Autor Subiect: Sita in rezervorul de combustibil ?  (Citit de 3763 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dragon

Sita in rezervorul de combustibil ?
« : 04.Aug.2010, 07:50:35 p.m. »
Intreb cunoscatorii:exista vreo sita la rezervor?Am scapat un ac de seringa in rezervor;vroiam sa-i adaug aditiv in motorina si l-am scapat :( .Acul este nemagnetic,deci nu poate fi scos cu magnet.Consider ca daca ar fi sita undeva pe traseu nu ar fi nici o problema.Daca nu e sita, nu e bine,poate fi afectata pompa de alimentare.Ce sugerati?
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline Laurentiu

Re: Sita in rezervorul de combustibil ?
« Răspuns #1 : 04.Aug.2010, 08:21:23 p.m. »
Am scapat un ac de seringa in rezervor...poate fi afectata pompa de alimentare.Ce sugerati?
Sa stai linistit. Acul va pica in "decantorul" rezervorului si nu va fi tras de sorbul pompei din doua motive:
1. acul nu pluteste in motorina ca sa ajunmga la sorb;
2. pompa de alimentare este dotata cu filtru.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogogica

« Răspuns #2 : 12.Dec.2010, 07:54:49 p.m. »
Tot pe acolo....
Am auzit fara sa vreau invartindu-ma prin masina pentru a sterge geamurile cum baltacarea combustibiul prin rezervor.
Vazusem acum cativa ani un reportaj in care se arata beneficiile unei site ce se baga in rezervor contra acestor baltacareli si care nu ocupa aproape deloc din volumul rezervorului si traisem cu impresia ca este un patent adoptat de toti producatorii auto. Pe vremuri, la un oltcit, and mi s-a perforat rezervorul am avut ocazia sa observ ca ala era gol dar il scuzasem ca deh, era foarte vechi. Dar nici in ziua de azi sa nu fie preluata inventia asta?

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 12.Dec.2010, 08:10:00 p.m. »
Am auzit ...cum baltacarea combustibiul prin rezervor.
Vazusem acum cativa ani un reportaj in care se arata beneficiile unei site ce se baga in rezervor contra acestor baltacareli ...
Una este sita folosita la filtrarea combustibilului la intrarea in pompa si alta este sistemul "sparge valul" din rezervor cu rol de a nu crea forte suplimentare in interiorul lui cind masina ruleaza pe denivelari.

Tu, la ce anume te-ai referit in intrebare ???
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline bogogica

« Răspuns #4 : 12.Dec.2010, 08:16:01 p.m. »
La acel "sparge valul" .

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 12.Dec.2010, 08:32:36 p.m. »
La acel "sparge valul" .
La rezervoarele metalice se realiza acest sistem. Azi, rezervoarele am observat ca sint facute din plastic cu proprietati antistatice dpdv electric dar nu stiu daca mai au acel sistem sau nu.
  • Suzuki SX4

Offline Daniel42

« Răspuns #6 : 26.Aug.2013, 02:58:47 p.m. »
Ca tot am citit chestia asta cu rezervorul am si eu o intrebare . A gasit cineva pina acum filtru de benzina la SX4 . La alte masini este pe undeva pe conducta de benzina . Daca l-ati gasit sa-mi spuneti si mie unde este ca as vrea sa-l schimb daca se poate . :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 26.Aug.2013, 03:11:27 p.m. »
A gasit cineva pina acum filtru de benzina la SX4 .
Poate face corp comun cu pompa de benzina.
  • Suzuki SX4

Offline bogogica

« Răspuns #8 : 26.Aug.2013, 07:38:32 p.m. »
Nu este o sita , este chiar un filtru - parte componenta a pompei si se schimba la 250.000

Offline bogogica

« Răspuns #9 : 26.Aug.2013, 07:39:28 p.m. »
continuare...