Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146904 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, toma, Relisis, Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #421 : 18.Dec.2018, 11:59:52 a.m. »
Pe 26 decembrie 1989 am cunoscut in sediul fostului UTC un tanar care plangea de rupea. Aveam sa aflu ca el era unul din cei ce nu-si tinusera gura (avea 18-19 ani) si ca atare a ajuns sac de box  la securisti  care dupa ce s-au saturat sa-l bata l-au dat afara ca oricum nu era un pericol pentru ei si nici nu le pasa prea tare, stiau ca cam toata lumea gandea ce spusese el cu voce tare...Si asta cu vreo luna inainte de "Lovilutie". Eu acum ... sunt aproape sigur ca am fost pacaliti, ca revolutia a fost doar mijlocul prin care activistii de rang 2 si coloneii de securitate au preluat puterea si si-au impartit economia dupa modelul rusesc (si acolo 1000 de tovarasi au cumparat 50% din industria sovietica cu cate 10000 dolari, sunt cei care l-au inventat pe Putin - amintiti-va ca a aparut de nicaieri pus de Eltin ca inlocuitor pentru ultimile sale 6 luni de mandat). Va mai amintiti de "mamaliga care a explodat" - demonstratia unui deputat PSD-ist de trista amintire pe nume Dumitrascu (de Constanta parca)? Sunt sigur acum ca n-a explodat nimic, societatea romaneasca mi-o demonstreaza...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline shpeedy

« Răspuns #422 : 18.Dec.2018, 12:59:07 p.m. »
Pai nici n-avea cum sa explodeze daca in primele zile ale lui Ianuarie 1990 a fost dat Decretul-lege nr. 3/1990 privind amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, un decret necesar prin prisma condamnarii crimelor si abuzurilor din perioada comunista, dar care a inclus si un (foarte interesant) art. 5 prin care au fost scapati cam toti cei implicati in represiune pana in data de 22-Decembrie-1989 (data pana la care este obiectul decretului)...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #423 : 18.Dec.2018, 01:58:00 p.m. »
Daca e de adus aminte...Eu am terminat armata in ianuarie 1989, colegii mei de liceu cu un an mai mici au prins toata tarasenia. Stiu ca au tras pana au inrosit teava la arma in Bucuresti, stiu ca au fost trimisi fara arme in Timisoara de la batalionul de graniceri Orsova, stiu ca ofiterii au fost capii represiunii si au fortat tragerea...Un baiat din blocul meu a stat 4 ore cu mainile sus in sediul judetenei PCR Galati dupa ce maiorul Platica Vidovici a venit cu 2 TAB-uri de la Braila si i-a arestat pe toti din "Judeteana", si asta in dupa-amiaza  lui 22 decembrie. Mai incolo Vidovici a fost eminenta distructiva a PSD-ului in Galati pana l-a dat jos alta "personalitate", Dan Nica...In cei peste 10 ani de marire Vidovici  si gasca au facut tot ce se putea face, ca daca cauti cine sunt propietarii  de terenuri din Romania te sperii. Si asta e individul care la intrebarea jurnalistului - legata de  o lege  PSD care avea portite-dedicatii - individul raspunde ca " noi cand facem legi nu ne gandim ca cineva vrea sa le incalce"...Am ramas interzis..si asta era prin 93-94...

In August 90 am intalnit in Gara de Nord un sergent care se libera de la trupele de Securitate, omul a fost la mitingul din 21 decembrie. I se spusese sa nu povestesca dar cateodata spui, eu nu eram o personalitate ci un om ca si el, simtea nevoia sa spuna ce stie. La miting soldatii nu aveau gloante la ei, nu ei au tras. Si a vazut cum securistii in civil actionau si se miscau.

Daca e sa imi amintesc, cel mai mult imi amintesc cat de idiot am fost ca nu mi-am luat lumea in cap  sa plec de tanar si am asteptat sa-mi ratez tineretea...Mi-a fost asa de bine ca am invatat pe de rost finalul "Amintirilor" lui Creanga ce-mi devenise motto: "...dar sarac cum am fost anul acesta, cum am fost anul trecut si de cand ma stiu, n-am fost niciodata!"...
« Ultima Modificare: 18.Dec.2018, 02:11:47 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: shpeedy, Utilizator_Anonim, NicNic, toma, ariciul, gelum

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #424 : 23.Dec.2018, 09:20:18 p.m. »
Pentru cei (mai) tineri...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: toma

Offline bisti

« Răspuns #425 : 23.Dec.2018, 10:10:28 p.m. »
Esti sigur ca e real? Nu incepea programul in cursul saptamanii mai devreme de ora 16.

Offline shpeedy

« Răspuns #426 : 24.Dec.2018, 06:43:33 a.m. »
Ala pare program de Sambata (ca Duminica incepea la 11)...

In cursul saptamanii programul era 19-22 (extras mai jos cu ce ni s-ar fi pregatit pentru zilele respective ale lui Dec '89 daca nu incepea 'Revolutia' la TV) :

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #427 : 24.Dec.2018, 07:05:26 a.m. »
Cred ca programul acela a fost inclus intr-un cotidian: Scânteia, România liberă, Informația Bucurestiului si nu intr-un săptămânal cum e cel postat de @shpeedy.
Or in intervalul 16-21 decembrie s-au întâmplat destule evenimente care au silit conducerea televiziunii sa emită si dimineața, cu programe "patriotice si revoluționare".  Ceea ce s-a si intamplat in dimineata zilei de 22 decembrie.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #428 : 24.Dec.2018, 08:27:59 a.m. »
Mda, posibil sa fie cum spui tu, @gabineg...
Informatia am luat-o de aici.

Oricum, cand am vazut cat de putini am fost la marsul de Sambata seara, mi-am dat seama ca lumea nu mai vrea sa stie d'astea - daca matzu' e fericit, bucurosi ne cufundam in dictatura borfasilor...

Sa vina vremurile "bune"!

Offline toma

« Răspuns #429 : 24.Dec.2018, 09:45:43 a.m. »
[...]
Oricum, cand am vazut cat de putini am fost la marsul de Sambata seara, mi-am dat seama ca lumea nu mai vrea sa stie d'astea - daca matzu' e fericit, bucurosi ne cufundam in dictatura borfasilor...
[...]

Asta e o interpretare.

O alta interpretare este ca lumea oboseste si de multe ori isi pierde increderea. Atat timp cat protestul pasnic pare sa fie inutil, iar protestul violent este descalificant intr-o democratie (atat cat a a ramas din ea pe la noi) varianta de a te izola in bula ta este cea mai facila...

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain