Autor Subiect: Ati facut pana pe fata?  (Citit de 5535 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LeonardSZK

Re: Ati facut pana pe fata?
« Răspuns #20 : 15.Aug.2010, 12:14:44 a.m. »
Sa stiti ca m-am uitat bine inainte de a pune cricul.Sint locase speciale in care se incadreaza cricul , in mai multe zone pe suprafata ornamentului de plastic care incadreaza pragul.Doar nu eram timpit sa imi strimb plasticul respectiv,punind cricul in alt loc decit cel destinat ...Ramine sa vad cu ochii mei cum ridica cineva un SX4 cu cricul pe care-l am eu.

@dragon cricul nu se fixeaza pe (sub) ornamentul de plastic ci sub o piesa in forma de U din metal putin mai spre interiorul masinii decat pragul. Nu sunt decat 4 puncte de sprijin pentru cric sub masina. Cu cricul montat in locurile respective vei reusi sa schimbi roata fara probleme. Succes!
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #21 : 15.Aug.2010, 12:34:46 a.m. »
uite si doua desene din manual...

Offline krantz

« Răspuns #22 : 15.Aug.2010, 02:20:30 p.m. »
Exact de acele "urechi" vorbeam si eu... ;)
Sunt situate la o distanta apreciabila de ornamentele de plastic.
SX4 S-Cross AllGrip 1.4 Boosterjet
SX4 1.9TD 4WD Gri metalizat

Offline cristidav

« Răspuns #23 : 18.Oct.2020, 10:49:40 p.m. »
@dragon cricul nu se fixeaza pe (sub) ornamentul de plastic ci sub o piesa in forma de U din metal putin mai spre interiorul masinii decat pragul. Nu sunt decat 4 puncte de sprijin pentru cric sub masina. Cu cricul montat in locurile respective vei reusi sa schimbi roata fara probleme. Succes!

O intrebare, poate ma puteti lamuri, caci in manual nu am gasit. In afara de cele 4 urechi in forma de U, unde mai poate fi pus cricul hidraulic de tip crocodil ?
Mersi !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline kellogs

« Răspuns #24 : 18.Oct.2020, 11:17:30 p.m. »
Eu il pun 2 ani pe suprafata de care sunt prinse urechile in U. La o vulcanizare mi l'a pus sub punte (pe stanga fata, pentru aceeasi roata)
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline MariusMGP

« Răspuns #25 : 02.Apr.2021, 08:53:15 a.m. »
Azi dimineață am folosit prima dată în 12 ani roata de rezervă îngustă... Am găsit în parcare roata stânga față dezumflată de tot. Aseară era ok. Deh, mi-a făcut cineva o păcăleală de-ntâi aprilie!
Am schimbat-o destul de repejor cu roata de rezervă, având experiența a 2 schimburi de roți, ce-i drept cu ceva ani în urmă!  :D
Tot ce-am folosit a fost de când am cumpărat mașina: cric, șuruburi, roată îngustă, inclusiv aerul din cauciuc (cred ca era unguresc...  :) )
Din fericire, a rezistat până la prima vulcanizare (vreo 2 km) deși avea incă aerul original în ea, nu tot, dar suficient să nu ajung cu ea pe jantă...

Cauza penei a fost valva, cică îmbătrânită...  :( Șefu' vulcanizării mi-a zis un secret: e bine sa schimb valvele la fiecare schimb de cauciucuri! I-am zis că exact așa aveam de gând pentru că încă n-am schimbat cauciucurile de când le-am pus pe jante, în urmă cu aproape 6 ani!  :-j

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #26 : 02.Apr.2021, 10:05:15 a.m. »
Din fericire, a rezistat până la prima vulcanizare (vreo 2 km) deși avea incă aerul original în ea, nu tot, dar suficient să nu ajung cu ea pe jantă...

De aceea e bine ca, ori de cate ori faci presiunea in roti, sa verifici ca ai 4,3 bar in roata de rezerva slim din portbagaj si s-o ajustezi si pe ea daca e prea mica.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: MariusMGP

Offline bisti

« Răspuns #27 : 02.Apr.2021, 10:18:32 a.m. »
Eu am preferat sa imi fac loc in portbagaj pentru un compresor alimentat la bricheta masinii, special pentru cazuri de dezumflare lenta. Ma scuteste de munca la cric si coarba.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 02.Apr.2021, 12:35:59 p.m. »
Si eu am compresor in portbagaj, dar aici nu mi-a folosit. Am pus roata de rezerva.

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bisti

« Răspuns #29 : 02.Apr.2021, 12:40:24 p.m. »
Intr-adevar. De aceea am zis ca doar la "dezumflare lenta" ajuta. Vreun cui sau probleme de etanseitate, valva imbatranita, etc.

La explozie sau taietura, dai la manivela :D