Imi aduc aminte si de Selena ... da' eu aveam treaba cu
VEF-urile ... Erau aparate destul de bune (aveau oscilator separat de mixer) ... dar nu aveau alimentare la reteaua de 220 V ci doar la baterii (9 V - 6 baterii R20) ... si cum pe vremea aia bateriile pe linga faptu' ca se gaseau destul de greu mai erau si proaste ... cea mai buna solutie era construirea unui alimentator separat la 220 V. Alt punct vulnerabil al VEF-urilor (si parca si Selena era la fel) erau contactele de la comutatorul rotativ de schimbare a benzilor care se cam murdareau / oxidau ... da' micile probleme se remediau destul de usor si erau compensate de calitatea receptiei pe unde scurte.
In ceea ce priveste radio Mamaia ... si celelalte aparate cu tranzistoare romanesti ... imi aduc aminte de povestile colegului Grigore (fost "dinamovist" ... adica depanator radio-tv la Cooperativa Dinamo) ... despre diferentele caliative foarte mari intre aparatele facute le Electronica Bucuresti si cele de la Tehnoton Iasi - primele aveau bobinele cu ferita japoneza ... apoi dupa ce
ceacea Laie a zis stop importurilor s-a trecut la ferita "made in Romania".
Aceeasi poveste cu diferente de calitate dintre marfa japoneza si cea romaneasca am auzit-o de la cei direct implicati si referitor la tabla silicioasa folosita la tolele motoarelor electrice.