Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146815 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #740 : 27.Sep.2020, 08:10:51 p.m. »
Ha! Cine uita istoria, doar o va repeta. De aia sa ne aducem aminte si de bune, si de rele...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #741 : 28.Sep.2020, 11:50:34 a.m. »
Când am dat de asta...Doamne, ce nostalgie, parca revăd "bairamurile" făcute la scoală...

https://www.youtube.com/watch?v=xXUdN-1E84M&ab_channel=Yura%26Yura
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ...

The following users thanked this post: toma

Offline toma

« Răspuns #743 : 20.Oct.2020, 10:21:10 a.m. »
Tare mi-a placut @cad, frumos scris.

Au navalit amintiri din copilarie (si eu am prins paine pe cartela la sfarsitul anilor '80) dar mai ales povestile bunicului din copilaria lui si apoi din perioada refugiului, povesti in care de multe ori painea era elementul central.

Multumesc pentru postare.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ...

Offline ...

« Răspuns #744 : 20.Oct.2020, 10:33:38 a.m. »
Crede-ma ca si eu am simtit fiori, din acelasi motiv. Suntem din aceeasi generatie, ne leaga painea (si cozile la aproape orice).
Mi s-a intiparit in memorie mirosul de la fabrica de paine din celalalt capat de oras. Tin minte dezamagirile repetate cand nu prindeam nimic sau se termina franzela fix in fata mea, dupa ore intregi de stat la coada pe 2-3 randuri si impins de adulti in spate. Aveam cam 7-8 ani si nu voi uita niciodata.

Offline badmania98

« Răspuns #745 : 20.Oct.2020, 10:53:39 a.m. »
Asa este. Copiii din ziua de azi nici măcar mirosul de pâine nu îl recunosc. E mai greu de trecut prin punga.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline Vecchio

« Răspuns #746 : 20.Oct.2020, 10:58:40 a.m. »
Ia fă pâine în casă, că nu e mare filozofie și vezi ce miros suav se răspândește în toată casa la finalul coacerii ;)
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline toma

« Răspuns #747 : 20.Oct.2020, 11:00:54 a.m. »
Asa este. Copiii din ziua de azi nici măcar mirosul de pâine nu îl recunosc. E mai greu de trecut prin punga.

Asta a fost o "rautate gratuita".

Brutariile n-au disparut si acolo in continuare miroase la fel de frumos. Multe super-market-uri au propriile brutarii, singurul loc din care poti spune ca a disparut mirosul de paine sunt micile magazine in care fie nu aduc paine proaspata fie este deja ambalata individual.

Iar ambalarea individuala a painii mi se pare un lucru de igiena absolut firesc.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #748 : 20.Oct.2020, 11:14:28 a.m. »
   Da, interesant articolul !
  Cand eram mic eu eram "responsabil" cu painea, mama imi amintea mereu "vezi cand te duci, ca nu mai gasesti!".
Prinsesem o jmecherie, ca ma saturasem de imensa coada, asa ca ma bagam mereu la descarcat. La inceput a fost mai greu, ca nu puteam sa iau decat o lada, dar mai apoi am reusit sa iau si cate doua.
  Din fericire, cartele nu am prins, poate parintii mei.
Ca tot scria in articol de tava de chec, n-as fi crezut ca pandemia ma va face iar "responsabil" cu painea(in tava de chec)! Asta e de Duminica :
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #749 : 20.Oct.2020, 11:16:41 a.m. »
Pentru cei ce au uitat cartela de paine,o atasez aici pe a mea:

The following users thanked this post: NicNic, toma, ..., FritzVonSpritz, dthem