Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146905 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #460 : 04.Mar.2019, 05:47:41 p.m. »
Nicule, dar de perechea de blugi "originali" care costau 1200 lei si kilogramul de cafea boabe cu 800 lei (2000 in total aproape cat salariul meu de stagiar / si al tau probabil) aduse pe sub mana de piloti, marinari sportivi, diplomati care se deplasau in interes de serviciu ti-aduci aminte? Dar de videorecorderul de 35000 lei (cat juma' de Dacie). Marfuri de lux...  X-(   
Iar dolarul la negru era cat pachetul de Kent. In 1980 cand am facut armata era 30 lei. In 89, sigur ajunsese la 50 lei, cat zice @Costique .
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #461 : 04.Mar.2019, 06:47:28 p.m. »
  Mi-aduc aminte de multe : kent luam ori de la Lizeanu, ori de la capu' lu' 14 cu 25-30 lei. Acum depinde de unde/si la a cata mana il luai... Blugi m-am dus cu niste vecini (unul lucrase in Irak, altul in Egipt) la hotel Dorobanti si am luat odata cu 700, odata cu 800 Wrangler. N-am gasit alta marca(cica Levis era mai scump).
   Am mai avut Akay GX635d luat cu 33000lei(mana aIIa) si, imi amintesc, un amic(mai in varsta) si-a luat Aro 240 cu 140000lei si in 2 zile la vandut cu 270 000lei.
  A, primul tv. color(1988) cu cerere, lista de asteptare(2 luni) de la Bucur-Obor parca 12900lei(Elcrom).
Sunt multe, dar ...amintiri.  :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #462 : 04.Mar.2019, 06:52:08 p.m. »
Pai asta-i topicul...  >:D<
  • SX4 by Giugiaro

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #463 : 04.Mar.2019, 07:13:59 p.m. »
Poate in Bucuresti gaseai cu 25 lei dolarul, in Galati cursul era 50 lei. Valuta era ilegala asa ca...Bucurestiul era oricum "Occident" comparat cu provincia.  Kg de cafea era 1000 de lei, si asta la prima mana , la marinarii care aduceau cafeaua in tancurile de apa, asa cum aduceau si blugii. Am cunoscut un marinar care facea modele, lua cate 200 dolari pe bucata si facea unul, doua pe voiajul de 3 luni, ca deja isi facuse mana...
Cat despre Decembrie 89... pai pe 22 dimineata la 7.30 dimineata ma operau de apendicita la spitalul CFR din Galati. Ma internasem in dimineata lui 21 si seara a venit un nene cu un Gloria direct pe Europa libera, eu nu stiam ce era la Timisoara pana atunci. Ca nu aveam nici radio si nici televizor, nu aveam ce face cu ele.... Atunci am inteles de ce seful se plangea ca el trebuie sa faca garzi patriotice si eu plec la spital... Asa ca m-au operat la prima ora si adus la salon. Europa libera oprise emisia , nimeni nu se uita la tv ca nu avea ce sa vada asa ca aveam doar muzica de mort pe radio1. Si cum stateam eu in pat dupa operatie nemiscat cu o durere crnacena in plex si un ceainic comunist din tabla, de 2 l - plin , pe post de gheata, ca aud la radio1 banda de la teatrul radiofonic cu 23 august comunist "Romani , nu inchideti aparatele de radio, urmeaza un comunicat important pentru tara!". Mi s-a zburlit parul numai cand am retrait momentul... de trei ori a fost anuntul ca apoi Caramitru , pe care l-am recunoscut dupa voce imediat , sa fie primul si sa spuna " Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns si aici. Dictatorul a fugit! " etc  restul e istorie. Chestia e ca stiam ca traim momente istorice dar nu puteam face nimic. Asa ca pe la pranz doctorii mei, ca doi chirurgi avea spitalul, au luat calea Bucurestiului...3 zile am asteptat in spital intorcerea lor. Povestile lor din zilele 22-23-24 (ei au ajuns in seara lui 22 acolo, la fix pentru macel) nu cred ca o sa le uit...
« Ultima Modificare: 04.Mar.2019, 07:24:43 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #464 : 04.Mar.2019, 08:40:54 p.m. »
La ce a spus @enicky as avea de adaugat magnetofon Kashtan (cine avea Akai era bashtan), minge de fotbal poloneza, pantofi de fotbal cu crampoane Adidas Argentinia (dar crampoane turnate, nu detasabile, asa ca s-au tocit, adus din Serbia), costum de blugi Lee (pantalonii sau geaca erau 800 bucata, insa complet era 1.500 lei), mai tarziu un adevarat boom cu blugii Brooklin si Jordans la 700 lei si unii si altii, am avut Levis dar cu eticheta mica la buzunar roisie, nu portocalie (adusi de cineva din Italia), bicicleta Pegas camping 1.600 kei. Si la Timisoara in Piata 700 era in floare comertul cu produse de import, iar daca voiai mai ieftin, mai faceai 40 de km pana la Deta.......Exista atunci pasaportul de mic trafic, pentru cei din localitatile rurale de langa frontiera, eu cum locuiam in Oradea, beneficiam din plin de produse unguresti: sapun AMO, spray FA, bomboane cu arahide Dunakavics, guma de mestecat, etc.
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #465 : 04.Mar.2019, 08:48:14 p.m. »
Si pasta de ras Barbon. Ce bine mirosea! O mai gasesc in Kaufland la ... Ruse! :-j
  • SX4 by Giugiaro

Offline ...

« Răspuns #466 : 04.Mar.2019, 08:52:20 p.m. »
Saloane ungurești, adică bomboane de pom, salam picant de la Szeged, vegeta de Koprivnica. Astea ajungeau pe sub mana in Hunedoara, unde locuiam in anii 80...în plus, aveam pile la cofetărie și primeam frișcă adevărată pe ușa din spate. Mai țin minte gustul pâinii pentru care stăteam 5-6 ore pe 2-3 rânduri în anii 99.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #467 : 04.Mar.2019, 09:01:13 p.m. »
Iar la București, la Universitate, la coada calului lui Mihai Viteazu', unde este BCR azi, era o parfumerie unde se făcea aceeasi coadă de funcționari de la instituțiile din zona sau trecători ocazionali cand se aduceau deodorante Rexona sau Printil sau săpunuri frantuzesti.

Si in Drumul Taberei, în găurile pătrate din spatele alimentație de cartier, delicatesele erau ness-ul Amigo si vodca Krepkaia (50°).
  • SX4 by Giugiaro

Offline solymir

« Răspuns #468 : 04.Mar.2019, 10:31:37 p.m. »
Nu zice nimeni de gumele de mestecat alea verzi, un soi de pelicanol întărit?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline enicky

« Răspuns #469 : 05.Mar.2019, 10:23:45 a.m. »
  Hai ca mi-am mai amintit una : trimiteam muzica [url=https://www.okazii.ro/recomandate/benzi-magnetofon-orwo-a184990154(benzi si casete orwo) si primeam Vikend. Din pacate nu l-am cunoscut niciodata pe colaborator. Si culmea e ca totul se facea pe incredere !! Coletele nu le trimiteam cu plata ramburs, eu ii dadeam benzile, vorbeam la telefon, apoi el trimitea contravaloare in cartuse. Si se putea!
  Asa bre
@Costique, eram gata-gata sa te bag in gasca celor care au trait totul pe ...net. Tu intrai si eu iesisem(din spital)! :)
  De "pocnitori" d-alea n-am auzit, dar s-au gasit armele in vila de vis-a-vis de tvr, dar "inamicii", nu.
@FritzVonSpritz Kashtan n-am avut, am avut [url=http://retronom.hu/node/15702Unitra 246,  apoi Rostov. :)
   Scuze, nu-mi iese sa ascund link-ul :-((. :pardon:
« Ultima Modificare: 05.Mar.2019, 10:46:16 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip