Autor Subiect: Stiati ca....  (Citit de 103249 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Stiati ca....
« Răspuns #280 : 15.Nov.2016, 01:17:48 a.m. »
Da' cu mine cum rămâne? :-/
              "Neicusorule, eu cu cine votez?"(zice unul din personajele lui Caragiale) :D
       Proverbele, literatura chineza in general, este intr-adevar plina de subtilitati. Unele mai usor, altele mai greu de inteles.
       Raspuns punctual la intrebare : ramai cu vechiturile.
       Si ca sa continui ideea enuntata de tine in ultima fraza, da, este f. important macar ciorapii si chilotii sa-i cumperi noi ! :) (sper ca nu se gasesc si sh !)

Grav mi se pare faptul ca aceste scrieri foarte vechi, (din care reiese clar dorinta omului de a evolua, si daca nu este(bogat), macar sa rezoneze cu gandurile oamenilor bogati, si sa obtina abundenta la nivelul lui), care exprima idei absolut... moderne,  sunt asa greu de inteles !! :dknw:

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #281 : 15.Nov.2016, 01:26:41 a.m. »
Stai cam coane, nu sunt chiar asa greu de inteles. Nu a fost neantelegere ci.... caterinca !  >:)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #282 : 15.Nov.2016, 07:47:14 a.m. »
macar ciorapii si chilotii sa-i cumperi noi ! :) (sper ca nu se gasesc si sh !)
Ei, nu!
http://observatorbn.ro/articol.php?articol=663&categorie=20
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline jupanul1

« Răspuns #283 : 15.Nov.2016, 08:01:23 a.m. »
”Vântul și apa” (feng shui) ăsta nu prea ține de foame. Din păcate. Este ușor să discuți de principii de-astea filozofice privind armonizarea omului cu mediul atunci când mațu-i plin. Însă, în realitate, hipstereli de-astea nu prea prind decât la un număr restrâns de oameni, restul sunt destul de ocupați cu satisfacerea nevoilor fiziologice de bază (level 1 pe piramida lui Maslow). Așadar, apar și magazine de indispensabili SH, ba chiar unele sunt afaceri de succes. Separat de asta, stau și mă întreb - oare cei care cumpără chiloți pre-owned au bani de dezinfectant pentru a-i .... tuna un pic înainte de folosința personală?

Legat de obiectul discuției mai vechi, cine are răbdare, are aici un articol interesant privind ... ”abundența” și efectele ei secundare - respectiv efectul Diedrot:

Citat
The Diderot Effect states that obtaining a new possession often creates a spiral of consumption which leads you to acquire more new things. As a result, we end up buying things that our previous selves never needed to feel happy or fulfilled.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: shpeedy, enicky, yeti

Offline enicky

« Răspuns #284 : 15.Nov.2016, 10:09:49 a.m. »
....Legat de obiectul discuției mai vechi, cine are răbdare, are aici un articol interesant privind ... ”abundența” și efectele ei secundare -
              Sincer, intresanta abordarea ta si chiar imi place !!! Din pacate, la noi s-a cam dat "peste cap" piramida lui Maslow(multi dintre noi trec peste necesitatile de baza) iar "efectul Diedrot" este aproape incontrolabil. Si asta pentru ca nu se vrea sa existe autocontrol. Personal cunosc familii cu bugete mici, care au un trai cumpatat, se imbraca  ieftin dar frumos si merg la cumparaturi cu lista. Si chiar mai inlocuiesc si lucrurile vechi :).
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #285 : 15.Nov.2016, 10:16:34 a.m. »
Permite-mi sa te contrazic. Singurul punct peste care nu poti trece, este baza din piramida (necesitatile de baza). Ar insemna sa fii usurel decedat. Restul pot fi discutate
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline jupanul1

« Răspuns #286 : 15.Nov.2016, 03:02:39 p.m. »
Eu cred că piramida aia ar trebui revizuită un pic. Aveți aici propunerea mea (poza e .... descărcată cu nerușinare de pe numaiștiuce site).
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: hugbear

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #287 : 17.Nov.2016, 09:25:39 p.m. »
Stiati ca...  pozele incarcate mai demult pe postimage si care in postari apar ca fiind "not found or was removed" se deschid totusi daca dati click pe ele   :D

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #288 : 17.Nov.2016, 09:36:02 p.m. »
Some do, some don't!  >:D<
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice