Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146897 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #520 : 11.Iul.2019, 12:41:44 a.m. »
... daca m-as lua dupa proverbul "cine stie multe..."

"cine stie multe, moare repede"???
Hmmm... Avertisment? Amenintare? Motivare pentru autosuficienta?

Ma rog, ceilalti au inteles ce mi-a placut, se pare ca esti singurul care n-a inteles...

De un fapt poti sta linistit - am inteles foarte bine. Doar ca - tinand cont de diversele contorsionari din ultima vreme ("nu ati inteles voi bine", "poate e problema de exprimare", samd) - pentru linistea-mi sufleteasca am zis sa avem negru-pe-alb "ce a vrut sa spuna poetu'"... Astfel, in masura in care mai apar la un moment dat supozitii de bullying la nivelul unei situatii, sa existe maximum de transparenta care sa confirme/sa infirme respectivele supozitii...

In rest, ce sa spun despre povestioara? Daca - in conditiile de relativa liniste care erau pe forum - s-a considerat necesara aducerea unui asemenea subiect cu tenta conflictuala in prim-plan, macar sa-l analizam putin:
- in primul rand avem o improbabilitate destul de mare de aparitie a dialogului: o ecologista radicalizata care sa lucreze la casa unui supermarket - sanse destul de mici de aparitie (si oricum nu ar intra in conflict cu o clienta);
- in al doilea rand: "doamna" comite cateva erori de logica - cateva jumatati de adevar ("omite" sa mentioneze ca ea era "verde" pentru simplul fapt ca NU EXISTAU alternativele din ziua de azi; nu existau pungi, nu existau sticle de plastic, nu existau haine, nu exista gym samd), combinate cu ceva frustrari (ciudate de altfel pentru o doamna - ce o freaca pe ea grija ca unu' are masina de 300cp si altu' una de 45k Euro?!).

Dar asta este apanajul autoritatilor (nationale si locale), de orice culoare politica sunt acestea. Si aici se poate aplica principiul "nu stii, te invatam, nu poti, te-ajutam, nu vrei, te fortam".

Nu prea... Au busit si acest domeniu - de asta au disparut mare parte din tulumbele alea mari de reciclat de pe strazi... Cine dreaq i-o fi votat pe nenorocitii astia?!

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #521 : 11.Iul.2019, 10:31:21 a.m. »

In rest, ce sa spun despre povestioara?
  Nici nu era nevoie sa spui ceva ! Nu-ti place, nu-i dai atentie, iti place, ok. Oricum nu e un fapt real, este o naratiune a unui nostalgic dupa vremurile demult apuse.

Nu stiu daca merita un comentariu literar, o analiza pe text sau un referat respectiva istorioara,dar daca tu crezi ca a tulburat linistea, asa o fi...

Cat despre "diversele contorsionari" de care zici, observ ca de multe ori se incearca o rastalmacire a subiectului/afirmatiei, mai ales cu scopul ironizarii autorului. Si atunci la un asa "raspuns" este de asteptat unul pe masura. Uite ceva asemanator chiar la tine : "sunt curios sa aflu opinia colegului" si apoi "De un fapt poti sta linistit - am inteles foarte bine", sau ""ce a vrut sa spuna poetu'". Eu stiu de gluma, dar sa fie...

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #522 : 16.Iul.2019, 10:50:44 a.m. »
50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11 și primul pas pe lună

"That's one small step for man, one giant leap for mankind"

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #523 : 16.Iul.2019, 09:18:44 p.m. »
Cine isi aminteste Festivalul de muzica usoara de la Mamaia? Sa vedeti cum arata zona astazi...plangi...!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #524 : 16.Iul.2019, 09:26:05 p.m. »
Du-te mai la sud :la Costinești si apoi la Olimp daca vrei sa te intristezi cu adevarat.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear, lucianer, Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #526 : 08.Aug.2019, 01:51:06 p.m. »
Sa se citeasca de doua ori finalul articolului, caci cozile de topor rusesti iar ne ocupa spatiul media, internet sau clasica:

"Peste ceva mai mult de 10 ani, amândoi vor fi ucişi de Stalin."(De la 1919)

E vorba de Bela Kun şi Cristian Racovski, bolsevizatii unguri care au incercat sa faca Ungaria mai mare decat merita si vor sfarsi de mana stapanului lor... De fapt ei  declarasera razboi Romaniei. Peste aproape 60 de ani regimul Pol Pot avea sa declare razboi Vietnamului si dupa infrangere lumea va afla despre genocidul bolsevic din Cambodgia. Sa ne aducem aminte, "Ce naste din pisica, soareci mananca!"
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, NicNic, toma

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #527 : 10.Aug.2019, 12:14:35 a.m. »
ca tot e maine 10 August (pe fusul meu orar)...  un an de la 10 August 2018...

Offline enicky

« Răspuns #528 : 23.Aug.2019, 11:53:13 a.m. »
    23 August ! Eram convocati/obligati sa mergem la manifestatie.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

The following users thanked this post: shpeedy