Autor Subiect: Grindina vs Suzuki SX4  (Citit de 5216 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline joesewer

• Full Member
  • Mesaje postate: 164
  • Gen: Bărbat
Grindina vs Suzuki SX4
« : 13.Aug.2010, 12:45:46 a.m. »
Duminica (08.08.10) ne intorceam spre Sibiu, si in dreptul localitatii Miercurea Sibiului ne-a prins o ploaie torentiala care s-a transformat in grindina, cam de 1cm diametru, dar cadea ca din galeata.
Am tras pe dreapta, inca de cand era doar ploaie, ca ploua de rupea, nu mai vedeai nimic, dupa care am mai avansat putin, si a inceput sa cada gheata. Bubuia de numa, am crezut ca mi se crapa parbizul.
Cand in sfarsit s-a mai domolit, desi inca mai cadeau ici colo bucati de gheata, am inceput sa avansam, putin cate putin, dupa care am iesit din zona.
Privelistea era nasoala, plin de frunze pe jos, masini intrate in rigola, si cu o roata suspendata. Peste tot avariile puse la masini. Gheata acoperea carosabilul in multe zone, nici nu vreau sa ma gandesc la ce era in gradinile oamenilor.
A fost o rupere de nori, iesea apa din canale cam la un metru in sus, ca din niste hidrante sparte.
La un moment dat dupa ce am mers cativa kilometrii, se oprise ploaia, ne-am oprit sa evaluam starea masinii, ne-am uitat noi, dar nu am observat mare lucru.
Cand am ajuns acasa, m-am uitat mai in detaliu, si am observat adanciturile din capota motorului si pavilion.
Sunt multe, nu toate se vad bine, insa ambele zone sunt compromise.
Am fost asadar, luni, la casco (noroc ca mi-am facut casco, cu 2 luni inainte) unde mi-au facut poze, si mi-au intocmit deviz, dupa care am fost la Trakia, si m-au programat pe 30 August, ca intra firma in concediu.
Solutia, va fi, revopsirea acestor zone afectate. Sper sa iasa bine.
Revin cand voi avea noutati.
SX4 GS 1.6 4WD 107CP Sunlight Copper

Offline dragon

Re: Grindina vs Suzuki SX4
« Răspuns #1 : 13.Aug.2010, 08:38:08 a.m. »
Sint curios cam ca valoare vor trece pe deviz cei care repara...Si daca ,dupa lucrare veti mai observa ceva.
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 13.Aug.2010, 09:30:13 a.m. »
din cate stiu exista ceva ca niste ventuze cu care se intreapta adanciturile de a grindina...  sa speram ca cei de la service vor lucra cu rabdare si simt de raspundere si totul va fi bine... iti tin pumnii.

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 13.Aug.2010, 09:35:37 a.m. »
din cate stiu exista ceva ca niste ventuze cu care se intreapta adanciturile de a grindina...
Ventuzele sint pt "gaurile" din accidente.
Tare cred ca pt adinciturile de grindina se va folosi chitul si vopseaua.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline joesewer

• Full Member
  • Mesaje postate: 164
« Răspuns #4 : 13.Aug.2010, 10:11:36 a.m. »
Si eu cred ca vor folosi doar chit si vopsea. Ventuzele cred ca sunt eficiente doar la adancituri mai mari.
Am mai auzit de la cineva care avea o cunostinta, si a patit cam acelasi lucru, si doar au revopsit capota, si nu se mai vedea nimic.
SX4 GS 1.6 4WD 107CP Sunlight Copper

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #5 : 13.Aug.2010, 01:32:10 p.m. »
Chit si vopsea. Doar cu vopsea nu rezolvi nimic.

Ma tem ca pentru multe adancituri mici de grndina nu se vor obosi sa le indrepte si vor da cu chit sa iasa la drept. De fapt nici nu stiu daca se pot indrepta...depinde cat de mici sunt.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline csb

« Răspuns #6 : 13.Aug.2010, 07:13:27 p.m. »
Si eu cred ca vor folosi doar chit si vopsea. Ventuzele cred ca sunt eficiente doar la adancituri mai mari.
Am mai auzit de la cineva care avea o cunostinta, si a patit cam acelasi lucru, si doar au revopsit capota, si nu se mai vedea nimic.

Din contra ! La adancituri mari cred ca n-ai ce face cu ventuza, avand in vedere ca tabla sufera intindere si nu ma prin incalzire si cu chit o scoti.
Cu o simpla revopsire fara chit n-are cum sa rezolve ca vopseaua nu umple adanciturile  :->
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 13.Aug.2010, 09:11:17 p.m. »
Chit si vopsea.
Ar mai fi o solutie dar nu cred ca se baga nimeni la asa ceva: inlocuirea cupolei si a celorlalte componente afectate dupa care urmeaza sudura, chituirea, vopsirea si .......... cuptorul.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline delfin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #8 : 13.Aug.2010, 10:51:48 p.m. »
Solutia propusa la service este revopsirea, dar daca societatea de asigurari ar deconta facturi si din alt atelier  sau calcularea aproximativa  unei sume care sa acopere cheltuiala in regie proprie cred ca ar fi o solutie avantajoasa cel putin tehnic- remedierea prin procedee de indreptare a suprafetelor vopsite prin mijloace mecanice, nu sant multi meseriasi dar daca nu este o problema pot recomanda un atelier care cel putin in cazul meu(diferit, dar aveau in lucru si un logan afectat de grindina)au rezolvat neasteptat de repede si fara sa poata fi observata o urma (tabla a  fost usor indreptata fara a fi afectata vopseaua).
« Ultima Modificare: 13.Aug.2010, 10:55:30 p.m. de delfin »

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #9 : 13.Aug.2010, 11:13:16 p.m. »
Omul cu problema este din Sibiu, asa ca nu stiu cat l-ar ajuta, insa ai putea sa scrii aici despre acel atelier, poate e utila informatia si pentru altii.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/