Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146830 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #710 : 23.Sep.2020, 09:32:00 p.m. »
Bucuriile copilăriei nu au culoare politică. La maturitate ajung să fie întinate astfel.

Offline badmania98

« Răspuns #711 : 23.Sep.2020, 09:36:39 p.m. »
Dacă m-ar pune cineva să aleg un timp în care să-mi petrec din nou copilăria, aș alege fără ezitare aceeași perioadă și aceleași condiții. Sub nicio formă nu mi-ar plăcea să copilăresc în această perioadă.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

The following users thanked this post: ntire2000

Offline toma

« Răspuns #712 : 24.Sep.2020, 08:23:45 a.m. »
Păi cam de asta l-am omorât pe Ceaușescu: frig și ce trece prin stomac. Dacă din momentul în care a anunțat că a achitat datoria externă dădea căldură și mâncare, acum avea statuie.
Aș mai adăuga și programul TV revenit la ce era odată. Pentru cine mai știe aveam 2 programe TVR1 și TVR2 cu program destul de divers, tot prin 70-80, de dimineața până seara. Aveai nevoie de televizor cu integrate pentru a recepționa TVR2 și evident semnal în zonă.

Foarte posibil dar iti dai seama ce spune asta despre noi ca natie? Ca e suficient sa ne tina cineva hraniti, la caldurica si cu TV (macar doua programe) si putem inchide ochii la orice. Nu ti se pare trist?

Daca ai timpul necesar si placerea de a citi, iti recomand Ion Ioanid - Închisoarea noastră cea de toate zilele. Poate te pune nitel pe ganduri.

Dacă m-ar pune cineva să aleg un timp în care să-mi petrec din nou copilăria, aș alege fără ezitare aceeași perioadă și aceleași condiții. Sub nicio formă nu mi-ar plăcea să copilăresc în această perioadă.
Cred ca asta o spunem majoritatea indiferent de perioada in care ne-am petrecut copilaria. Nostalgia si bucuria acelor ani ne bantuie pana inchidem ochii.

Voiam să zic că mi-ar fi placut sa ma întâlnesc cu Boloni sau cu Prunaru decat cu sora lui Filimon Sîrbu. Sau sa vizitez Cozia in loc de Doftana. Dar asa era programul atunci. Cei mai bătrâni decat mine erau făcuți pionieri la Doftana sau pe Podul Prieteniei de la Giurgiu.

In legatura cu ce-ai vrut sa insinuezi, am vizitat la maturitate Sighetul si m-am îngrozit.  Nu se compara cu Doftana.

Scuze Gabi, dar formularea initiala nu lasa deloc sa se inteleaga ca asta a fost sensul. Pe mine m-au facut pionier la Turnul Chindiei si pe scurta durata cat am prins regimul in scoala nu am cunoscut nici o celebritate, nici macar minora precum sora lui Filimon Sîrbu  =))

Nu era in intentia mea sa compar Doftana cu Sighet... au avut si ilegalistii comunisti partea lor de persecutie, suferinta si eroism. Ce a urmat insa, odata instalati de rusi la putere, a distrus tara asta pentru o lunga perioada de timp....
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline ntire2000

« Răspuns #713 : 24.Sep.2020, 08:31:41 a.m. »
Nu cred ca mersul la scoala cu masca pe fata sau distantarea fizica o sa fie amintiri placute pentru copiii nostri.
Si etapa asta o sa cam dureze, pâna se termina o sa ne trezim cu niste copii maturizati înainte de termen.
Ceea ce e trist pentru noi dar si mai mult pentru ei.
Vor arde niste etape ale copilariei si adolescentei prea repede, posibil sa piarda si o mica bucatica de umanitate, o sa fie mai reci si indiferenti la aspectele marunte care ne apropiau zi de zi: tigara postita în spatele scolii, iesitul la un suc, etc., etc.
Omul este un animal social ori acum se întâmpla exact contrariul, iar asta va marca o generatie care-si va creste urmasii la fel.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #714 : 24.Sep.2020, 08:34:43 a.m. »
Nu sunt de acord cu parerea ta dar numai timpul ne va spune cum stau lucrurile.

Deocamdata nu am sesizat la copiii mei nimic din cele descrise de tine.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline badmania98

« Răspuns #715 : 24.Sep.2020, 08:35:05 a.m. »
Părerile sunt diferite. Nu vreau sa ridic osanale  unui anumit regim, ci doar sa subliniez și lucrurile bune. Nu de alta, dar vedem în acest moment persoane care la acea vreme au făcut sacrificii ca să construiască ceva în tara asta, iar acum când au ajuns pensionari sunt considerați, de către cei mai tineri, inutili sau o povară pentru societate. Iar acei oameni chiar au muncit. Nimic nu a fost perfect, dar de la asta la "infinit mai rău" e cale lungă.

Offline toma

« Răspuns #716 : 24.Sep.2020, 08:36:22 a.m. »
Vrei raspunsul politicos sau cel dureros?

Offline ...

« Răspuns #717 : 24.Sep.2020, 08:38:00 a.m. »
Dureros de politicos: oricat de multe au facut cei din generatia anterioara, tot vor fi considerati la pensie decrepiti, senili etc. Ne vine si noua randul acusica.

The following users thanked this post: toma

Offline shpeedy

« Răspuns #718 : 24.Sep.2020, 08:48:23 a.m. »
In cel mai rau caz, sunt considerati asa pentru alegerile facute in libertate, post 1989, alegeri pe care unii continua sa le faca (pentru ca, deh, altceva nu stiu, in asta s-au format)...

Recomand de vazut documentare de pe posturile National Geographic / Viasat (recunosc ca nu mai stiu unde le-am vazut) cu si despre Coreea de Nord actuala pentru a vedea impactul asupra societatii (inca de la nastere) si (poate) a intelege de ce suntem si noi unde suntem.

Cu riscul de a ma repeta, in lipsa unui proces real, obiectiv, la rece asupra comunismului in RO (asemanator celui facut nazismului in DE,  dupa WW2), proces care sa analizeze si ce a fost ok (cresterea alfabetizarii intr-o tara predominant analfabeta) VS ce s-a facut rau (cam tot restul), toate aceste remarci/opinii le gasesc retrograde si inadaptate vremurilor.

De ce n-ati ramas la tv-ul/frigiderul/Dacia facute inainte de '89, daca tot era asa bine? Orice sistem dictatorial poate crea chestii marete, dar cu ce costuri si ce utilitate/beneficiu final? Astea sunt chestii de "rumegat" dpdv 'telectual...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline badmania98

« Răspuns #719 : 24.Sep.2020, 08:57:37 a.m. »
Orice sistem dictatorial poate crea chestii marete, dar cu ce costuri si ce utilitate/beneficiu final?

Dacă ai șterge cu buretele tot ce s-a construit în anii aceia și ai înlocui cu cele construite în cei 30 de ani trecuți de la revoluție cred că te pupai singur că ai (dacă ai) Allgrip. Cum ar arăta acum construcția Transfăgărășan-ului? În condițiile actuale.
 Plângi mult când te uiți la Piramide?

Rog a nu se considera atac la persoană. Nu asta e intenția.