Autor Subiect: concediu in tara  (Citit de 5132 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Paull

• Full Member
  • Mesaje postate: 249
  • Gen: Bărbat
Re: concediu in tara
« Răspuns #10 : 28.Iul.2010, 07:44:32 p.m. »
pot sa merg cu swift-ul de la novaci la sebes?
Suzuki Swift 1.3 GS - B H  8 5  W P Y and VW Beetle '79 - B H  8 7  W P Y

Offline xim

« Răspuns #11 : 02.Aug.2010, 12:33:08 p.m. »
Si eu intentionez sa fac un traseu in tara in perioada 3-7 august:
Baia Mare-Turda(salina)-Sibiu-Transfagarasan-Curtea de Arges-Calimaneste-Obarsia Lotrului-Transalpina-Sebes-Alba Iulia-si de aici mai vedem in functie de timp

In afara de obiectivele evidente:salina, centru Sibiu (muzee), Balea Lac, Manastire (Curtea de Arges), cetate Alba Iulia, daca ati mai avut experiente placute in zona mentionata?

Apreciez orice contributie, merci!
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline bachus

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #12 : 02.Aug.2010, 02:55:24 p.m. »
   Daca ajungi in Maramures mergi si in Viseul de Sus poti merge cu mocanita. E superb peisajul.  Acum 3 ani pleca pe la 9.00 si se intorcea pe la 17.00. Nu are ora fixa
   Din Viseu eu am mers pe Valea Izei spre Sighet. Este un peisaj de vis mai ales cand la un moment dat ajungi in varf de munte si vezi soseaua cum serpuieste in jos pe langa raul Iza. In Sighet mergi la Muzeul de Istorie (undeva in centru). Este un ghid (sper sa mai fie), fost profesor de istorie, care ne-a vorbit aproape 1 ora despre piesele din muzeu. Daca nu era el, in max.15 minute plecam si nu intelegeam nimic de acolo.
   Ar mai fi Ghetarul Scarisoara din Gârda pe valea Ariesului. Eu am urcat cu Ignis-ul pana cand drumul a revenit la orizontala. Am lasat masina si am plecat pe jos. Am mai mers cam 1 ora cam ca pe platoul Bucegilor. Tot e acolo e si Pestera lui Ionele. Drumul e asfaltat acum pana la Pestera. in 2007 nu era, iar peisajul parca era mai salbatic. In 2009 am fost cu cativa prieteni si se asfaltase. Sunt si masini care te duc la Ghetar. Aveau IMS-uri in care luau cate 7-8 persoane. Acum au Suzuki Samurai

Ignis 1.3 GLX. b 75 yoa

Offline xim

« Răspuns #13 : 02.Aug.2010, 03:03:28 p.m. »
merci bachus ... Maramuresul il tot vizitez de vreo 35 de ani...Scarisoara este un obiectiv intradevar...merci ... de unde pot ajunge pe drum accesibil cu masina ...Garda?
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #14 : 03.Aug.2010, 11:06:04 a.m. »
Garda de sus :)

Propun sa vezi si pestera lui Ionele .. ca e aproape

din Garda de sus se face un drum la dreapta pe un pod (cum vii dinspre bucuresti sa zic asa :P) si acolo e o bifurcatie, drumul drept ajunge la pestera lui ionele si traseul de picior spre scarisoara drumul din stanga este drumul forestier spre scarisoara .. care este practicabil

uite si info la mine pe blog daca vrei: http://de-weekend.blogspot.com/2009/03/pestera-ghetarul-scarisoara.html

(mai revin cu un traseu care l-am gasit din greseala dar nu mai tin minte localitatea :P)

LE: am gasit ... arunca un ochi aici: http://de-weekend.blogspot.com/2010/01/salciua-la-multi-ani-2010.html chiar merita

Pe langa ce ti-ai propus tu ... iti sugerez sa nu ratezi pestera Vartop ... este traseu de picior dar este cea mai tare si salbatica pestera pe care am vazut-o (daca ai chef de aventura evident :P)
« Ultima Modificare: 03.Aug.2010, 11:08:38 a.m. de whizzy »

Offline xim

« Răspuns #15 : 03.Aug.2010, 11:05:59 p.m. »
Merci wizzy ... stiam ca ai si un blog  pe undeva (poze superbe  :clap: ),  dar nu imi mai aminteam adresa..acu am pus-o bine...
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline xim

« Răspuns #16 : 25.Aug.2010, 06:20:38 p.m. »
de prin tara ...
transalpina Ranca lacul Oasa (Sebes) Lacul Iezer ... incredibila forma ... si mai sunt multe altele ..
« Ultima Modificare: 25.Aug.2010, 06:27:45 p.m. de xim »
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline joesewer

• Full Member
  • Mesaje postate: 164
« Răspuns #17 : 25.Aug.2010, 10:10:04 p.m. »
Dar asta merge si la topicul pentru calendar, luna august:

frumoase poze xim.
SX4 GS 1.6 4WD 107CP Sunlight Copper

Offline xim

« Răspuns #18 : 25.Aug.2010, 10:52:27 p.m. »
merci joe.. este frumoasa si a doua , dar ca idee, desi peisajul este mai sterp,  prima mi se pare mai interesanta...
1,6 SX4 GS 4x4 black

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #19 : 30.Aug.2010, 05:52:27 p.m. »
un site frumos de unde va puteti alege destinatii de prima mana din Romania, incluse in patrimoniul UNESCO:

http://patrimoniuromanesc.ro/

Spor la calatorii.  :)