Autor Subiect: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!  (Citit de 146837 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: SA NE ADUCEM AMINTE!!!!!!!
« Răspuns #230 : 17.Dec.2013, 08:33:40 p.m. »
O sa ajunga un reper extrem de trist al istoriei poporului roman, aceasta perioada!
Este momentul cand entuziasmul dat de dorinta unei vieti libere si corecte plus cumplita ura contra unui sistem autoritar, au fost reprimate si apoi deturnate.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #231 : 18.Dec.2013, 09:52:04 a.m. »
E trist ca au murit oameni, dar si mai trist e ca cei vinovati pentru asta nu numai ca sunt liberi, dar sunt la conducere. Cu actualul 'management' al tarii cred ca se doresc uitate respectivele evenimente din Dec '89, nu de alta dar la cate scandaluri au numai un proces al Onorificului ar lipsi...

Ca o parere personala, atata vreme cat in urma evenimentelor de acum 24 de ani a trecut la conducere esalonul doi al PCR, putem considera ca traim o revolutie continua...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #232 : 18.Dec.2013, 10:01:41 a.m. »
MARELE ADEVAR PE CARE L-A SPUS CEAUSESCU INAINTE DE A PARASI CONDUCEREA TARII:

http://www.youtube.com/watch?v=lCsSbXFGzZQ&feature=youtu.be
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #233 : 18.Dec.2013, 10:18:35 a.m. »
Poate n-am inteles eu prea bine, dar in afara de 'nationalism' eu n-am sesizat nimic in discursul respectiv. Or acesta nu e intotdeauna benefic pentru dezvoltarea unei natiuni...

Parerea mea...

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #234 : 18.Dec.2013, 12:20:07 p.m. »
Dumnezeu sa-i odihneasca...

Da, Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei care au avut curajul sa iasa in strada strigand "Libertate!".
Si pentru cei care vor sa se intoarca la acea perioada le urez ce am avut eu parte toata copilaria:
-cozi interminabile la paine - cel putin o ora pe zi
-cozi interminabile la alimente si ore petrecute in frig iarna in fata "Alimentarei" pentru PPC ( poate pica ceva).
-sa invete la lumanare pentru admiterea in liceu, cel putin 3 ore pe zi de la 18.00 - la 21.00
-sa-si inchida caloriferele si sa stea cu weekend-urile in frig in apartamente cu patura pe ei
-sa-si trimita copii de dimineta la ora 5.30 si sa se duca sa-si ia lapte de la Alimentara - Camionul cu lactate venea pe la 6.30 si vanzarea incepea la 7...si pe urma sa trimita acei copii la scoala.
-cat stau copii lor la coada sa intre in fata  toti smecherii din CC al PCR si pe urma sa iasa, sfidand pe amaratii de la coada, cu sacosa plina, aratandu-le carnetul de partid !

Oameni buni, nu a fost bine inainte de '89 !

In dupa-amaiza de vineri 22 Dec i-am spus tatalui meu: " Vreau sa plec la Bucuresti impreuna cu colegii mei sa apar Televiziunea!" iar raspunsul a venit instant:
" Doua palme zdravene in cap si un: "Mars ma in camera ta! Misca si  invata ca ai admitere la facultate in vara!"
..eu n-am plecat, mi-a fost frica sa plec si sa ies din cuvantul tatalui meu. Dar au plecat 5 colegi de-ai mei la Bucuresti. Si s-au intors numai 4 ...

Nu spun ce jale a fost in familia colegului meu..si tarziu am realizat ca poate tata ( Dumnezeu sa-l odiheasca !) a vrut sa-mi salveze viata. Si poate a facut-o. Azi, am famila mea si TRAIESC ! Si cand trec prin Pitesti, ma duc la mormantul lui si -i spun: "Sarumana Tata, poate mi-ai salvat viata atunci !"

Din patru in patru ani ma duc la vot si ii votez pe toti - atat de buni sunt !" dar pe ultima pagina le scriu: Spargevas fata nenoricitilor !" E singurul mod al meu de a protesta impotriva mizeriilor care ne conduc azi. TOTI, fara deosebire de partide si optiuni politice.
Dar violenta naste violenta...si dupa cum vedem, a iesi in strada si a ne sacrifica nu mai e o optiune. Si eu i-as spune  azi  copilului meu: Nu te duce, poti sa nu te mai intorci de acolo!
Sa ne aducem aminte cu totii de acele zile si sa aprindem cate o lumanare pentru toti ! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!
Today is the first day of the rest of my life

Offline shpeedy

« Răspuns #235 : 19.Dec.2013, 05:10:35 p.m. »
Încă un decembrie vinovat

Concluzia este una cat se poate de corecta:
Preluarea puterii politice şi economice de către foştii securişti şi activiştii din eşalonul doi sub umbrela FSN-ului a fost actul de condamnare a românilor la ani mulţi de izolare faţă de valorile şi practicile democratice din lumea europeană civilizată. "Proclamaţia de la Timişoara" şi cu precădere aplicarea Punctului 8, prin care se cerea interzicerea ocupării unei funcţii publice de către foştii nomenclaturişti, ar fi putut să fie actul de naştere al unei clase politice curate, angajate în slujba binelui comun. N-a fost să fie, pentru că marea parte a românilor a vrut doar pîinea cea de toate zilele. Şi o libertate colectivă asigurată prin legi şi decrete.

Offline shpeedy

« Răspuns #236 : 28.Ian.2014, 09:48:21 p.m. »
Luna Ianuarie ar fi putut fi decretata Luna Mineriadelor:
28-29 Ianuarie 1990 - Prima Mineriada - sau cum se fundamenteaza o "democratie originala" cu paru'/bata....
4-23 Ianuarie 1999 - A cincea Mineriada - sau cum pot fi calcate in picioare autoritatile de o sleahta de batausi fara ca nimeni/prea putini sa fie trasi la raspundere...

Offline suzukica

« Răspuns #237 : 29.Ian.2014, 07:46:47 p.m. »
Imaginile spun mult mai mult!
1990

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #238 : 16.Dec.2014, 08:47:33 a.m. »
Nu trebuie să uităm, chiar dacă a trecut un sfert de secol de atunci.

Timisoara 1989:

Offline shpeedy

« Răspuns #239 : 16.Dec.2014, 09:21:42 a.m. »
Nu trebuie să uităm, chiar dacă a trecut un sfert de secol de atunci.
Timisoara 1989:

Da, @Rex, au trecut 25 de ani si vinovatii sunt inca bine-mersi (mai si conferentiaza pe subiect). Interesanta mi s-a parut reactia lui Iliescu...

[...]figura lui Ion Iliescu, nervoasă, cu dinții încleștați, privind ostentativ spre un perete lateral, după care camera a coborât lent spre mâna, ale cărei degete băteau nervos un tact aproape spasmodic într-un braț al fotoliului.