Duminica (08.08.10) ne intorceam spre Sibiu, si in dreptul localitatii Miercurea Sibiului ne-a prins o ploaie torentiala care s-a transformat in grindina, cam de 1cm diametru, dar cadea ca din galeata.
Am tras pe dreapta, inca de cand era doar ploaie, ca ploua de rupea, nu mai vedeai nimic, dupa care am mai avansat putin, si a inceput sa cada gheata. Bubuia de numa, am crezut ca mi se crapa parbizul.
Cand in sfarsit s-a mai domolit, desi inca mai cadeau ici colo bucati de gheata, am inceput sa avansam, putin cate putin, dupa care am iesit din zona.
Privelistea era nasoala, plin de frunze pe jos, masini intrate in rigola, si cu o roata suspendata. Peste tot avariile puse la masini. Gheata acoperea carosabilul in multe zone, nici nu vreau sa ma gandesc la ce era in gradinile oamenilor.
A fost o rupere de nori, iesea apa din canale cam la un metru in sus, ca din niste hidrante sparte.
La un moment dat dupa ce am mers cativa kilometrii, se oprise ploaia, ne-am oprit sa evaluam starea masinii, ne-am uitat noi, dar nu am observat mare lucru.
Cand am ajuns acasa, m-am uitat mai in detaliu, si am observat adanciturile din capota motorului si pavilion.
Sunt multe, nu toate se vad bine, insa ambele zone sunt compromise.
Am fost asadar, luni, la casco (noroc ca mi-am facut casco, cu 2 luni inainte) unde mi-au facut poze, si mi-au intocmit deviz, dupa care am fost la Trakia, si m-au programat pe 30 August, ca intra firma in concediu.
Solutia, va fi, revopsirea acestor zone afectate. Sper sa iasa bine.
Revin cand voi avea noutati.