Incepand de astazi, 15 mai 2018, ora 14.00, administratiile locale din Romania inscrise in cadrul programului WiFi4EU pot depune cereri pentru a obtine finantare din partea UE in vederea instalarii unor puncte de acces public si gratuit la internet fara fir.
ProgramulWiFi4EU (
www.WiFi4EU.eu) lansat de Comisia Europeana ofera bonuri in valoare de 15.000 Euro, pe care administratiile locale le pot folosi pentru a instala puncte de acces Wi-Fi in spatii publice, de exemplu in biblioteci, muzee, parcuri sau piete publice.
Date statistice :
La sfârșitul anului 2017 erau 22,4 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă (-2%), dintre care 12,1 milioane (+5%) erau utilizatori pe bază de abonament și 10,3 milioane (-9%) utilizatori pe bază de cartele preplătite active. În funcție de numărul de cartele SIM active la sfârşitul anului 2017, liderul pieţei avea o cotă de piață de 40%, principalul competitor 30%, următorul competitor 17%, ceilalţi furnizori însumând 13%.
În total, în anul 2017, s-a vorbit la telefonul mobil aproape 69 miliarde minute, în scădere cu 3% faţă de 2016, iar numărul de SMS-uri a fost de aproape 16 miliarde (-14%). Astfel, în medie, în 2017 un utilizator a vorbit lunar la telefonul mobil 4 ore şi 14 minute şi a transmis 58 de mesaje SMS.
Aceste date vor fi facute publice in urmatoarele zile.