Autor Subiect: Ati facut pana pe fata?  (Citit de 5537 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dragon

Ati facut pana pe fata?
« : 13.Aug.2010, 09:08:37 a.m. »
Ati facut pana pe fata?Am facut de 2 ori si  a fost foarte greu sa schimb roata de rezerva .Doar lasata ,am reusit sa o montez pe cea de rezerva.Cred ca cricul nu e dimensionat corect.La maxim deschis ,parerea mea ,nu e suficienta lungimea bratelor  ca sa poti schimba roata.In plus ,mi s-a rupt si o clema care tine ornamentul de plastic de la prag...Voi ati avut asemenea probleme?
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline rexkrokiDAU

Re: Ati facut pana pe fata?
« Răspuns #1 : 13.Aug.2010, 09:19:26 a.m. »
Din fericire nu am avut pana acum decat o pana si aia pe spate. Dar cricul l-am folosit cu succes cand am schimbat rotile de vara cu cele de iarna si invers. Nu am avut probleme cu cricul, poate la tine masina era cumva in panta sau terenul de sub cric mai moale.   :dknw:

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 13.Aug.2010, 09:23:04 a.m. »
am facut pana dar am fost norocos si holz-surubul a ramas ca dop acolo pana am ajuns la vulcanizare. totusi e bine de stiut ca exista problema asta.

dar roata a fost usor sa o scoti de acolo? sau tot a trebuit sa chinui cricul?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 13.Aug.2010, 09:38:41 a.m. »
eu cred totusi ca a fost o problema de amplasare a cricului nu a acestuia in sine, daca cu aceasta ocazie s-a rupt si un ornament de plastic....

Offline dragon

« Răspuns #4 : 13.Aug.2010, 09:43:13 a.m. »
Citeva explicatii sint necesare:roata am schimbat-o in parcare la Billa unde era asfalt.Cricul l-am pus corect in locasul lui.Roata mare ca sa o pot scoate,am dezumflat-o.La fel si pe cea mica ,de rezerva,am dezumflat-o ca sa o pot monta.Cam aiurea,dar asta e...De aceea,am afirmat ca ,cricul e subdimensionat!Vreo 2cm in plus la brate si era OK!
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline BXXENL

« Răspuns #5 : 13.Aug.2010, 09:45:12 a.m. »
Circul meu original e arhisuficient. Ridica o roata umflata cu cel putin 5 cm. Si nici urma de zgarieturi pe prag. L-am folosit cand mi-am schimbat placutele de frana.
  • SX4 1.5
Alex

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #6 : 13.Aug.2010, 09:56:31 a.m. »
si pentru mine e suficient cricul original. Si schimb de cel putin 8 ori pe an(roti iarna/vara). + 2 cauciucuri taiate + 1 pana.
Swift 1.5 GS

Offline LTD

« Răspuns #7 : 13.Aug.2010, 09:58:34 a.m. »
am schimbat singur rotile de iarna cu cele de vara, fara nici o problema... fara sa scot aer din ele... si pina in acel moment n-am mai schimbat singur nici o roata...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline krantz

« Răspuns #8 : 13.Aug.2010, 10:38:44 a.m. »
Nici eu nu am avut nici o problema in schimbatul rotilor de iarna cu cele de vara, la un moment dat chiar v-am povestit ca eram foarte incantata de isprava mea. :D

Nu a fost nevoie nici sa dezumflu roti, nici sa folosesc alt cric.

Dar, din ce ai povestit tu "In plus ,mi s-a rupt si o clema care tine ornamentul de plastic de la prag..." mie mi se pare ca nu ai pozitionat bine cricul. Daca te uiti mai bine in manualul masinii vei vedea ca exista niste "urechi" in care se fixeaza cricul si astfel nu are cum sa atinga ornamentele de plastic  ;)
SX4 S-Cross AllGrip 1.4 Boosterjet
SX4 1.9TD 4WD Gri metalizat

The following users thanked this post: dragon

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Gen: Bărbat
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #9 : 13.Aug.2010, 11:47:24 a.m. »
Si eu l-am folosit fara probleme pe fata cand am schimbat placutele de frana
Vitara Passion Hybrid 2WD