Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146899 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #450 : 01.Feb.2019, 02:16:13 p.m. »
Eu nu am FB :)

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #451 : 01.Feb.2019, 02:53:24 p.m. »
"
Some people regard private enterprise as a predatory tiger to be shot. Others look on it as a cow they can milk. Not enough people see it as a healthy horse, pulling a sturdy wagon.
"

Winston Churchill
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear

Offline ...

« Răspuns #453 : 21.Feb.2019, 03:00:54 p.m. »

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #454 : 21.Feb.2019, 05:15:35 p.m. »

Răscoala țărănească din 1907 a început în data de 21 februarie (8 februarie s.v.) 1907 în Flămânzi, Botoșani și s-a răspândit, în perioada următoare, în toată țara.

E o intreaga istorie ce nu este prea stiuta despre inceperea rascoalei si propagarea ei. Se pare ca tovarasii de la rasarit au facut-o posibila (poate ca nu stiti ca in 1905 a avut loc o "revolutie bolsevica" la rusi , condusa de Trokti, care n-a avut succes), nu ca taranii din Moldova n-ar fi avut motive sa se rascoale. Dar faptul ca s-a raspandit in toata tara inclusiv acolo unde n-ar fi avut nici un motiv plus documentarea legata de modul de raspandire in Oltenia de exemplu arata ca posibilitate ca am fost la un pas de desfiintarea nationala prin folosirea celor mai saraci. Dovezile ...exista, si ca intotdeauna , exista si interpretari...Eu nu pot spune una sau alta, doar am prezentat si un alt punct de vedere, nu prea cunoscut.

Offline toma

« Răspuns #455 : 22.Feb.2019, 10:39:56 a.m. »
@Costique, un articol care mie mi-a placut despre rascoala: https://acum.tv/articol/17968/
De citit si comentariul scris de Munteanu Mircea - il gasesti cu find in pagina pentru a nu citi toata droaia de comentarii (din care foarte putine interesante)

Mi se pare foarte echilibrat scris... recunosc ca nu am citit foarte mult despre tema respectiva. E si un scurt paragraf legat de ipoteza emisa de tine, te las sa-l descoperi singur pentru ca nu am pus link-ul pentru a te contrazice ci pentru a mai adauga niste informatie despre subiect.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, Utilizator_Anonim, Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #456 : 22.Feb.2019, 03:34:37 p.m. »
Ei , cam asta e cu istoria si interpretarea ei. In articolul mentionat se vorbeste doar de refugiatii politici de pe Potemkin ce intradevar erau putini si neimplicati. In ce am citit eu era alta poveste despre cum veneau olacari care le dadeau de stire taranilor ca pot sa se rascoale , ca le da voie stapanirea...etc. Nimeni n-a stiut sa spuna cine erau , de unde veneau si cine i-a trimis. Si mana lunga a Moscovei n-a lasat Romania in pace niciodata, ca doar nu numai bosevicii au avut cozile de topor, si tarismul a avut aceasi nevoie de a controla Romania, caci asa zice testametul lui Petru cel Mare: rusii sa controleze gurile Dunarii...
Va mai amintiti de dispozitivele de facut zgomot de mitraliera  de pe blocurile din Bucuresti din Decembrie'89? Un singur scop puteau avea, panica, si le-a reusit de minune. Caci eu stiu cel putin un om in haina militara care a tras de frica pana a inrosit teava...
Mamaliga care explodeaza...cam la 100 de ani o data...Doja, Horea, Flamanzi, '89...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #457 : 02.Mar.2019, 01:21:07 p.m. »
ce frumos, sa astepti 3-4 luni dupa o masina - exact ca pe vremea lui Ceausescu.

In Epoca de Aur erau întreprinzători care își blocau 70000 lei ca avans pentru cumpărarea unei Dacii 13XX pentru 4-5 ani si, cand le venea randul, vindeau masina pentru minim 100000.  Buna dobândă...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #458 : 03.Mar.2019, 07:37:22 p.m. »
Era perioada in care puteai sa iti iei o casa mai ieftin decat o masina Dacia 1310 (care la liber era 120.000 noua) si in care dolarul oficial era 14 lei (deci aveam salariu "oficial" de 200 dolari) si la negru era 50 de lei...adica salariul real era de 56 dolari...asta daca aveti probleme sa intelegeti cum de aia in Africa aveau/au un dolar pe zi de cheltuiala...

Offline enicky

« Răspuns #459 : 04.Mar.2019, 05:18:03 p.m. »
  Oficial dolarul n-a prea fost 14 lei(sursa: http://www.bnr.ro/apage.aspx?pid=404&actId=22706 )  niciodata.
  Cat despre neoficial, mai mult de 25 eu nu-mi amintesc, dar nu mai conteaza...
  Cat despre : " daca aveti probleme sa intelegeti cum de aia in Africa aveau/au un dolar pe zi de cheltuiala...", nu cred ca avem problema asta, este un raport intre venituri si cheltuieli...
   Ce ma mir, este faptul ca tu iti amintesti de " dispozitivele de facut zgomot de mitraliera" din '89!
  Pai ar trebui sa-ti mai amintesti niste chestii(daca chiar ai fost p-aici)... zic si eu... de niste morti carati cu papuc Dacie sau Aro, de niste urme de gloante si ar mai fii... in perioada aia tocmai ma externasem si eram in c.m.

Poate ne spui si ceva despre cutremur, ca tot e azi 4 Martie ! :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip