Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146808 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #810 : 05.Mar.2021, 09:02:53 a.m. »
Mda, a funcționat la noi in casa timp de 20 ani, ce-i drept in ultimii doar cate 2 ore pe zi. Mai venea din cand in cand cate-un reparator si mai schimba o lampa, o rezistenta sau un condensator.
Si eu ma suiam pe bloc sa reglez poziția antenei cand se strica recepția.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #811 : 05.Mar.2021, 09:10:53 a.m. »
Mda, a funcționat la noi in casa timp de 20 ani, ce-i drept in ultimii doar cate 2 ore pe zi. Mai venea din cand in cand cate-un reparator si mai schimba o lampa, o rezistenta sau un condensator.
Si eu ma suiam pe bloc sa reglez poziția antenei cand se strica recepția.
Dupa Temp6, a urmat Olimp TS, Sport 251 si ultimul alb-negru, un Saba.
La faza cu antena, si eu eram "copilu' de mingi"... :-))

Offline sfichiu

« Răspuns #812 : 05.Mar.2021, 09:36:41 a.m. »
Eu in casa am avut prima data tv-ul STASSFURT  facut de celebra firma TELEFUNKEN,iar din marcile romanesti mi-a ramas la suflet marca OLT.
  • VITARA S ,Matiz

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #813 : 05.Mar.2021, 09:42:00 a.m. »
Dintre toate dispozitivele electronice, tuburile cu emisie de electroni au cea mai mare fidelitate si cel mai redus zgomot. Plus un farmec aparte (încă exista persoane particulare care construiesc tuburi NIXIE pentru aplicații restrânse). Absolut toate amplificatoarele de semnal de mare fidelitate sunt pe tuburi. Acum. Din cate știu si radarele de mare putere sunt tot pe tuburi. Cel puțin așa le-am prins eu. Ehei...unde mai găsesc eu un PCL500?

PS: Încă se mai fabrica si vând tuburile ce le aveam eu in TV-ul Venus:  https://www.germanelectronics.ro/componente-active/semiconductori/tuburi-electronice/tuburi-electronice
« Ultima Modificare: 05.Mar.2021, 09:52:23 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #814 : 05.Mar.2021, 10:06:22 a.m. »
Dintre toate dispozitivele electronice, tuburile cu emisie de electroni au cea mai mare fidelitate si cel mai redus zgomot. Plus un farmec aparte (încă exista persoane particulare care construiesc tuburi NIXIE pentru aplicații restrânse). Absolut toate amplificatoarele de semnal de mare fidelitate sunt pe tuburi. Acum. Din cate știu si radarele de mare putere sunt tot pe tuburi. Cel puțin așa le-am prins eu. Ehei...unde mai găsesc eu un PCL500?

PS: Încă se mai fabrica si vând tuburile ce le aveam eu in TV-ul Venus:  https://www.germanelectronics.ro/componente-active/semiconductori/tuburi-electronice/tuburi-electronice
Pe statie radar militara(Enisei sau P 12) am vazut prima data un magnetron, un tub cat un pet de 3 l...
Apoi ceva mai mici am vazut pe P35 si 37, ulterior si pe radioaltimetre PRV 11 si 13. :)

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #815 : 05.Mar.2021, 10:17:54 a.m. »
La Ghimpați am "lucrat" ca militar in termen pe PRV13. Si P-18. MD1983. Ce vremuri...

PS: Tocmai ce m-am uitat pe Google Maps, vad rachetele dar nu vad antenele de la radare...
« Ultima Modificare: 05.Mar.2021, 10:45:10 a.m. de Costique »

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #816 : 05.Mar.2021, 10:36:27 a.m. »
Eu pe P12 combinat PRV11, apoi pe P35/37 combinat PRV13-la Axente Sever(1988-1990) si dupa aceea, 6 ani pe P18 combinat cu PRV13 la Muntele Mare(1991-1997).
Intr-adevar cand am trecut de la cele cu tuburi la cele tranzistorizate, acuratetea radarului a scazut nitel. Cele pe tuburi intrau in parametri in timp mai lung, dar odata intrate mergeau ceas. In schimb erau mai sensibile la contacte si la frig.. :)

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #817 : 05.Mar.2021, 10:46:07 a.m. »
Cred ca era P18 cea pe care am fost eu. Antenele nu aveau cadrul pe verticala, erau bare orizontale si pe verticala. Am citit ca P12 avea 250 km raza dar cea pe care lucram eu avea 320 km, bătea pana la greci.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #818 : 05.Mar.2021, 10:51:37 a.m. »
In paralel cu statiile, lucram prin rotatie si-n Punctul de Comanda, ca Plansetist-Notator-Dictor. :)

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #819 : 05.Mar.2021, 10:53:56 a.m. »
Mi-ai înseninat ziua...avem 19 ani si toată viața in fata...