Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146838 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #670 : 17.Sep.2020, 07:39:09 p.m. »
Ha, ha! Mai sunt:
1. Prastia se numea "cracan", iar proiectilele erau ace de gămălie sau bucăți de sârmă îndoită numite "invizibile".
2. Găuri facute in asfalt cu un cui bătut cu ciocanul in care se introducea pasta razuita de pe varful chibritelor, reintrodus cuiul si zbang cu ciocanul in floare!
3. Cutii de conserve cu carbid in care se turna apa.
4. Prinsul "gargaunilor" (păianjeni de pamant) din galeriile lor cu bucăți de smoală sau ceara înfășurată pe sfoară.
5. Cartușe găsite pe camp (Din timpul războiului sau manevrele militare).

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: hugbear

Offline badmania98

« Răspuns #671 : 17.Sep.2020, 07:41:48 p.m. »
La ”Beretta 9 mm” din imagine îi spuneam chiușor, în Brașovul anilor 70-80.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Offline ...

« Răspuns #672 : 17.Sep.2020, 08:33:26 p.m. »
Eu știam ca Power Bankul cu surub era chiusor. Oricum, eram prea cuminte ca să folosesc, aveam doar tevi cu cornete, prastii cu gloante din sarma si buzdugane cu smoala.

Offline hugbear

« Răspuns #673 : 17.Sep.2020, 11:33:10 p.m. »
În zona Galațiului pocnitorile din injectoare ("Beretta") se numeau "tendoane". Nu mă-ntrebați de ce, nu le-am botezat eu!  :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline hugbear

« Răspuns #674 : 17.Sep.2020, 11:41:15 p.m. »
Ha, ha! Mai sunt:
1. Prastia se numea "cracan", iar proiectilele erau ace de gămălie sau bucăți de sârmă îndoită numite "invizibile".
Aveam '"prăștii cu calibre'", minuscule, făcute din cablu electric izolat plin de cupru sau aluminiu, la care elasticul era un simgur fir de latex dintr-un elastic '"de chiloți'". Proiectilele din sârmă sau bolduri(!) îndoite se numeau '"calibre'". Erau rezervate cu strictețe pentru '"bulane'" :).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #675 : 18.Sep.2020, 06:58:17 a.m. »
Designul si destinatia erau aceleași, doar denumirile diferă. :inteligent:
  • SX4 by Giugiaro

Offline remarque

« Răspuns #676 : 18.Sep.2020, 11:29:31 a.m. »
Cheie de mobilă cu orificiu cilindric în vârf în care se îndesau exact 4 gămălii de chibrit răzuite. În orificiu din vârf un cui. O sfoară legată la un capăt de cui și la celălat de cheie. Ținut de sfoară și izbit cu sete de un perete.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Online ntire2000

« Răspuns #677 : 18.Sep.2020, 11:39:46 a.m. »
Când eram eu în scoala eram un pic mai avansati tehnologic.
Foloseam injectoare (de Saviem) umplute cu fosfor de chibrit, iar percutorul era tot un cui cu diametru corespunzator actionat de un elastic facut din camera de Pegas.
Am si acum amintire o cicatrice la degetul aratator de la o explozie "necontrolata".  :fluier:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #678 : 18.Sep.2020, 12:57:12 p.m. »
Constat ca am fost cu totii "pe buza prapastiei", cum se zice. Am uitat sa zic cum m-am curentat de la o antena de radio artizanala facuta de unchi-meu ca sa prinda tata Europa libera mai clar. :-(( Asta involuntar, ca limba pe bateria de 4,5 sau 9 V am pus-o cu buna stiinta... :D
Ce-or zice copiii din ziua de azi, cu ochii in tablete si cu parintele sofer care-i duce la scoala...
  • SX4 by Giugiaro

Offline ...

« Răspuns #679 : 18.Sep.2020, 01:26:42 p.m. »
In a IV-a am fost pus la tabla de profesor cu genunchii pe coji de nuca, pentru ca fusesem cam obraznic. Asa ca am desenat pe tabla spanzuratoarea, iar eroul spanzurat semana izbitor cu proful respectiv. In plus, aveam obiceiul sa stau cu capacul stiloului in gura, dar in ziua respectiva se pare ca capacul avea cam multa cerneala uscata, care s-a transferat pe limba si buzele mele, incat cand a venit proful si m-a ridicat sa-mi ceara socoteala pentru spanzuratoare, s-a speriat de cum aratam (era cerneala de culoarea Marii Egee, albastru intunecat) si nu a mai chemat parintii.

Dar de sarit de la etajul 2 al blocurilor aflate in constructie pe movilele de nisip cu inaltimea unui etaj, ati sarit?

Sau pe blocul de 10 etaje, fix la margine, fara absolut nicio masura de protectie, ati stat? Acum imi vine sa mor numai daca ma gandesc.

The following users thanked this post: NicNic