele de buticuri si tarabe cu marfa chinezeasca), de traficul mai necivilizat decat la noi (te calca pe trecere cu scuterele si masinile, chiar si in prezenta politiei + parcheaza unde vor muschii lor), am revenit fara regrete in tara ... si nu cred ca voi trece prea curand Italia pe lista cu obiective de vizitat .
Concluzia: avem o tara tare faina ... pacat ca e pe mana delicventilor si analfabetilor.

Offline shpeedy

« Răspuns #35 : 26.Apr.2020, 08:20:53 p.m. »
Pana cand ne vom putea intoarce in Cetatea eterna, va recomand plimbari virtuale prin intermediul contului de Instagram al unor entuziasti ai filmarilor cu drona - https://instagram.com/dirtyseagullsfpv?igshid=xb0lug2xbr6h . Pe cont se gasesc o multime de filmulete frumoase.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: fireburn

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #36 : 26.Apr.2020, 09:06:42 p.m. »
Ma omori, doar ce mi-am anulat rezervarea pentru sfârșitul lui Iulie, 3 zile in Roma...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline shpeedy

« Răspuns #37 : 26.Apr.2020, 09:23:35 p.m. »
Daca te ajuta cu ceva, si noi ave(a)m avion pentru Pisa peste 7 saptamani... Macar n-am apucat sa luam si cazarea...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #38 : 26.Apr.2020, 09:53:19 p.m. »
Noi sa fim sanatosi Roma sau alte orase bune de vizitat nu se inchid decat temporar.
Sincer de cand cu izolarea asta imi doresc doar calatori in orase mai putin aglomerate mai mult in natura!
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #39 : 26.Apr.2020, 10:13:38 p.m. »
Eu am avut bafta: am apucat sa vad Italia anul asta. E drept ca nu Roma, pe care-am vizitat-o de 3 ori: de doua ori cate-o zi si o data doua.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice