Dumnezeu sa-i odihneasca...
Da, Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei care au avut curajul sa iasa in strada strigand "Libertate!".
Si pentru cei care vor sa se intoarca la acea perioada le urez ce am avut eu parte toata copilaria:
-cozi interminabile la paine - cel putin o ora pe zi
-cozi interminabile la alimente si ore petrecute in frig iarna in fata "Alimentarei" pentru PPC ( poate pica ceva).
-sa invete la lumanare pentru admiterea in liceu, cel putin 3 ore pe zi de la 18.00 - la 21.00
-sa-si inchida caloriferele si sa stea cu weekend-urile in frig in apartamente cu patura pe ei
-sa-si trimita copii de dimineta la ora 5.30 si sa se duca sa-si ia lapte de la Alimentara - Camionul cu lactate venea pe la 6.30 si vanzarea incepea la 7...si pe urma sa trimita acei copii la scoala.
-cat stau copii lor la coada sa intre in fata toti smecherii din CC al PCR si pe urma sa iasa, sfidand pe amaratii de la coada, cu sacosa plina, aratandu-le carnetul de partid !
Oameni buni, nu a fost bine inainte de '89 !
In dupa-amaiza de vineri 22 Dec i-am spus tatalui meu: " Vreau sa plec la Bucuresti impreuna cu colegii mei sa apar Televiziunea!" iar raspunsul a venit instant:
" Doua palme zdravene in cap si un: "Mars ma in camera ta! Misca si invata ca ai admitere la facultate in vara!"
..eu n-am plecat, mi-a fost frica sa plec si sa ies din cuvantul tatalui meu. Dar au plecat 5 colegi de-ai mei la Bucuresti. Si s-au intors numai 4 ...
Nu spun ce jale a fost in familia colegului meu..si tarziu am realizat ca poate tata ( Dumnezeu sa-l odiheasca !) a vrut sa-mi salveze viata. Si poate a facut-o. Azi, am famila mea si TRAIESC ! Si cand trec prin Pitesti, ma duc la mormantul lui si -i spun: "Sarumana Tata, poate mi-ai salvat viata atunci !"
Din patru in patru ani ma duc la vot si ii votez pe toti - atat de buni sunt !" dar pe ultima pagina le scriu: Spargevas fata nenoricitilor !" E singurul mod al meu de a protesta impotriva mizeriilor care ne conduc azi. TOTI, fara deosebire de partide si optiuni politice.
Dar violenta naste violenta...si dupa cum vedem, a iesi in strada si a ne sacrifica nu mai e o optiune. Si eu i-as spune azi copilului meu: Nu te duce, poti sa nu te mai intorci de acolo!
Sa ne aducem aminte cu totii de acele zile si sa aprindem cate o lumanare pentru toti ! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!